۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
کد خبر: ۲۷۵۱۴۷
قالیباف:

تیم ایرانی به بهترین شکل از ظرفیت مذاکره برای عزت اسلام استفاده کردند

خبرگزاری رسا- شهردار تهران بزرگ گفت: مذاکره کنندگان هسته ای به بهترین شکل ممکن از این ظرفیت برای عزت اسلام استفاده کردند؛ این تولید قدرت به برکت رهبری امام(ره) و رهبر معظم انقلاب و عنایت های حضرت ولی عصر(عج) است.
محمد باقر قاليباف، شهردار تهران

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدباقر قالیباف در مراسم نکوداشت مرحوم علی اصغر عابدزاده که در محل مهدیه مشهد برگزار شد، به فرارسیدن روزهای پایانی ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: ماه رمضان در حقیقت مقصد نیست، مبدأ است؛ از این باب که احساس نکنیم وقتی ماه مبارک تمام شد، ضیافت الهی، سحرخیزی، ارتباط با قرآن و فضای معنوی هم تمام می شود.

 

وی افزود: ماه مبارک رمضان باید آغاز این روحیه در ما باشد تا بتوان در ماه های دیگر از برکات و ذخایر آن استفاده کنیم و سبک زندگی مان را با آن تطبیق دهیم.

 

نارسایی ها نباید روی عظمت نظام اسلامی سایه اندازد

شهردار تهران بزرگ در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا در مبارزه با استکبار خارجی و استعمار داخلی، نظامی اسلامی وجود دارد که انصافا یک نظام با قدرت و عزت است.

 

قالیباف افزود: منکر مشکلات اقتصادی و ضعف مدیریت ها نیستیم و برخی نارسایی ها وجود دارد که زیبنده نظام اسلامی نیست اما این ها نباید روی عظمت نظام اسلامی سایه اندازد.

 

تیم ایرانی به بهترین شکل از ظرفیت مذاکره برای عزت اسلام استفاده کردند

وی سپس به مسئله مذاکرات و توافق هسته ای اشاره کرد و گفت: طبق بررسی کوتاهی که داشتم، در 150 سال اخیر نه تنها فقط در ایران و خاورمیانه که در سطح بین المللی هم چنین مذاکرات طولانی، با تداوم و فشرده ای در هیچ کشوری نبوده است؛ این عظمت انقلاب است که 6 کشور قدرتمند جهان را که 5 کشور از بین آن ها برخی حق وتو دارند، پای میز مذاکره می کشاند.

 

شهردار تهران بزرگ تصریح کرد: این کشورها اگر می توانستند به جز مذاکره از راه دیگری نتیجه بگیرند حتما برای مذاکره وقت نمی گذاشتند و این به برکت ایستادگی شهدا و خون همین شهدایی است که امروز به عنوان مدافعین حرم شهید می شوند.

 

قالیباف ضمن تقدیر از زحمات تیم مذاکره کننده ایرانی گفت: آن ها به بهترین شکل ممکن از این ظرفیت برای عزت اسلام استفاده کردند؛ این تولید قدرت به برکت رهبری امام(ره) و رهبر معظم انقلاب و عنایت های حضرت ولی عصر(عج) است.

 

وی تأکید کرد: این کشور، این مردم و این جامعه اسلامی و انقلابی بی صاحب نیست و اگر در مسیر سنت های الهی حرکت کنیم، خدا پیروزی ما را تضمین کرده است.

 

هویت اسلامی ریشه در فرهنگ قرآن و عترت دارد

شهردار تهران بزرگ سپس با اشاره به موضوع محوری این مراسم اظهار کرد: ما در جامعه برای رشد و تعالی نیازمند این هستیم که هم سرمایه های انسانی و اجتماعی خود را خوب بشناسیم و هم به خوبی آن ها را به جامعه معرفی کرده و الگوسازی کنیم تا جوانان ما آن ها را الگوی خود قرار داده و سبک زندگی شان را بر اساس آن تنظیم کنند.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: هر جامعه ای باید هویتش را بشناسد و بدون شک مهم ترین هویت ما در هر جای این مرز و بوم، هویت اسلامی است که ریشه در فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) دارد پس هر حرکتی باید نشأت گرفته از این فرهنگ باشد.

 

وی مرحوم حاج علی اصغر عابدزاده را از سرمایه های انسانی کشور دانست و گفت: جوانان ما خیلی از افراد را در زمینه های مختلف می شناسند؛ فلان هنرمند، فلان فوتبالیست، فلان نویسنده و باید با چهره های برجسته خود در این خطه آشنا شوند که یکی از آن ها مرحوم عابدزاده است.

 

صدق نیت و توکل به خدا، موجب برکت در زندگی مرحوم عابدزاده شد

شهردار تهران بزرگ تصریح کرد: آن چه باعث خیر و برکت در زندگی مرحوم عابدزاده شد، صدق نیت و توکل این مرد بود که هنوز نام او در شهر وجود داشته و آثار و برکاتش هست.

 

قالیباف در توصیف خدمات مرحوم عابدزاده، به ساخت مدارس و بناهای فرهنگی به نام معصومان(ع) توسط ایشان اشاره کرد و افزود: عمده کسانی که دهه 50 و 60 زندگی خود را سپری می کنند و امروز در جاهای مختلفی هستند و توانسته اند زندگی موفق و تأثیرگذاری داشته باشند، در همین مدارسی رشد یافتند که به نام نامی اهل بیت(ع) نامگذاری شده است.

 

وی در ادامه گفت: اولین چیزی که باید از ایشان درس بگیریم این است که در هر کاری نیت مهم است؛ نیت باید الهی باشد و به او توکل کنیم و از دشمن مقتدر و کسانی که می خواهند خلاف سنت الهی حرکت کنند هراس به دل راه ندهیم و بدانیم در حرکت در مسیر سنت الهی، ماندگاری وجود دارد.

 

شهردار تهران بزرگ یکی از مهم ترین ویژگی های مرحوم عابدزاده را مردمی بودن ایشان معرفی و اظهار کرد: متأسفانه امروز خیلی از ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت های دولتی استفاده کنیم؛ این مسأله از این جهت که نظام اسلامی بوده و ستمشاهی نیست خوب است، اما خیر و برکت در کار مردمی است؛ ایشان زمانی کار انجام می داد که حکومت وقت به شدت اسلام ستیز بوده و نه تنها کمکی نمی کرد، به دنبال خراب کردن کارهای عمیق اسلامی هم بود.

 

بررسی ابعاد شخصیتی مرحوم عابدزاده

قالیباف ضمن تأکید بر چند بعدی بودن شخصیت مرحوم حاج علی اصغر عابدزاده خاطرنشان کرد: مرحوم عابدزاده باتوجه به آثارش یک فرد فرهنگی بود؛ از طرفی یک شخصیت اجتماعی بود و با توجه به رسیدگی اش به فقرا و مورد اعتماد مردم بودن، سرمایه ای اجتماعی در کنار سرمایه انسانی اش داشته است؛ در کنار این ها، فعالیت اقتصادی هم داشته و کار صنعتی می کرده است.

 

وی از بعد سیاسی مرحوم عابدزاده به عنوان یکی دیگر از ابعاد شخصیتی وی یاد کرده و ایشان را فردی دارای بصیرت و دشمن شناسی خواند.

 

شهردار تهران بزرگ رویکرد مرحوم عابدزاده در فعالیت های فرهنگی را مبتنی بر تربیت انسان معرفی کرد و افزود: مرحوم عابدزاده به این نتیجه که مهم ترین عنصر برای اصلاح، پیشبرد و رشد جامعه، عنصر انسان است، از همین رو تربیت انسان را در پیش گرفت و در مسیر فرهنگی اساس کار را بر تربیت انسانی قرار داد.

 

قالیباف ادامه داد: امروز در فرهنگ و حوزه علوم انسانی بر موضوع «نهادسازی» تأکید می کنند؛ مرحوم عابدزاده از 50 سال پیش بر این موضوع توجه کرد که داشتن چنین نگاهی در آن زمان بصیرت و هوشمندی می خواست؛ البته خدا انسان را هدایت می کند و از ثمرات صدق نیت و توکل او این بود که بحث نهادسازی را 50 سال قبل پیگیری کرده بود.

 

وی با بیان این که مرحوم عابدزاده تفکر راهبردی اش را متمرکز بر قرآن و عترت کرده بود، تفکر ایشان را مبتنی بر اسلام سیاسی دانست و تأکید کرد: حق و باطل و فقر و غنا برای ایشان موضوعیت داشته است.

 

تبیین مهم ترین شاخص های جامعه اسلامی

فرمانده لشگر 5 نصر خراسان در دفاع مقدس، در بیان شاخص های یک جامعه اسلامی از نگاه بزرگان، اظهار کرد: به طور خلاصه در جامعه اسلامی دو عنصر تعلیم و تکریم باید باشد و دو عنصر فقر و تکاثر نباید باشد؛ مرحوم عابدزاده در زندگی با تکاثر مبارزه کرده و به سمت محرومیت زدایی حرکت کرد.

 

قالیباف از مرحوم عابدزاده به عنوان یک مجاهد و مصداق مدیری جهادی یاد کرد و با اشاره به بنیان گذاری «انجمن پیروان قرآن» توسط ایشان، خاطرنشان کرد: خاطرم هست که در سال های حدود 1351 تنها جلسات مذهبی را انجمن پیروان قرآن برگزار می کرد که در حاشیه اش فعالیت سیاسی بود و من با وجود حضور در طرقبه از 9 سالگی در این جلسات شرکت می کردم./820/پ201/ش

 

ارسال نظرات