چند خبر کوتاه از اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت الاسلام حمید غلام پور رییس تبلیغات اسلامی جاسک در گفتمان دینی با موضوع جایگاه و منزلت قرآن گفت: علیرغم رشد بی حد و حصر مادی گرایی و تجملات که باطن جامعه بشریت را به درد پوچی و بیهودگی مبتلا ساخته است ، بشر امروز برای رهایی از این درد، به دنبال روزنه ای است تا در پرتو آن ،خود را پیدا کند و از این بحران رهایی شود.
وی افزود: قرآن کریم به عنوان معجزه جاوید پیامبر اعظم(ص) هنوز هم نور هدایتش را بر کالبد خسته ی بشریت می تاباند و سینه های دردمندان را شفا می بخشد و گم گشته گان تشنه ی حق و حقیقت را به ساحل نجات می رساند و این تنها راه رهایی از بیهودگی، پوچی و دردمندی است.
رییس اداره تبلیغات اسلامی جاسک در پایان پیاده سازی قرآن در زندگی را امری مهم و ضروری خواند و اظهار کرد: اگرچه برخی از آیات در ظاهر مربوط به دوران گذشته میباشد اما باید مصادیق آن را در زمان حال نیز پیدا کنیم و آن را در زندگی امروزی به کار گیریم.
وحدت و همدلی همه اقشار جامعه، رمز موفقیت انقلاب اسلامی و تداوم آن است
حجتالاسلام احمد خلیلی، رییس اداره تبلیغات اسلامی سیریک در دیدار با مردم مومن و ولایت مدار روستای دودر با اشاره به این که وحدت و همدلی همه اقشار جامعه، رمز موفقیت انقلاب اسلامی و تداوم آن است، گفت: دولت تنها با حمایت و پشتیبانی مردم میتواند در تحقق برنامههای خود موفق باشد.
وی با اشاره به نامگذاری سال 94 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام همدلی و همزبانی دولت و ملت، افزود: در این مقطع حساس، مقام معظم رهبری به حق این شعار را مطرح کردند، چرا که برای عبور موفقیتآمیز از این شرایط نیازمند تقویت همدلی و وحدت بین همه ارکان جامعه هستیم.
رییس اداره تبلیغات اسلامی سیریک تصریح کرد: پیروزی انقلاب، اداره جنگ تحمیلی، دوران سازندگی و همه مشکلاتی که این ملت پشت سر گذاشتند در سایه وحدت و همدلی بوده است.
وی با بیان این که دولت، خدمتگزار مردم است، افزود: قطعا حمایت و پشتیبانی مردم از دولت میتواند در تحقق برنامههای دولت و عبور از مشکلات اقتصادی موثر باشد و اطمینان داریم که سال 94 با همدلی ملت و دولت سال بسیار خوبی برای شکوفایی کشور خواهد بود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی سیریک با اشاره به این که ملت همواره ثابت کرده است که پشتیبان کارگزاران نظام و دولت است، خاطرنشان کرد: سال جدید که با نام حضرت فاطمه زهرا(س) آغاز شده است، با همت مردم و تلاش شبانهروزی مسؤولان سالی پرخیر و برکت برای ملت ایران خواهد بود.
وی اظهار داشت: هدف مشترک دولت و ملت، حل مشکلات کشور و اعتلای نظام است و لازمه دستیابی به این هدف مشترک، همدلی، همزبانی، وحدت و صمیمیت است.
حجت الاسلام خلیلی با تاکید بر تلاش جدی همه مسؤولان برای حل مشکلات مردم، خاطرنشان کرد: تلاش دولت برای خدمتگزاری به ملت و همراهی مردم با برنامههای دولت، روند پیشرفت کشور و حل مشکلات را سریعتر میکند و قطعا با فراهم شدن این شرایط شاهد تحقق چشماندازهای توسعه کشور خواهیم بود.
برگزاری کلاس های طرح بوستان ویژه طرح اوقات فراغت در بندرپل بالا
حجت الاسلام محمد صحرانشین، رییس اداره تبلیغات اسلامی بندرخمیر از برگزاری کلاس های طرح بوستان ویژه اوقات فراغت در روستای بندرپل بالا خبر داد و گفت: اوقات فراغت فرصتی است تا جوانان و نوجوانان ما بیشتربا موازین الهی آشنا شوند و تلاش اداره تبلیغات اسلامی این است تا حرکت اوقات فراغت ما در مسیر الهی باشد.
وی افزود: کلاس های بوستان معرفت ویژه طرح اوقات فراغت در مسجد ابا صالح المهدی توسط روحانی طرح هجرت مسجد در بندرپل بالا در حال برگزاری است.
رییس تبلیغات اسلامی بندرخمیر تصریح کرد: این کلاس ها که شامل برنامه های متنوعی همچون آموزش قرآن ، احکام ، کلاس های ورزش ویژه برادان و خواهران و روش های تربیتی است که این کلاس ها بسیاری از اوقات فراغت تابستانی نوجوانان را پر کرده وبه نوعی از کج روی نوجوانان و جوانان در این اوقات فراغت تابستان را پرکرده است.
سبک شمردن گناه موجب از بین رفتن حیا درانسان میشود
حجت الاسلام حسن دادخدائی، امام جماعت وروحانی مستقر مسجد ابوالفضل(ع)گزدان با حضور در جمع مؤمنین و نمازگزاران این روستا گفت: انسان مومن باید دارای چند ویژگی باشد که از جمله آن حیا است ،حیا به معنی انقباض نفس است، یعنی حالتی در وجود انسان است که انگار نفس انسان را منقبض میکند.
وی با اشاره به اینکه حیا یک قدرت در وجود انسان است که موجب می شود،نفس انسان از بدیها گریزان باشد، افزود: همه افراد حیا دارند و کسی نیست که در ابتدای ذات وجودی خود بی حیا باشد.
حجت الاسلام دادخدایی بیان کرد: خداوند حیا را همچون امتیازی به انسان ها داده است، این گونه نیست که انسانهای یک دین حیا داشته و افراد دیگر از این صفت مبرا باشند، بلکه همه انسانها حیا دارند و خداوند این امر را در وجود همه انسانها قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه دوست ناباب هر کدام به طریقی موجب منحرف شدن انسان از راه خداوند میشوند، تصریح کرد: حیا نیز همین گونه است، همین که انسان گناه را سبک بشمارد، موجب از بین رفتن حیا میشود.
روحانی مستقر روستای گزدان در پایان با اشاره به اینکه امام علی (ع) خودشان الگوی حیا بودند، ابرازداشت: باید حیا را از ائمه معصومان (ع) یاد بگیریم.
ساماندهی و اعزام ده مبلغ دینی بومی جزیره ابوموسی درماه مبارک رمضان
حجت الاسلام و المسلمین شیرزاد حسنی، سرپرست اداره تبلیغ شهرستان ابوموسی گفت: درطول ماه مبارک رمضان ده مبلّغ بومی جزیره ابوموسی جهت تبلیغ و تعظیم شعائر دینی به مساجد و اماکن مذهبی شهرستان اعزام شدند.
وی افزود: از دیگر محورهای اصلی سخنرانی و بیانات مبلّغین اعزامی می توان به تبیین ارزش ها، دستاوردها و مبانی انقلاب اسلامی، بیان احکام ، تبیین سبک زندگی اسلامی، بیان احادیث از ائمه معصومین علیهم السلام ، تبیین سنت حسنه انفاق و دستگیری از مستمندان در این ماه مبارک ، تحلیل شرایط و مسائل روز کشور و جهان اسلام و ... اشاره کرد.
در مدح و مرثیه مواظب باشیم به جای تقویت روحیه، تضعیف روحیه نکنیم
محمد رضا فلاحتکار مسؤول کانون مداحان بندرلنگه با بیان این که مداحان اهل بیت از دیرباز به ایمان و دیانت و سوز عشق و اخلاق شهره بودهاند گفت: مداحان اهل بیت از دیرباز به ایمان و دیانت و سوز عشق و اخلاق شهره بودهاند. مداح نمونه باید دارای صفت توکل باشد، توکل یعنی نتیجه کارها را به خدا واگذار کردن و از ویژگیهای مؤمنان است.
وی افزود: یکی از راههای خودسازی برای مداحان تهذیب نفس و پاک ساختن آن از رذایل اخلاقی مثل حسد، حرص، غضب و است.
مسؤول کانون مداحان تصریح کرد:در این شهرستان فعالیت های مناسبی صورت گرفته و سعی بر آن شده که اعضاء کانون مداحان حضور فعالی در مراسمات شهرستان داشته باشند.
فلاحتکار ضمن ارائه عملکرد کانون مداحان ادامه داد:سعی شده در این شهرستان دوره های آموزشی برگزار شود و در این راستا در آینده نزدیک دوره آموزشی مقدماتی برای علاقمندان به مداحی برگزار می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: مدّاح، در اصطلاح شیعی، به کسانی گفته می شود که در ایام ولادتها و شهادتهای ائمه (علیهم السلام) در مجالس جشن و عزا به خواندن اشعاری در فضایل و مناقب محمد و آل محمد یا در مظلومیت آنان می پردازند.
مسؤول کانون مداحان در پایان با اشاره به حدیثی از امام صادق گفت: امام صادق (ع) فرمود: " مَنْ ذُکِرْ نا عِنْدَهُ فَفاضَتْ عَیْنناهُ حَرَّم اللهُ وجْهَهُ علی النّار " هر کس که نزد او یاد شویم و چشمانش اشک آلود شود، خداوند چهره اش را بر آتش حرام می کند.
مسجد زمینه ساز اخلاق در جامعه است
حجتالاسلام احمد خلیلی، رییس اداره تبلیغات اسلامی سیریکس با اشاره به این که مسجد باید محور هدایت مردم باشد و فردی که به مسجد میآید باید آثارش را ببیند گفت: مسجد یک نهاد معنوی است که میتوان حول آن به ابعاد معنوی پرداخت و به عنوان یک محور در تمام مسائل کارکرد اساسی داشته و میتواند اثر بخش باشد.
وی افزود: مساجد یک موقعیت تکوینی خاصی دارند که این موقعیت میتواند اثر گذار باشد، مسجد محل خون شهید است و اگر مکانی مسجد شد اجزای آن نیز خصوصیات مسجد دارند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی سیریک عنوان داشت: مساجد دارای یک نظام هستند و اگر برای مساجد یک نظام و شبکه قائل شویم، اثر بخش و تاثیرگذار است.
وی با طرح این سئوال که مساجد چقدر میتوانند محور باشند گفت: مسجد یک نهاد معنوی است که میتوان حول آن به ابعاد معنوی پرداخت و به عنوان یک محور در تمام مسائل کارکرد اساسی داشته و میتواند اثر بخش باشد.
حجت الاسلام خلیلی تصریح کرد: اینکه فقط ساختمان مسجد باشد کافی نیست، بلکه باید کارهای فرهنگی و همچنین اقدامات گسترده با برنامهریزیهای متنوع و مناسب باشد.
وی عنوان داشت: مسجد محور صف بندی و انسجام اجتماعی است و دشمنان با این موضوع مخالف بوده و نمی خواهند که این چنین شود.
حجت الاسلام خلیلی تأکید کرد: خداوند، مساجد را در اختیار پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) قرار داد تا اجتماع و حکومتهای اسلامی شکل گیرد.
وی اضافه کرد: نگاه به مسجد گاهی این گونه است که فقط محلی برای عبادت و تهذیب اخلاق است، اما نکتهای که باید توجه داشت این است که اخلاق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه باید شکل گیرد؟ و این جایی نیست جز مساجد و ظرفیت مساجد باید ظرفیت پرورش اخلاق باشد.
رییس اداره تبلیغات اسلامی سیریک با اشاره به دیدگاه سکولارهای مسلمان گفت: آنها هیچ اعتقادی به تمدن سازی توسط مساجد ندارند و تنها مسجد را برای خواندن نماز میدانند.
وی بیان داشت: باید مسجد را به عنوان محور مطالبات مردم از ولی اجتماعی و مطالبات ولی اجتماعی از مردم در نظر بگیریم و همه مسائل از طریق مساجد مطرح شود مساجدباید انتظارات اجتماعی را ساماندهی کند و مسجد باید ظرفیت سازی کند و در این راستا قدم بردارد.
حجت الاسلام خلیلی تصریح کرد: در کنار مساجد سرمایههای بسیاری از جمله بسیج و مردم وجود دارند، که باید از آنها استفاده کرده و این ظرفیتها می تواند در گسترش همافزایی تلاش کند.
وی ضمن تقدیر وتشکر از رییس اداره اوقاف میناب گفت: امسال اعتباری بالغ بر 134 میلیون تومان برای مساجد وحسینه های شهرستان سیریک جذب شده است./851/پ202/ح