پنج شاخصه خبرنگار متعهد بر اساس آموزههای اسلامی و قرآنی
![حجت الاسلام رستميان در تجليل از خبرنگاران برتر دامغان-منابع طبيعي](/Original/1394/05/20/IMAGE635748795340312850.jpg)
![تجليل از خبرنگاران برتر دامغان-منابع طبيعي](/Original/1394/05/20/IMAGE635748795345553150.jpg)
![تجليل از خبرنگاران برتر دامغان-منابع طبيعي](/Original/1394/05/20/IMAGE635748795350873454.jpg)
![تجليل از خبرنگاران برتر دامغان-منابع طبيعي](/Original/1394/05/20/IMAGE635748795356203759.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، حجت الاسلام محمد حسن رستمیان، مدیر حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) دامغان در آیین تجلیل از خبرنگاران فعال شهرستان دامغان در حوزه منابع طبیعی که با حضور جمعی از مسؤولان این شهرستان در محل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد، با قدردانی از زحمات خبرنگاران سختکوش در عرصه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دینی و اعتقادی اظهار داشت: پایبندی به اصول و ارزشهای دینی در عرصه اطلاع رسانی زمینه موفقیت و ماندگاری فعالان این عرصه را فراهم میکند.
امام جمعه موقت دامغان «صدق و راستگویی» را نخستین شاخصه از این اصول پنجگانه دانست و گفت: همانگونه که خداوند در آیاتی از سوره حجرات اشاره نموده، انسان فطرتا از دروغ گریزان است و دروغ گویی در دین مبین اسلام یک گناه کبیره محسوب میشود، حال اگر این دروغ گویی در حوزه خبرنگاری و اطلاعرسانی باشد نشر آن بسیار زیاد است و گاه میتواند مانند دروغ «هلوکاست» و دامن زدن بهآن از سوی رسانههای اسرائیلی و آمریکایی، دستمایه و بهانه جنایات ضد انسانی شود.
وی دومین شاخصه اصلی کاری و اخلاقی یک خبرنگار متعهد بر اساس آموزههای اسلامی را «ترویج خیر» عنوان کرد و افزود: در روایات متعددی بر اهمیت تشویق و ایجاد انگیزه در انسانها برای پرداختن به کارهای خیر تأکید شدهاست و رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خود فرمودند "به مسئله خبر باید به نیت ترویج خیر نگاه کرد"، بیتردید این عامل مهم انگیزشی میتواند در اشاعه اخلاق نیکوی اجتماعی از جمله حفاظت از منابع طبیعی بسیار مؤثر باشد.
استاد حوزه و دانشگاه سومین اصل از این مجموعه پنجگانه را «دمیدن روح امید در جامعه» نامید و تصریح کرد: رساندن اخبار مشکلات و معضلات جامعه به اهل آن با هدف رفع کاستیها و رفاه حال مردم امری پسندیده است، اما سیاه نمایی و ایجاد ناامیدی در جامعه همسو با اهداف دنیای استکبار است که میکوشد در اخبار و تولیدات فرهنگی و هنری خود آینده دنیا را تیره و تاریک نشان دهد، حال آنکه اسلام یأس را مهلک و ناامیدی از لطف خداوند را گناه میداند.
مدیر حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) دامغان «روایت صادقانه و مسؤولانه تاریخ» را خصوصیت دیگر خبرنگاران متعهد برشمرد و گفت: راویان تاریخ همان خبرنگارانند، همانا از راویان صدیق نبودند دشمن حماسهای بیبدیل همچون قیام کربلا را به قلم راویان مزدورش کشتار عدهای خارج از دین و خارجی نقل میکرد، اما راویان و خبرنگاران اهل دین با نقلی مسئولانه آن را به درستی به قلب تاریخ مبدل کردند.
حجت الاسلام رستمیان داشتن «نگاه حقگرا» را پنجمین اصل این مجموعه اخلاقی عنوان کرد و افزود: نگاه خبرنگار متعهد به خبر باید واقعگرایانه و بهدور از غرض ورزی باشد، واقعیات را منعکس کند، سلیقهای عمل ننموده و تنها حق را تبیین کند زیرا این شغل، خدمات و تولیداتش همگی امانت هستند و امانتداری خصلتی نیکوست.
احمد علی بهاور، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان نیز در این مراسم ضمن قدردانی از خبرنگاران فعال این شهرستان اظهار داشت: خبرنگاران گسترش دهنده فرهنگ عمومی حفاظت و حراست از منابع طبیعی به عنوان گنجینههای نعمات الهی هستند.
وی داشتن ویژگیهایی همچون استقلال رآی، وابسته و مدح و ثناگوی مدیران و نهادها نبودن، پیگیر و پرکار بودن، آرمان گرایی و نتیجه گرایی، خوشرویی و خوش برخوردی، ریز بینی و تیزبینی و انتقاد پذیری را برای موفقیت و ماندگاری یک خبرنگار لازم و ضروری دانست.
گفتنی است، در این آیین از خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرستان دامغان و خبرنگاران خبرگزاریهای تسنیم، بسیج، مهر، پایگاه خبری تیتر یک و هفتهنامههای استانی کویر و شاهوار بهعنوان فعالان رسانهای برتر حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان تجلیل شد./977/پ202/ح