کارگردان سینما:
سینمای بیمار ما نیازمند یک بازگشت بنیادی است
خبرگزاری رسا ـ کارگردان سینما گفت: سینمای امروز ما بیمار است، زیرا خط و موضوع اصلی خود را گم کرده است؛ ما به جاده خاکی زده ایم. سینمای ما احتیاج به اصلاح و بازنگری دارد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری، حمید بهمنی کارگردان سینما با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای سینما گفت: من معتقدم سینمای ما ظرفیت و پتانسل بالایی دارد که باید شناسایی شود، تا حفرههای موجود در سینما را پر کنند و با ترویج تفکر و اندیشه اسلامی و سبک زندگی ایرانی، بتوانند تاثیرگذار باشند.
وی ادامه داد: اما به عقیده من سینمای امروز ما بیمار است، زیرا خط و موضوع اصلی خود را گم کرده است؛ به قولی به جاده خاکی زده است. سیمای ما احتیاج به اصلاح دارد، باید آن را بازنگری کنیم، سینما احتیاج به برگشت مناسب به موقعیتهای خوب را دارد.
بهمنی راهحل بازگشت سینمای ایران به مرحله آرمانی خودش را دعوت از هنرمندان انقلابی و متعهد دانست و تصریح کرد: همان گونه که حضرت آقا فرمودند برای نجات جامعه از مشکلات، باید به مفاهیم و ارزش های دهه 60 برگردیم.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم مشکلات سینمای ایران را در حال حاضر برشماریم، یکی از آن معضلات ارائه نادرست سبک اسلامی است، که بیش از 90 درصد سینماگران مطالبات نظام را برآورده نمیکنند. یا به قولی بیش از اینکه با نظام باشند بَر نظام هستند و همانگونه که در آثار میبینیم خیلی از آن ها بیانگر تفکر و اندیشهای که قرار بوده با نظام جمهوری اسلامی هماهنگ باشد و به شکل مطبوع و درستی نشر پیدا کند، نیست.
کارگردان فیلم «گامهای شیدایی» با اشاره به خودشیفتگی برخی از کارگردانان اظهار کرد: به عقیده من در حوزه هنر نوعی خودشیفتگی میان هنرمندان وجود دارد که اسم این خودشیفتگی را نگاه خارج از کشور نام نهادند. زیرا بیشتر برای آن طرف مرزها فیلم میسازند و در این اندیشه و تفکر نیستند که چه ضربه هولناکی را به فرهنگ داخل کشور وارد میکنند. البته این بخش کوچکی از واقعیت است و تمام واقعیت جهان هنری ما هم نیست.
بهمنی در ادامه افزود: اگر نگاهی به رسانههای کشورهای اروپایی داشته باشید، متوجه خواهید شد که آنان تا میتوانند به طبل موفقیت دولت خود میکوبند و کمتر رسوایی حکومت خود را بیان میکنند، حال به کشور خودمان که نگاه کنید برعکس این موضوع است.
وی تصریح کرد: متاسفانه بعضی از هنرمندان ما که البته به اشتباه نام هنرمند را میتوان بر آن ها گذاشت - زیرا هنرمند متعهد و دردمند است و مشی زندگی را به سبک هنرمندانه نشان میدهد - همواره دست بر موضوعاتی میگذارند که سیاهنماییها نشان دهد و نکات مثبت فرهنگ و اجتماع ما را کاملا فراموش میکنند.
این کارگردان با اشاره به نهادهای دولتی که بخش مهم سیاستگذاریها را به عهده دارند، گفت: من معتقدم که باید در بخش سیاستگذاریها به درستی عمل کنیم و نهادهای دولتی همانند حوزه هنری که یکی از مبلغان اندیشه و هنر اسلامی است و دیگر سازمان های فرهنگی از جمله وزارت ارشاد که نام دولتی را یدک میکشند، باید موضوعات سبک زندگی اسلامی یا به نوعی زندگی بومی ایرانیان را در آثار خود بگنجانند.
بهمنی، دور شدن سینما از مباحث دینی و اسلامی را نوعی انحراف دانست و گفت: این شکاف و انحرافی که در سینما شکل گرفته سالیان سال است که وجود دارد. یک سال و دو سال نیست که از سبک زندگی و تفکر دینی خودمان فاصله گرفتهایم. حتی برچسب سینمای گلخانهای را به سینمای ایران زدند.
وی با بیان اینکه زمانی کسانی سعی کردند سینمای ایران را به سمت معناگرایی پیش ببرند، گفت: سینمای معناگرا در لفظ معنی خوبی میدهد ولی امروز سینمای معناگرا را در سیاهنمایی خلاصه کردهاند که بیشتر به فیلمهایی با مضمونهای پوچ با موضوعات خانوادههای متلاشی شده، فقر و اعتیاد و... میپردازد./1322/د102/ی
ارسال نظرات