۲۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳
کد خبر: ۲۷۵۶۰۰
استاد حوزه علمیه تأکید کرد؛

ضرورت تدوین الگوی جامع تعلیم و تربیت قرآنی/ تعلیم تخصصی قرآن در رأس برنامه‌های حوزه باشد

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه المصطفی گفت: رشد و تعالی فکر و اندیشه جامعه در گرو اجرای اصول تعالیم و تربیت قرآنی است و از همین جهت لازم است تا با همکاری کارشناسان نسبت به تدوین الگوی جامع تعلیم و تربیت قرآنی و ابلاغ آن به مراکز آموزشی اقدام شود.
تعليم و تربيت

حجت الاسلام دکتر محمدرضا آقایی، عضو هیأت علمی دانشگاه المصطفی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، تدوین الگوی توسعه قرآن مدار را مهم ترین نیاز جامعه برشمرد و گفت: امروز در شرایطی به سر می بریم که نظام اسلامی تثبیت و قدرتمند شده بنابراین لازم است تا طرح الگوهای قرآنی پیشرفت و توسعه در کشور به صورت جدی آغاز شود.

 

وی در ادامه استفاده کاربردی از تعالیم قرآنی را مهم ترین دستور اسلام برشمرد و تصریح کرد: رشد استفاده از تکنولوژی و ترویج مکاتب مختلف نباید مانع توجه جوامع اسلامی و مسلمانان به تعالیم قرآنی شود زیرا در یک بررسی دقیق تاریخی تعالیم اسلامی که ریشه در قرآن دارد زمینه ساز تحولات علمی اروپا بوده است.

 

استاد دانشگاه جامعه المصطفی با تاکید بر لزوم ترویج سبک زندگی قرآنی در آموزش‌های مختلف شهروندی عنوان کرد: رشد و تعالی فکر و اندیشه جامعه در گرو اجرای اصول تعالیم و تربیت قرآنی است و از همین جهت لازم است تا با همکاری کارشناسان نسبت به تدوین الگوی جامع تعلیم و تربیت قرآنی و ابلاغ آن به مراکز آموزشی اقدام شود.

 

حجت الاسلام دکتر آقایی محوریت مباحث دروس حوزه های علمیه را بر اساس علوم اسلامی فقه و اصول دانست و تصریح کرد: حوزه های علمیه باید قرآن محور باشد البته این به معنای نفی علوم اسلامی نیست چرا که این علوم نیز منشأ قرآنی دارند اما تعلیم تخصصی قرآن باید در رأس برنامه های حوزه های علمیه باشد.

 

وی خردگرایی و عقل محوری را مهم ترین شاخصه های تعلیم و تربیت قرآنی برشمرد و گفت: زمانی که معادلات اجتماعی بر اساس عقل و خرد طراحی شود علوم انسانی جایگاه واقعی خود در اجتماع را پیدا و مناسبات اجتماعی را سازماندهی می کنند.

 

استاد دانشگاه جامعه المصطفی اصلاح تلقی غلط از سرمایه داری را از جمله آثار ترویج الگوی تعلیم و تربیت قرآنی در دانشگاه ها دانست و اظهار کرد: اقتصاد پول محور با تعالیم قرآن سازگار نیست بلکه بر اساس آموزه های قرآنی عمران و آبادانی جامعه در کنار رشد اندیشه انسانها و البته کسب ثروت مشروع مورد تأیید بوده و از منظر قرآن کسب ثروت با استفاده از استعمار و استثمار دیگران به شدت نفی شده است.

 

حجت الاسلام دکتر آقایی توسعه صلح و سازش بین المللی را سیاست غالب قرآنی در این حوزه دانست و افزود: بر اساس تعالیم قرآنی تجهیز صد در صد قوای نظامی قبل از مذاکره مورد تأیید است چرا که این روش متضمن صلح و آرامش داخلی و قدرت سیاسی خارجی برای کشورهای مسلمان است./939/ت302/ب4

ارسال نظرات