۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱
کد خبر: ۲۷۷۴۸۱
رییس حوزه علمیه حاج شیخ کاشمر:

مطالعات جنبی طلاب در راستای تبلیغ و ترویج دین باشد

خبرگزاری رسا ـ رییس حوزه علمیه حاج شیخ کاشمر با بیان این که باید مطالعات جنبی در خدمت درس و تبلیغ باشد، گفت: تبلیغ تنها مختص به مناسبت های خاص همانند دهه محرم نیست و طلبه از زمان آغاز کار خود یک مبلغ بوده و به عنوان یک مبلغ دین باید در همه زمینه‌ها ورود پیدا کند.
طلاب

حجت الاسلام جواد نیک بین، مدیر حوزه علمیه حاج شیخ کاشمر، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با اشاره به تعطیلات طلاب گفت: ما در حوزه علمیه چیزی به عنوان تعطیلی نداریم، در حقیقت طلبگی یک رسالت است و این رسالت تعطیل بردار نیست؛ پیامبر اسلام در هیچ زمانی امامتشان تعطیل نمی شود و طلبه ها باید شبانه روزی راه اهل بیت(ع) را ادامه دهند.


مدیر حوزه علمیه حاج شیخ کاشمر ادامه داد: ما در حوزه علمیه هم درس های اصلی داریم و هم درس های جنبی؛ حتی گاهی اوقات درس های جنبی بر درس های اصلی اولویت دارند، درس های صرف و نحو، معانی و فلسفه و منطق را طلبه باید در طول سال تحصیلی بخواند، در حوزه علمیه کاشمر، طلبه ها حداکثر 30 روز در کل سال تعطیلی دارند و طلاب باید در این تعطیلات حداقلی کار های عقب مانده ای که در طول سال نتوانسته اند انجام دهند را باید اجرایی کنند.


طلاب در تعطیلات خود به شهر های دیگر برای تبلیغ دین هجرت کنند

حجت الاسلام نیک بین  با بیان این که طلاب در تعطیلات تابستانی حوزه های علمیه باید هجرت کنند، تصریح کرد: طلاب باید در تعطیلات خود از هر نقطه ای به نقطه دیگری بروند و خود هجرت سبب تنوع می شود. همچنین برخی درس های جنبی با این که حاشیه هستند، نکاتی دارند که پرداختن به آن خالی از لطف نیست و طلبه های پایه اول، کتاب های پایه شهید مطهری را باید بخوانند و با درس های مطالعاتی باید تعطیلات خود را پر کنند.


وی با بیان این که انسان پولدار و بیکار فساد می آورد، خاطر نشان کرد: طلبه بیکار نیز فساد می آورد و اگر در ایام تعطیلی طلاب برنامه نداشته باشند، همین بی برنامگی زمینه فساد است و اگر حوزه های علمیه برای ایام تعطیل و اعیاد و وفات ها برنامه داشته باشند، خلاصه کتاب ها را بگیرند، شرح دعا ها را بررسی کنند و کتاب طهارت یا انسان کامل را بخوانند و سیر مطالعاتی را واکاوی کنند؛ قطعا موفق خواهند شد.


مدیر حوزه علمیه حاج شیخ کاشمر ادامه داد: طلبه ها باید وقت خود را با فعالیت فرهنگی در امامزاده ها، کانون های فرهنگی و مساجد برای تبلیغ بگذرانند و خود این سبب می شود تا هم هویت به آن ها داده شود و هم بفمهد که در طول سال باید توشه تعطیلات خود را به کار گیرند.


طلاب باید در عمل و فعل خود نسبت به دیگران بر جامعه پیشی بگیرند

حجت الاسلام نیک بین  با بیان این که باید مطالعات جنبی در خدمت درس و تبلیغ باشد، گفت: بچه ای سوال کرد که پدرم تو من را بیش تر دوست داری یا خدا و این پدر پاسخ داد که من تو را برای خدا دوست دارم، اگر ما فعالیت های درسی و پژوهش مان جهت خاصی داشته باشد همه چیز درست می شود. اگر مطالعات جنبی ما در خدمت تدریس و تبلیغ باشد،  خود این ها یک برنامه می شود و مطالعاتمان را باید با خانواده تنظیم کنیم تا هم به تبلیغ دین و هم به امور خانه و خانواده برسیم.


وی با بیان این که طلبه از وقتی طلبه امام زمان می شود باید مبلغ باشد، گفت: هرچه طلاب پیش می روند، عرض فعالیت های تبلیغی آن ها بیش تر می شود، یعنی هر طلبه ای از روز اول مبلغ هست اما پس از آن باید با رشد کامل و بیش تری به سراغ امور تبلیغی برود و هر چه رشد کند، باید علم خود را در عمل بیش تر نشان دهد.


مدیر حوزه علمیه حاج شیخ کاشمر ادامه داد: تبلیغ تنها مختص به مناسبت های خاص همانند  دهه محرم نیست و طلبه از زمان شروع کار خود یک مبلغ بوده و به عنوان یک مبلغ دین باید به این زمینه ورود پیدا کند. همچنین روحانی بومی به مراتب از کسی که تنها در یک دهه خاص در میان مردم شور ایجاد می کند، فعالیت تاثیر گذارتری را دارد.


حجت الاسلام نیک بین با بیان این که آن قدر باید صدای اعمال بالا باشد که صدای اقوال به گوش نرسد، گفت: مردم به اعمال طلبه ها نگاه می کنند نه به اقوال آن ها و کسی که در طول سال با فعل خود با مردم سخن می گوید، بیش تر در معرض توجه است. طلبه موفق باید با تمام توانایی خود به سراغ تبلیغ دین برود تا در زندگی خود موفق عمل کند./864/ت302/ح

ارسال نظرات