۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۲۷۶۵۵۸
استاد حوزه علمیه قم:

حسد آتش کینه و اختلاف را شعله‌ور می‌کند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که حسد آتش کینه و اختلاف را شعله‌ور می‌کند، گفت: برای برطرف شدن حسادت از جامعه و خانواده، باید توانمندی‌های هر فرد را به نحو شایسته شناسایی کنیم.
 خانواده

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد فقیهی، استاد حوزه علمیه قم، ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به این‌که حسد بزرگ‌ترین آفت زندگی است و آتش کینه و اختلاف را در هر جا که پیدا شود شعله‌ور می کند،گفت: برای این این‌که بتوانیم حسادت را از جامعه و خانواده خود دور کنیم باید توانمندی‌های هر فرد را به نحو شایسته بشناسیم.

 

وی افزود: اگر والدین به نحو شایسته فرزندان خود را بشناسند می‌توانند آن‌ها را مدیریت کرده و از حسد و بروز اختلاف در میان فرزندان خودجلوگیری کنند.

 

استاد حوزه علمیه قم عدم شناخت کافی والدین از توانمندی‌های فرزندان را عامل توجه بیش از حد به یک فرزند و نارضایتی سایر فرزندان عنوان کرد و ادامه داد: آنچه موجب شد برادران حضرت یوسف(ع) به او حسادت کرده و کمر به قتل بردار بر بندند همین توجه بیش از حد حضرت یعقوب(ع) به حضرت یوسف (ع) بود.


حجت الاسلام فقیهی با اشاره به این‌که پدر و مادر در زندگی باید مانند یک خورشید باشند که به همه فرزندان خود یکسان بتابند، تصریح کرد: متأسفانه بعضی از والدین به فرزندان پسر خود توجه بیشتری داشته و فرزندان دختر خود را به این علت که معتقدند دختر به خانه دیگران می‌رود کمتر مورد توجه قرار می‌دهند که این کار اشتباه محض بوده و سبب اختلاف و کینه در میان فرزندان می شود.

 

وی ادامه داد: حسد و اختلاف تنها به خانواده‌های عادی محدود نبوده بلکه در خانواده انبیای الهی از جمله خانواده حضرت یعقوب(ع) این مشکل وجود داشت و شیطان با استفاده از همین موضوع موجب گمراهی برادران یوسف(ع) و ظلم های زیادی در حق حضرت یوسف(ع) شد.

 

استاد حوزه علمیه قم گفت: والدین باید هر گاه که می‌بینند میان فرزندان اختلاف پیش آمده این اختلاف را حل کنند و برای این‌که اختلاف حل شود والدین نباید در میان فرزندان مانند یک قاضی یا داور رفتار کرده بلکه باید مانند یک دوست دلسوز گره مشکل را پیدا کرده و سعی کنند فرزندان خود را به وحدت دعوت کرده و براساس مَحبت مشکل فرزندان را حل کنند.

 

حجت الاسلا م فقیهی با اشاره به این‌که داستان زندگی حضرت یوسف(ع) بهترین درس عبرت برای والدین است که متوجه شوند در صورت بروز اختلاف و حسد در میان فرزندان ممکن است چقدر مشکل حاد شود، یادآور شد: والدین اگر در مشکلات فرزندان طرف یک فرزند را بگیرند و فرزند دیگر را رها کنند او احساس تنهایی و حسد می‌کند و همین موضوع سبب می‌شود که انواع روش‌ها و راه‌ها را برای این‌که بر برادر و یا خواهر خود غلبه کند را به کار گیرد که گاهی بعضی از این راه‌ها تبعات جبران ناپذیری را برای آن خانواده به دنبال دارد./837/پ202/ی

ارسال نظرات