آمریکایی ها در برجام تلاش کرده اند از خطوط قرمز ما عبور کنند/ سایه شوم صدور قطعنامه های متعدد شورای امنیت هنوز بر سر ایران است
به گزارش خبرگزاری رسا، ابراهیم کارخانه در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، افزود: شکی نیست آنچه در قالب برنامه جامع اقدام مشترک ارائه شد حاصل تلاش تیم مذاکره کننده هستهای بوده است؛ در این میان مقام معظم رهبری نیز تیم هستهای را انسانهایی امین و شجاع دانستند و همواره تاکید داشتند نگرانیهای ایشان معطوف خدعه و حیطه آمریکاییهاست.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در جمعبندی نهایی مذاکرات نشانههای فراوانی از حیله و نیرنگ و زیادهخواهیهای آمریکا و تلاش رندانه آنها برای عبور ازخطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران مشاهده میشود.
وی گفت: ارجاع قطعنامه شورای امنیت قبل از تصویب و یا رد آن در مجلسین کشورها، اشتباهی استراتژیک بوده است که متاسفانه با خدعه آمریکاییها در صدر جمعبندی نهایی سریعا به تصویب شورای امنیت رسید.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: زمینه قطعنامه حیله بزرگ آمریکا است که تمامی توطئههای چندین ساله این جرثومه فساد و توطئه را جهت مقابله با اقتدار انقلاب اسلامی در عرصههای تسلیحاتی و موشکی در خود جای داده است.
وی یادآور شد: در حالی که بر اساس توافق ژنو میبایست کلیه قطعنامههای شورای امنیت لغو میشد استثنا کردن فعالیتهای تسلیحاتی و موشکی خلاف توافق ژنو بوده است که جمهوری اسلامی ایران مفاد آن را مردود و قابل پیگیری می داند.
کارخانهای تاکید کرد: در حالی که تعهدات جمهوری اسلامی ایران فنی، تخصصی و زمینی است انجام کلیه تعهدات در نخستین مرحله اجرایی برجام در حالی که طرفهای بدعهد و عهدشکن کوچکترین قدمی برای انجام تعهدات کاغذی خود بر نداشتهاند اشتباهی بزرگ است که در صورت اجرای آن طرفهای مقابل در همان مرحله نخست و قبل از انجام هرگونه تعهدی به تمام خواستههای خود دست یافته است و اصراری بر ادامه برجام جز برای توطئه نخواند داشت.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نهم، ادامه داد: درحالی که شورای امنیت، کمیسیون مشترک و آژانس بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به انجام تعهدات نظارت می کند متاسفانه هیچگونه نظارت قابل اتکایی برای طرفهای مقابل بر پایبندی به تعهداتشان دیده نشده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: در حالی که اکثریت اعضای کمیسیون مشترک خود یک طرف دعوا هستند پذیرفتن این کمیسیون به عنوان مرجع حل اختلاف هیچگونه نتیجهای جز صدور توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت.
وی گفت: چرا برای پیگیری در کمیسیون مشترک که وظایف بسیار کلیدی و اساسی بر عهده دارد درهمه موارد بر اساس اجماع صورت میگیرد لیکن در حوزه مهم بازرسی و نظارت که به مهمترین خط قرمز جمهوری اسلامی ایران بر میگردد این امر استثنا گردیده و به اخذ تنها 5 رای مثبت که همیشه حاصل است موکول گردیده است.
کارخانهای یادآور شد: در حالی که قرار است ظرف 10 سال پرونده جمهوری اسلامی ایران از دستور شورای امنیت خارج شود پذیرفتن نظارتهای 15 ساله ، 20 ساله و 25 ساله چه توجیهی میتواند داشته باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: چرا با وجود مصوبه مجلس و فرمایشات صریح مقام معظم رهبری اماکن نظامی و امنیتی ، اصناف و دانشمندان که مهمترین خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است با صراحت ممنوع نگردیده است در حالی که قرار بود 6 قطعنامه شورای امنیت به یک قطعنامه تبدیل شود و از تهدیدات آنها کاسته شود چرا با پذیرفتن بندهای 36 و 37 برجام سایه شوم امکان صدور قطعنامههای متعدد و مدیریت شده با ادعای هریک از اعضای 1+5 مشکلی فراتر رفع تحریمها را علیه جمهوری اسلامی ایران را رقم میزند./858/د102/ج