ضرورت استمرار ارتباط با مساجد پس از ماه رمضان/ هجرت وظیفه طلاب است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مفسر قرآن کریم، در بیست و چهارمین جلسه سلسله مباحث «درس هایی از قرآن» که در حرم مطهر رضوی برگزار می شود، اظهار کرد: ارزش هر کاری به استمرار آن است، بعضی از مردم هنگام گرفتاری خدا خدا می کنند، یعنی تنها وقتی که کشتی آن ها در حال غرق شدن است به یاد خدا میافتند.
وی تصریح کرد: مؤمن کسی است که حرف حق بگوید و بر آن استقامت ورزد، اعمال ماه مبارک رمضان نیز چنین است باید در طول سال استمرار پیدا کند و اعمال نیک و پرهیز از بدی ها پس از ماه رمضان به فراموشی سپرده نشود.
استمرار ارتباط با مسجد
رییس ستاد اقامه نماز کشور عنوان کرد: یکی از این اعمال ارتباط با مساجد است که در طول سال همانند ماه رمضان باید این ارتباط حفظ شود؛ هر کس به مسجد می رود باید به هشت چیز دست یابد که یکی از آن ها علم جدید است.
وی افزود: اخبار جدید و نو در مساجد باید گفته شود که این مسؤولیت ائمه جماعات را به نوعی سخت تر می کند، شنیدن اخبار از زبان فردی عالم و آگاه با فردی عادی متفاوت است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به این که مساجد امروز ما دارای چندین مشکل است، گفت: در بسیاری از مساجد طبقه دوم را به زنان اختصاص می دهند با این که مسجد محل عدالت است نه ظلم اما با این کار به زنان جامعه ظلم می شود؛ زیرا زنان ویار دارند، زنان باردار می شوند، زنان نوزاد دارند، پادرد در زنان کمتر از مردان نیست.
وی تصریح کرد: از جمله کارهایی که حیف است نادیده گرفته شود مشارکت نسل نو در اداره مساجد است؛ حضرت ابراهیم صد ساله و حضرت اسماعیل 13 ساله هر دو خانه خدا را ساختند.
خادمان مسجد در قرآن
مفسر قرآن کریم بیان کرد: چهار نفر در قرآن کریم به عنوان خادم مسجد معرفی شده اند؛ حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل، حضرت مریم و زکریا که خادم مسجدالاقصی بود که افرادی آگاه، با تجربه، نوجوان، مقدسه بودند.
وی افزود: بسیاری از خادمان امروز مساجد افرادی پیر، مسن، ضعیف و کم سواد هستند که باید بازنشسته و حقوق آن ها از سوی اداره اوقاف تأمین شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی اظهار کرد: خادم باید دارای سه ویژگی باشد؛ بلد باشد اذان بگوید؛ اذان هایی که امروز از مساجد پخش می شود به نوعی تصنّعی است زیرا میکروفن مساجد را مقابل رادیو می گذارند، ثواب و ارزش اذان مساجد به این است که مؤذن اذان بگوید، دوم معلم قرآن باشد و سوم زندگی آن محترمانه اداره شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ارتباط با روحانیان جامعه تأکید کرد و افزود: نباید رابطه ما با آخوند و روحانیان جامعه کمرنگ باشد حداقل شماره یکی یا دو روحانی مسلط به مسائل شرعی را برای سؤالات ضروری همراه خود داشته باشیم.
کمبود روحانی در مدارس و روستاها
رییس ستاد اقامه نماز کشور خاطرنشان کرد: به نقل از رهبر انقلاب بیش از سه هزار روحانی در خدمت ارتش، سپاه، بسیج، جهاد کشاورزی و غیره است در حالی که بسیاری از روستاهای کشور روحانی ندارند؛ این روحانیان با همان سرویس اداره که در اخیارشان گذاشته می شود، هفته ای یکبار به روستاهای بدون روحانی رفته و چراغ مساجد را روشن نگه دارند.
وی با اشاره به گفته مسؤولی استانی، بیان کرد: 300 روستا در استانی بدون روحانی است در حالی که 300 طلبه در حوزه های علمیه قم مشغول به تحصیل هستند، البته تحصیل طلبه ها ضروری است اما با برنامه ریزی حوزه های علمیه هفته ای یک مرتبه هجرت و تبلیغ طلبه ها به صورت تناوبی و ترتیبی امکان پذیر است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی تأکید کرد: وظیفه روحانی، هجرت است تبلیغ نیاز به دعوت و استقبال مردم ندارند، گاهی ممکن است با بی مهری و بی اعتنایی مردم مواجه شوند اما آنان باید به وظیفه خود عمل کنند.
وی با بیان این که تبلیغ منحصر به ماه مبارک رمضان، محرم و صفر نیست، اظهار کرد: هرچند در این ایام اقبال مردم بیشتر است اما سایر ایام سال نباید مساجد سوت و کور و بدون فعالیت باشند، هجرت بر آخوند ضروری و لازم است، اگر منطقه یا روستایی روحانی ندارد لازم است برای تبلیغ هجرت کنند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور ابراز کرد: قرآن تأکید می کند ای کسانی که ایمان آورده اید کسانی که شهر از محل سکونتشان تکان نمی خورند، حق ندارید ذره ای دوست داشته باشید و به آن ها پست دهید، مگر این که مهاجرت کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی خاطرنشان کرد: برخی از کلانتری ها با داشتن نهایتا چهل نیرو دارای پیش نماز هستند در حالی که مدارس اطراف آن با داشتن سیصد محصل پیش نماز ندارند، هزاران قاضی نیاز است که به مدارس بدون پیش نماز اطراف وزارتخانه، کلانتری ها و پادگان ها نظارت و توجه داشته باشد.
یادآور می شود، برگزاری سلسله مباحث «درس های از قرآن» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی از جمله ویژه برنامه های ماه مبارک رمضان در حرم رضوی بود که هرشب در صحن جامع رضوی برگزار می شد./1308/پ202/ب4