تأثیر فرهنگ جهادی در گسترش سریع و آسان آموزههای دینی
![فعاليتهاي تبليغي روحاني روستاي سيساب در خراسان شمالي](/Original/1394/04/22/IMAGE635723886551581628.jpg)
حجتالاسلام علیرضا شیرزاده، مدیر گروه تبلیغی ـ جهادی معراج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مؤلفههای شخصیتی مبلغان جهادی پرداخت و خاطرنشان کرد: اخلاص، اولین مؤلفه شخصیتی مبلغ جهادی است که برای رضای خدا کار میکند و دومین مؤلفه، مأنوس بودن با سختی است و با شرایط نامساعد ارتباط پیدا کرده و به فعالیت میپردازد.
این مبلغ دینی افزود: مبلغ جهادی باید بتواند کار را به صورت گروهی انجام دهد و این روحیه کارگروهی در مبلغ جهادی بسیار حائز اهمیت است؛ دیگر مؤلفه این است که بدون توقع مالی به تبلیغ بپردازد.
تأثیر بیشتر فعالیت خودجوش مبلغان
وی درباره تأثیر فرهنگ جهادی در گسترش سریع و آسان آموزههای دینی اظهار داشت: در تاریخ میبینیم که اگر مبلغان به صورت خودجوش به فعالیت پرداختهاند، تأثیر بیشتری داشته است؛ اگر در زمان ائمه اطهار(ع) بنگریم، چنین فعالیتهایی که با نظارت اهل بیت(ع) بوده است، نتایج بهتری را در بر داشته و امروزه با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب این فرهنگ جهادی است که میتواند ما را از این وضعیت بحران فرهنگی نجات دهد و این کارها راهی برای مقابله با هجمههای فرهنگی دشمن است.
مدیر گروه تبلیغی ـ جهادی معراج به بیان وضعیت تبلیغ جهادی در حوزههای علمیه پرداخت و تصریح کرد: وضعیت تبلیغ جهادی اخیرا بهتر شده است، اما هنوز جای کار دارد؛ در حال حاضر در مسیر سنتی خود قرار دارد و از مسیر واقعی خود که جهادی است، فاصله دارد؛ بحمدالله حوزههای علمیه در حال قرار گیری در این مسیر هستند و جا دارد با ساز و کاری که حوزه علمیه مد نظر قرار میدهد، بیشتر به این مسأله پرداخته شود.
ارتباط گروه های تبلیغی راهی برای دوری از موازی کاری
حجتالاسلام شیرزاده با اشاره به دوری کردن گروههای تبلیغی جهادی از موازی کاریها گفت: کارهایی در این زمینه صورت گرفته است و دفتر تشکل گروههای فراگیر با همکاری دفتر تبلیغات و بنیاد خاتمالاوصیا این گروههای جهادی را در این مکانی ثبتنام کرده تا با یکدیگر به صورت مستمر ارتباط داشته و از فعالیتها مطلع باشند و باید یک مرجعی این گروهها را رصد کند و تا تدریج تعامل بین گروهها بیشتر شود.
این مبلغ دینی به تبلیغ در سیره بزرگان اشاره کرد و یادآور شد: سیره اصلی حوزههای علمیه تبلیغ بوده و گذشتگان و بزرگان در همین محوریت بودند و بعد از درس و بحثشان به این سیره اهمیت میدادند و تبلیغ را در جایگاه اصلی و برنامههای طلبه تلقی میکردند.
برکات تبلیغ در زندگی و تحصیل قابل چشم پوشی نیست
وی درباره تحصیل و تبلیغ طلاب به صورت همزمان خاطرنشان کرد: این تحصیل و مباحثهها که انجام میشود، باید توجیهی داشته باشد و وقتی طلاب وارد عرصه تبلیغی میشوند و فایده خود را میرساند، انگیزهای برای تحصیل قویتر و بهترشان میشود و با برنامهریزیهایی که حوزه و طلاب دارند، نه تنها به تحصیل طلاب ضرر نمیرساند، بلکه مایه برکت است.
وی تصریح کرد: برکاتی که تبلیغ در زندگی طلاب دارد و مایه پیشرفت تحصیلی آنها است، قابل چشم پوشی نیست و موجب انگیزه میشود و با توجه به سیرهای که بزرگان داشتهاند، همان را پیش گرفته و با جدیت، در تحصیل نیز موفق خواهند شد./822/ت302/ی