داعش و صهیونیسم، دو روی یک سکه هستند
حجت الاسلام محمد حسین جاوری، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان با اشاره به نقش مؤثر اتحاد ادیان توحیدی در کاهش تنش های جهانی اظهار کرد: از گذشته های دور دین، عامل اساسی و مهم تحرکات جامعه انسانی بوده است و بسیاری از جنگ ها و صلح ها بر پایه اعتقادات مذهبی واقع شده است.
وی در ادامه این مطلب، جنگ های مذهبی را از شاخص ترین تحرکات جهانی برشمرد و با اشاره به بخش هایی از تاریخ اسلام تصریح کرد: جنگ هم مانند بسیاری از تحولات اجتماعی یک نیاز برای جامعه بشری است اما باید به درستی از آن استفاده شود چنانچه پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) نیز با استفاده از همین عامل بسیاری از اقدامات را انجام دادند.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، تجهیز نظامی را یک مسأله واجب دینی در اسلام برشمرد و تأکید کرد: در هیچ آیین و مذهبی بر مظلومیت تأکید نشده بلکه آن چه مورد استناد پیامبران و عقلای اقوام بوده رفتاری میانه رو و در عین حال محتاطانه بوده است.
حجت الاسلام جاوری شکل گیری نحله های ضد بشری را نتیجه بروز اندیشه های انحرافی در مبانی ادیان توحیدی برشمرد و تصریح کرد: دین، مبنای اندیشه و تعقل در جامعه بشری است به این معنا که بشر با تعالیم دینی متوجه کائنات شده و با توجه به عالم ماده و ماوراء اندیشه هایی را مطرح می کند، چنانچه با دقت در خطبه های ابتدایی نهج البلاغه به وضوح این مسأله را مشاهده می کنیم.
وی در ادامه این مطلب افزود: منافقانی که به ظاهر به ادیان الهی ایمان آورده بودند و یا افرادی که در روش اندیشیدن دچار انحراف شده بودند، مبانی تفکراتی را در ادیان قرار دادند که در برخی موارد منجر به ظهور یک فرقه خاص مذهبی یا دینی با اندیشه های مخصوص به خود شده است.
کارشناس مسائل سیاسی مادی گرایی، منفعت طلبی، شرارت ذاتی و محیط رشد و بالندگی را از علل زمینه ساز ظهور اندیشه ها و گروهک های دینی ضد بشری برشمرد و گفت: ظهور اندیشه هایی مثل صهیونیسم و داعش که دو روی یک سکه هستند در نتیجه اجتماع اینگونه عوامل ایجاد و گسترش یافته اند در غیر این صروت در هیچ یک از ادیان اسلام و یهود، کودک کشی و نسل کشی جایی ندارد.
حجت الاسلام جاوری نقش روحانیت در بیدار سازی و آگاهی مردم را فوق العاده مؤثر و در خور توجه دانست و با تأکید بر لزوم اطلاع مبلغان دینی از تاریخ ملل و روش های تحقیق در علوم عنوان کرد: یک مبلغ دینی در واقع واجد تمام شئون مربی گری، معلمی، رهبری، هدایت گری و برتری اجتماعی است و از همین جهت می تواند نقش مؤثری در ممانعت از شکل گیری تفکراتی شود که در نهایت منجر به بروز فتنه هایی نظیر داعش و وهابیت شود.
وی با تأکید بر لزوم اتحاد و یک دلی ادیان توحیدی، جنگ بین ادیان الهی را معلول جهل مؤمنان به آنها به اصول ادیان الهی دانست و گفت: توحید عامل زیربنایی و اصلی ادیان الهی است و از همین منظر معرفی و نشر این ادیان در بین جوامع انسانی که بر اساس یک میل فطری انجام می شود نقش مؤثری در بیدار سازی وجدان عمومی دارد./868/ت302/ب4