تأکید آیت الله مکارم بر ساماندهی فرهنگی مناطق حاشیه ای مشهد با احداث مساجد و مدارس علمیه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی، امروز در مراسم کلنگ زنی مدرسه علمیه ثامن الحجج(ع) با اشاره به این روایت که هر جا مسجدی ساخته می شود، قبلا خون شهیدی در آنجا ریخته شده است، اظهار کرد: پیام این حدیث آن است که مساجد با خون شهیدان گره خورده و در ادامه راه نیز حفظ و نگهداری آن با خون شهیدان پیوند دارد.
این مرجع تقلید با اشاره به وضعیت مساجد در زمان رژیم پهلوی گفت: در زمان رژیم پهلوی، مسجد فقط برای نماز خواندن استفاده می شد و از دیگر کارکردهای مسجد در زمان پیامبر(ص) خبری نبود ولی انقلاب از همین مساجد شروع شد و مساجد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاثیرگذار شدند.
وی با اشاره به نقش موثر مسجد در ابتدای اسلام تصریح کرد: نخستین فعالیت پیامبر گرامی اسلام (ص)، در زمان ورود به مدینه، ساخت مسجد بود و در این مرکز دینی کارهای مختلف اجتماعی، قضایی، فرهنگی و سیاسی انجام می شد.
این مرجع تقلید با تاکید بر این که مسجد باید برای همه جذاب باشد، یادآور شد: برخی می گفتند آوردن کودکان به مساجد مکروه است اما من گفتم که در این زمان آوردن شان لازم است برای این که از همین کودکی با این کانون مقدس آشنا شوند.
وی افزود: ساخت مدرسه علمیه، خانه عالم، استادسرا، کتابخانه، مسجد و امثال این گونه کارها و اجرای برنامه های مختلف مذهبی در حاشیه شهر می تواند موجب رشد فرهنگی شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار ساماندهی فرهنگی حاشیه شهر مشهد شد و گفت: امروزه حوزه علمیه های کشور پشتوانه مساجد هستند، در حقیقت حوزه علمیه است که مسجد را نگه می دارد و در طول تاریخ نیز در کنار مسجد، حوزه علمیه ساخته می شد. همچنین تربیت طلاب در این منطقه می تواند چهره حاشیه شهر را تغییر دهد، باید حسینیه ها، مساجد و حوزه های علمیه در حاشیه شهر ایجاد تا مشکلات آن حل شود./864/پ202/ج