تقویت مبانی دینی در عصر کنونی از ضروریات است
![حجت الاسلام جواد غلامي امام جمعه جاسک](/Original/1393/12/11/IMAGE635609805811544243.jpg)
حجت الاسلام جواد غلامی امام جمعه جاسک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به اقدامات سیاسی امام جعفرصادق(ع)، ارتقای حوزه های علمیه ای که پدر بزرگواررش تأسیس کرده بود را یکی از اقدامات سیاسی امام صادق(ع) ذکر کرد و گفت: آن امام همام، همه تلاش خود را در راستای ارتقای کمی و کیفی حوزه های علمیه کرد و از نظر کمی به جایی رسید که چهار هزار شاگرد برجسته را تربیت کرد که شیخ طوسی نیز در کتاب الفهرست خود نام 3600 نفر از آن شاگردان برجسته را ذکر کرده است.
وی افزود: امام صادق(ع) با شناخت وآگاهی که از توان و تخصص هریک ازبزرگان شیعه و شاگردان خود و پدرش داشتند، هرکدام از ایشان را در حوزه خاص علوم اسلامی آن روز برای بسط و گسترش آن علوم و دفاع از اندیشه ناب اسلامی مامور کردند.
امام جمعه جاسک به ارتقای سطح کیفی این حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: از نظر سطح کیفی دانش شاگردان امام جعفرصادق(ع) همین بس که با مشاهده وصیت نامه آن حضرت همه چیز روشن می شود و امام با آن شناختی که از شاگردان و پیروان تربیت شده مکتب خویش داشت وصیت نامه خود را به صورت معما بیان کرد که هیچ کس جز مریدانش قادر به تشخیص اهداف امام صادق(ع) از نوشته هایش نشدند.
وی بیان داشت: دربین فرزندان وشیعیان امام برسر تعیین جانشینی امام، اختلاف افتاد و از آنجا که حاکم عباسی تهدید کرده بود هر کس جانشین و وصی جعفر بن محمد باشد، او را به قتل می رساند، از این رو، شیوه وصیت امام صادق(ع) در تعیین جانشین عجیب بود.
حجت الاسلام غلامی ادامه داد: منصور دوانیقی دستور داد وصیت نامه امام را بیابند و هرکس بعنوان جانشین انتخاب شده را سر ببرند، وقتی وصیت نامه پیدا کردند دیدند که امام به ترتیب منصور دوانیقی، والی مدینه، عبدالله ابطح، همسر خود و موسی بن جعفر را به جانشینی انتخاب کرده است.
وی تصریح کرد: چگونه شیعه باید تشخیص می داد که هدف اصلی امام از جانشینی، کدام یک از این گزینه ها بوده است، از این رو با درک، شناخت و کسب علم و دانش و از همه مهم تر بصیرتی که شیعیان در محضر امام صادق(ع) کسب کرده بودند قادر به تشخیص این معمای بزرگ می شدند.
امام جمعه جاسک بیان کرد: بعد از شهادت امام جعفرصادق(ع) یکی از شیعیان به کوفه آمد، شخصی از او پرسید جانشین امام چی کسی است؟ جواب داد در وصیت نامه چیزی معلوم نیست و نمی توان فهمید که امام چه کسی را لایق جانشینی خود دانسته است، سپس شخص گفت معلوم است منصور دوانیقی که ظالم است وامام نمی تواند ظالم باشد، عبدالله ابطح هم نمی تواند چون ناقص العضو است و همسر امام نیز نمی تواند فقط موسی بن جعفر است که لایق جانشینی امام صادق(ع) را دارد و این شخص بر اساس بصیرتی که در محضر امام فرا گرفته بود توانست جانشین امام را بشناسد.
وی ضمن تأکید بر شناخت اصول چهارصدگانه تصریح کرد: شناخت این اصول سبب بصیرت افزایی افراد می شود، تقویت فکری و مبانی دینی در عصر کنونی نیز امری ضروری است و انسان باید بصیرت داشته باشد تا قدرت تشخیص امور در هرلحظه برایش امکان پذیر باشد.
امام جمعه جاسک ادامه داد: امام صادق (ع)نیز مانند دیگر امامان شیعه، محور برجسته دعوتش را موضوع امامت تشکیل میداده است، برای اثبات این واقعیت تاریخی، قاطع ترین مدرک، روایات فراوانی است که ادعای امامت را از زبان امام صادق(ع) به روشنی و با صراحت تمام نقل میکند.
وی در پایان اذعان داشت: فعالیت های علمی، فکری در دانشگاه امام در مدینه یک الگوی تاریخی دانشمندان مسلمان و بویژه شیعیان آن حضرت شد که تا امروز حوزه های علمیه به عنوان دانشگاه امام صادق(ع) سبک و روش علمی و تعلیمی امام را ادامه می دهند./851/ت302/ی