۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲
کد خبر: ۲۸۲۶۰۶

چند خبر کوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ مصاحبه علمی متقاضیان تدریس حوزه علمیه خراسان در خط پایان، تجلیل از برترین های قرآنی حوزه علمیه خراسان در محضر حضرت آیت الله مکارم شیرازی و بیان مکتب سیاسی امام رضا(ع) از زبان رحیم پور ازغدی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی از جمله مهم ترین رویدادهای حوزه علمیه خراسان است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، مصاحبه علمی متقاضیان تدریس و نیز هم طرازی برخی از اساتید ممتحن مصاحبه حوزه علمیه خراسان با اساتید ممتحن شفاهی خارج فقه و اصول در مدرسه علمیه عالی نواب از 15 مرداد 94 آغاز و تا 27 این ماه به پایان رسید.

 

معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان با هدف ارتقای کیفیت آموزش در این حوزه و به منظور تامین استاد دروس عمومی، مهارتی و تخصصی بر اساس آئین نامه ضوابط تدریس، آزمون گزینش اساتید حق التدریس و تمام وقت شهرستان (اعزامی ویژه برادران) را برگزار کرد.

 

این آزمون در دو مرحله کتبی و مصاحبه علمی برگزار شد که پذیرفته شدگان مرحله کتبی در تعداد 689 گرایش در 10گروه امتحانی به رقابت پرداخته و افرادی که موفق به کسب حداقل 60 نمره مصاحبه شوند، مجوز تدریس موقت برای ایشان صادر می شود.

 

پس از طی مراحل کتبی و مصاحبه علمی، بعد از شروع تدریس توسط استاد، ارزیابی‌های جداگانه از مدیران و مسؤولین محترم آموزش مدارس و طلاب شرکت کننده در کلاس درس ایشان به عمل می آید و چنانچه در این مرحله موفق به کسب حداقل 0.70 امتیاز لازم بشوند، مجوز ایشان تبدیل به مجوز دائم می شود.

 

در این آزمون، برای استاد اعزامی، 13 نفر در رشته ادبیات عرب، 29 نفر در رشته فقه و اصول و 10 نفر در رشته علوم عقلی شرکت کردند.

 

همچنین متقاضیان استادی حق التدریسی در زمینه فقه و اصول(سطح 1، 2 و3) در 313 گرایش، در زمینه ادبیات عرب(صرف و نحو و بلاغت) 117 گرایش، در زمینه علوم عقلی (عقاید سطوح 1 و2 و منطق و فلسفه 1، 2 و3) 90 گرایش و در زمینه علوم قرآنی(علوم قرآنی سطح 1، تفسیر سطح 2 و 3 و علوم و معارف حدیث) 96 گرایش و عمومی نیز 21 گرایش در این آزمون شرکت کردند.

 

بیان مکتب سیاسی امام رضا از زبان رحیم پور ازغدی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی

همزمان با آغازدهه کرامت و ولادت حضرت فاطمه معصومه علیها سلام، همایشی با عنوان مکتب سیاسی امام رضا علیه السلام در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با سخنرانی حسن رحیم پور ازغدی، از اساتید حوزه و دانشگاه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.  

 

رحیم پور ازغدی با بیان این مطلب که می بایست به جای مطرح کردن برداشت های شخصی از روایات، مستقیم سیره و احادیث و نوع موضع گیری های معصومین علیهم السلام را مطرح کنیم. گفت: برخی از روایات، در زمان و شرایط خاص یا برای یک شخص خاصی مطرح شده است و نمی توان ادعا کرد که تمام روایات در تمام وقایع تاریخی، برای همه افراد و موقعیت ها کاربرد دارد. چرا که برخی فقط در زمان مخصوص خود به کار رفته و بعد آن دیگر کاربردی برای عموم مردم ندارد.

 

این استاد حوزه افزود: باید افرادی که احادیث را نقل می کنند، اشراف اجتهادی، عقلی و نقلی به شرایط نقل حدیث داشته باشند. البته گسترش مفاهیم برخی روایات و احادیث در زمینه هایی مختلف از جمله پزشکی، جایز است زیرا افراد باید با تخصص، عقل، تجربه و علوم جدید آن را گسترش دهند. اما برخی دیگر از روایات مثل روایاتی که در مسائل حکومتی و سیاسی مطرح می شود، باید در نقل‌ آن شرایط قبل و بعد آن ماجرا، فضای آن جامعه، جو روانی حاکم بر مردم، نوع حکومت و دیگر شرایط را به درستی و با دقت در نظر گرفت. برخی از افراد و گروه ها، با در نظرگیری تنها جملات تحت الفظی یک روایت، بدون مد نظر قرار دادن دیگر شرایط، باعث گمراهی خود و جامعه می شوند.

 

نحوه تبلیغ دین

این مدرس دانشگاه با توجه به اهمیت نحوه تبلیغ دین، تصریح کرد: برای اثبات حقانیت دین اسلام و امامان معصوم علیهم السلام، می بایست از آن دسته روایاتی استفاده شود که نه تنها غیر شیعه، بلکه برای غیر مسلمانان و عموم مردم جهان و حتی برای لیبرالیست ها و مارکسیست ها نیز قابل فهم و پذیرش باشد.

 

وی با بیان کردن پنج روایت از مصادیق حکومت اسلامی، به بررسی رابطه بین فلسفه حاکمیت و مشروعیت و حقوق اجتماعی، سیاسی و اخلاقی از منظر امام رضا علیه السلام پرداخت و بیان کرد: روایت اول مستقیم به موضوع مشروعیت و حاکمیت به نحو عام و خاص اشاره دارد که البته ولایت عهدی حضرت رضا علیه السلام از نوع خاص آن می باشد. در این روایت بیان شده که حکومت حق کیست، کدام حکومت مقبولیت و مشروعیت دارد، آیا مشروعیت قابل هدیه دادن است، آیا بیعت باید عقلانی و اخلاقی باشد، آیا بیعت می تواند نفسانی و یا به زور و یا با تهدید و تطمیع باشد یا نه.

 

ازغدی خاطر نشان کرد: در شرایطی که هارون الرشید امام کاظم علیه السلام را به شهادت رساند و حکومت به دست مامون رسیده، مامون، از امام رضا علیه السلام درخواست می کند به مرو بیآیند تا حکومت را به ایشان واگذار کند. در این زمان بزرگ ترین حکومت جهانی آن موقع در حال فروپاشی است. چرا که علوی ها که از خاندان اهل بیت علیهم السلام بودند، در سرزمین های مختلف اسلامی با قصد تبلیغ دین، گاهی اوقات دست به قیام های مسلحانه می زدند و دنبال مبارزه با حکومت های ظالم آن زمان بودند. نتیجه این مبارزات و تبلیغات، همراه شدن افکار عمومی مردم، با فرهنگ و مکتب اهل بیت علیهم السلام است.

 

این استاد تاریخ اسلام در ادامه گفت: مامون به علت اینکه قدرت و حکومت را در معرض نابودی می بیند، تصمیم می گیرد رابطه ای عمیق با حضرت رضا علیه السلام برقرار کند، و در نتیجه حضرت را به مرو دعوت کرده و پیشنهاد خلافت می دهد. امام رضا علیه السلام که موقعیت را برای تبلیغ دین اسلام مناسب می بینند، با این قصد به مرو عزیمت می کنند و از این زمان به بعد نقطه عطفی در تاریخ زندگی حضرت رضا علیه السلام ایجاد می شود.

 

اعتراف نامه مأمون به حضرت رضا

وی با بیان این مطلب که مأمون بعد از ورود حضرت رضا علیه السلام به مرو اعتراف نامه ای را به حضرت تقدیم می کند. بیان کرد: مامون در اعتراف نامه می نویسد، شما فرزند رسول الله هستید و به خاطر علم، تقوا، پارسایی و توانایی، شایستگی خلافت و رهبری امت را دارا هستید. حضرت رضا علیه السلام بعد از تایید این موضوعات می فرمایند: «حکومت دارای دو بعد مادی و معنوی است؛ به لحاظ مادی، حکومت نزد من هیچ ارزشی ندارد. بزرگ ترین موفقیت در بندگی و زهد و وارستگی در مقابل خداوند متعال است، و همه امید من نجات از شر مادیات است. بزرگ ترین هدف من، پرهیز از محرمات است. منطق مشروعیت، داشتن فضائل و صفاتی است که تو بنا به گفته خود آن را دارا نیستی. دوم آنکه هدف ما از حکومت، توجه به آخرت است، ولی هدف شما دنیاپرستی است». در واقع حضرت با این جواب کل حکومت مامون را تحقیر کرده و زیر سوال می برند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مأمون که وضعیت را علیه خود می بیند، اذعان می کند: «بنده صلاح می دانم که خود را از خلافت کنار کشیده و خلافت را به شما واگذار کنم». امام رضا علیه السلام به او جوابی می دهند که مبنا و رکن فلسفه سیاسی شیعه است و بسیار جواب مهم و دقیقی تلقی می شود و آن این است که ایشان می فرماید: «اگر خلافت حق توست، پس چگونه آن را به من پیشنهاد می کنی، و اگر حق تو نیست، چگونه در اختیار تو گرفته است که می خواهی آن را به من واگذار کنی».

 

رحیم پور ازغدی در بیان روایت دوم اظهار کرد: محتوای روایت این است که مامون به امام رضا علیه السلام گفت، اگر خلافت را قبول نمی کنید، جانشینی را بپذیرید؛‌ حضرت می فرمایند: «تفاوتی بین خلافت و جانشینی نیست». در اینجا مامون امام را تهدید می کند که در صورت نپذیرفتن ولایت عهدی ایشان را ترور خواهد کرد. امام در اینجا با اکراه و قرار دادن شروطی قبول می کنند. در این زمان امام علیه السلام رو به آسمان کرده و با صدای بلند می فرمایند: «خداوندا تو دانایی که مرا ناخواسته به این کار وادار کردند پس همانگونه که بنده و پیامبرت یوسف را به خاطر حاکمیت مصر، مواخذه نکردی، من را نیز مواخذه مکن».

 

وی تاکید کرد: این جملات حضرت، به این معناست که هر شخص و گروهی که در هر حاکمیتی مشارکت داشته باشد، مورد مواخذه و بازخواست قرار خواهد گرفت، مگر به دوشرط، اول آنکه وظیفه اش باشد و دوم عذر داشته باشد، در غیر این صورت باید پاسخگوی برقراری عدالت در تمامی جنبه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در میان مردم باشد.

 

 استراتژی حضرت رضا در اثبات حقانیت اهل بیت

این استاد دانشگاه در بیان این مطلب که امام رضا علیه السلام با عملکرد خود و با قبول ولایت عهده به اکراه و اجبار، هدفی را دنبال می کنند. تصریح کرد: حضرت به مردم می فهمانند که این حکومت دینی نیست و آن ها صلاحیت حکومت را ندارند و حکومت حق اهل بیت علیهم السلام است.

 

رحیم پور شروط آن حضرت برای پذیرفتن ولایت عهدی را اینگونه بیان کرد: شرط اول این است که امام علیه السلام در هیچ کار حکومتی(اجرایی و غیره) مشارکت و مشایعتی نداشته باشد. شرط دوم این است که هیچ امضایی پایین، هیچ موضوع حکومتی نداشته باشند. حضرت با این شروط به هدف مد نظر خود که مبارزه با شبهات و مکاتبی رشد یافته درآن زمان بود، نزدیک می شوند. این هدف حضرت با مناظره هایی که با بزرگان مذاهب دارند، تکمیل شده و حضرت حقانیت خود را ثابت می کنند و همین سبب می شود که مقبولیت ایشان در بین عموم مردم و حتی مذاهب دیگر، گسترش پیدا کند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امام رضا علیه السلام بارها به یاران نزدیک خود می فرمودند:‌ «با پایان هر مناظره، یک قدم به شهادت نزدیک تر می شوم». این کلام نشان می دهد که امام با اشراف کامل به شهادت خود توسط مامون، برای آگاه کردن عموم جامعه ولایت عهدی را پذیرفتند.

 

وی خاطر نشان کرد: البته این وقایع یک روی ماجرا بود، در اصل امام رضا علیه اسلام می خواستند بهترین استفاده را از این وقایع داشته باشند و به وسیله آن به تبلیغ دین اسلام و اثبات حقانیت اهل بیت علیهم السلام بپردازند و در این بازه زمانی کوتاه که امام علیه السلام در مرو حضور داشتند، جنبش بزرگی به نفع شیعیان و علویان شکل گرفت، که عباسیان از این اقدام خود، پشیمان شدند و به همین خاطر، قصد کردند تا امام رضا علیه السلام را به شهادت برسانند.

 

حضرت رضا با نماز عید فطر ضربه سهمگینی به حکومت مامون زد

رحیم پور ازغدی با اشاره به اهمیت و فلسفه خواندن نماز عید فطر به امامت، امام معصوم، اذعان کرد: اگر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم یا امام معصوم علیه السلام، نماز عید فطر را در حکومتی که در مسند قدرت بود، به صورت عمومی اقامه می کرد، نشانه تایید حکومت و دستگاه وقت به شمار می رفت. مامون عباسی می خواست از این فرصت نماز عید فطر، به ظاهر بر تمام مسلمانان اعلام کند که حضرت حکومت را به رسمیت شناخته و با مامون بیعت کرده است. بعد از درخواست مامون از امام رضا علیه اسلام، ایشان پاسخ می دهند، من، عهد بسته بودم که در کارهای حکومتی هیچ گونه دخالتی نداشته باشم، مامون دوباره از ایشان درخواست می کنند و امام نیز رد می کنند، در آخر امام رضا علیه السلام در پاسخ به مامون می فرمانید: «من نماز را به سبک پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و امیر المومنین علیه السلام خواهم ماند».

 

وی در ادامه گفت: مأمون که منظور و هدف امام رضا علیه السلام را متوجه نشده بود، این درخواست را قبول می کند. روز عید، مامون تمام وزرا و مسئولین حکومتی خود را به قصد مشایعت امام به درب منزل ایشان فرستاد،‌ البته قصد اصلی او این بود که این واقعه را یک حرکت سیاسی و هماهنگ شده با حکومت جلوه دهد. در هنگام سحر مردم و مسئولین همگی در نزدیکی خانه حضرت جمع شدند. برخی برای دیدن حضرت، برخی برای بیعت و برخی برای جاسوسی به آن مکان آمده بودند. امام رضا علیه السلام غسل کرده، عطر می زنند و پای برهنه بیرون می آیند، در صحن خانه می ایستند و نگاهی به آسمان کرده و چهار تکبیر می گویند. مردم از شیندن این صدا، اشک می ریزند، بعد از خروج حضرت از خانه، دوباره به آسمان نگاه کرده و چهار تکبیر می گویند و دوباره مردم اشک می ریزند؛ مردم با دیدن برهنه بودن پای حضرت همگی کفش های خود را درآورده و با ایشان همراه می شوند؛ فضا به قدری با حضرت همراه می شود که مسؤولان مامون نیز تحت تاثیر قرار گرفته و کفش های خود را درآورده و با جمعیت همراه شده و تکبیر می گویند.

 

این استاد حوزه افزود: امام علیه السلام هر ده قدمی که جلو می رفتند، چهار تکبیر می گفتند و مردم با صدای بلند و ریختن اشک ایشان را همراهی می کنند. این حرکت امام تبدیل به یک نوع جنبش و راهپیمایی علوی در مرو می شود. خبر به مامون می رسد، فضل بن سهل می گوید: «این نماز نیست، قیام است. هنوز نماز خوانده نشده، شهر در حال از دست رفتن است، قطعا امام درخطبه های نماز به نحوی ذهن و قلب مردم را تسخیر می کند که جان من و شما به خطر خواهد افتاد». مامون که این وضعیت را مشاهده می کند، دستور می دهد که امام را متوقف کنند؛ ماموری به سمت امام رضا علیه السلام آمده و به ایشان می گوید خلیفه گفته که جان شما در خطر است و باید هر چه زودتر آن جا را ترک کرده و برگردید. امام علیه السلام که توانسته بودند از وضعیت به وجود آمده، نهایت بهره را به نفع اسلام ببرند، قبول می کنند. در همان روز این خبر که مامون نگذاشته است، امام علیه السلام نماز را بخوانند میان مردم به سرعت پخش می شود و حضرت با این عملکرد دقیق خود، ضربه سنگینی به پایه های حکومت مامون وارد می کنند و در پایان نیز به هدف خود می رسند.

 

رحیم پور ازغدی با اشاره به واقعه کربلا، گفت: در واقعه کربلا امام حسین علیه السلام به قدری زیبا توانستند مظلومیت را به تصویر بکشند که با ریخته شدن خون حضرت، خط قرمز پررنگی بین حق و باطل کشیده شد. اما کاری که امام رضا علیه السلام انجام دادند، پیچیدگی ها و ظرافت های بسیار حساس و دقیق را در برداشت به نحوی که هیچ کدام از اهل بیت علیهم السلام، چنین فرصت را تاکنون نه پیدا کردند و نه اینچنین توانستند عمل کنند. چرا که حضرت رضا علیه السلام با تدبیری خاص وارد بزرگ ترین حکومت جهانی ظالم و جنایتکار زمان خود شدند و به بهترین شکل ممکن از امکانات و قدرت علیه خودشان استفاده کردند و با وارد کردن صدمات جدی به پایه های حکومت، آن را تضعیف کرد و و حقانیت خود و اسلام را به تثبیت رساندند.

 

وی تصریح کرد: مأمون در زمان خلافت خود بهترین یاران و حتی برادر خود امین را کشت. حکومت مامون بعد از شهادت امام رضا علیه السلام با خلافت شام درگیر شد و همین اختلاف زمینه فروپاشی حکومت وی را فراهم کرد.

 

برگزاری پنجمین اردوی فرهنگی، تبلیغی و جهادی خواهران حوزه علمیه خراسان

واحد فرهنگی دفتر خواهران حوزه علمیه خراسان پنجمین اردوی فرهنگی، تبلیغی و جهادی خود را با حضور 100 تن از خواهران مبلغه برگزار کرد. در این اردوی سه روزه بررسی و درک مشکلات و محرومیت های فرهنگی تبلیغی منطقه و ایجاد انگیزه بیشتر در بین مسؤولان و استادان به منظور تقویت نیروهای مستعد و توانمند و اعزام مبلّغ مورد توجه قرار گرفت.

 

این اردو با حضور 100 نفر از مدیران، مسؤولین فرهنگی و مبلغان توانمند مدارس علمیه خواهران استان های خراسان رضوی وشمالی از 20 تا 22 مرداد در شهرستان آشخانه و حومه آن با محوریت مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

 

در ابتدای این اردو، خانم علیشاهی ضمن توضیحاتی، گروه های اعزامی به هر منطقه را اعلام کردند و اعضای گروه در جلسه ای با هم به تقسیم بندی فعالیت ها و برنامه های تبلیغی پرداختند و خواهران طلبه به مناطق مورد نظر اعزام شده و در روستاها به بحث تبلیغی مشغول شدند.

 

در آخرین روز اردو نیز حاضران در نشستی با آقای بیدکی، فرمانده ناحیه سپاه مانه و سملقان به بیان مشکلات فرهنگی، مذهبی، معیشتی، بهداشتی و... و ارائه راهکار پرداختند.

 

آموزش سوره های قرآن کریم به همراه حفظ و ارائه مفاهیم سوره به همراه نقاشی های ارائه شده با محتوای سوره و آموزش وضو و نماز ویژه کودکان و نیز بازدیدهای خانه به خانه، برپایی نمایشگاه های ایران جوان ( فرزند آوری )در روستاهای شیعه، تقدیر و تجلیل از خانواده های محترم شهدا در روستا، برگزاری جلسات مشاوره دینی ،فرهنگی و تربیتی، برگزاری جلسات اخلاقی و مهارتهای زندگی در روستا ویژه بزرگسالان، آموزش قرائت صحیح نماز و بیان احکام نماز و بانوان و پاسخگویی به مسائل شرعی آنان از فعالیت های تبلیغی ویژه بزرگسالان بود.

 

همچنین، با توجه به اهمیت خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی جامعه در افزایش بهداشت روانی، فردی و اجتماعی ، ارتباط متقابل زوجین و فرزندان، احیا و تثبیت ارزش های انسانی و اسلامی این نهاد ضروری بود که بر این اساس نشست های مهارت های زندگی با هدف ترویج فرهنگ دینی و آشنایی با مبانی زندگی فردی و اجتماعی از دیدگاه اسلام و قرآن ویژه بانوان برگزار شد.

 

از جمله موضوع هایی که در این نشست ها با توجه به بازه ی زمانی کوتاه گروه به آن تکیه و تأکید شد، راهکارهای تربیت دینی فرزندان، مهارت مدیریت خانواده، ارتباط با نامحرم، برگزاری نشست های پرسش و پاسخ به مسائل جوانان در شرف ازدواج، برگزاری نشست هایی در قالب مشاوره های خصوصی در رابطه با رایج ترین مشکلات اجتماعی اهالی روستاها با موضوعاتی چون: ازدواج و طلاق، اعتیاد، روابط خانوادگی بود.

 

اردوی فرهنگی، تبلیغی از چهار سال گذشته به صورت متمادی با هدف بازدید و معرفی مدارس علمیه مناطق محروم و مرزی و درک مشکلات و نیازمندی های منطقه، هم چنین ایجاد انگیزه بیشتر جهت تقویت، تربیت و اعزام مبلغان و اساتید توانمند به مناطق نیازمند شکل گرفت. این اردو در سال های گذشته در شهرستان های چمن آباد، تربت جام ، سرخس، سبزوار و جوین برگزار گردید و این دوره پنجمین اردوی فرهنگی- تبلیغی به مقصد شهرستان آشخانه و حومه با موضوع «زندگی به سبک قرآن» برگزار شد.

 

نمایشگاه هفته جهانی مسجد در پارک کوهسنگی

همزمان با روز جهانی مسجد، دومین نمایشگاه هفته جهانی مسجد در پارک کوهسنگی برگزار می شود.

 

در این نمایشگاه که از 44 غرفه تشکیل شده است، به معرفی فعالیت های مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، ادارات مرتبط با مسجد، کانون های فعال، معرفی مسجد طراز اسلامی، صنایع و تجهیزات مرتبط با مسجد و فعالیتهای ورزشی پرداخته شده است.

 

این نمایشگاه از روز 29 مرداد تا 6 شهریورماه همه روز از ساعت 18 الی 23 آماده حضور بازدید کنندگان است.

 

نمایشگاه هفته جهانی مسجد با همت مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و مشارکت آستان قدس رضوی، اداره اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد و شهرداری منطقه 8 برگزار می شود.

 

گفتنی است هر شب بعد از نماز مغرب و عشاء مراسم جشنی با عنوان «شبی با مسجد» با برنامه‌های متنوع برگزار خواهد شد.

 

آغاز ثبت نام تکمیل ظرفیت فاز دوم طرح مسکن طلاب

متقاضیان ثبت نام فاز دوم مسکن طلاب می توانند برای تکمیل ظرفیت از طریق سایت حوزه علمیه خراسان اقدام کنند.

 

حجت الاسلام قاسمی سالخورده، دبیر طرح مسکن طلاب خراسان با اعلام این خبر افزود: این ثبت نام با ظرفیت 170 نفر تا نیمه شهریور ماه 94 انجام خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: اگر ظرفیت مذکور قبل از پایان مهلت اعلام شده یعنی مورخ 15/06/94 تکمیل شود، امکان ثبت نام نخواهد بود.

 

وی با بیان این که اولویت پذیرش قطعی متقاضیان با کسانی خواهد بود که ضمن پرداخت وجه ثبت نام به مبلغ 370 میلیون ریال برای تکمیل پرونده نیز به دبیرخانه طرح واقع در ساختمان مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان(اتاق 107) از ساعت 13 تا 14:30 به صورت حضوری مراجعه کنند.

 

حجت الاسلام قاسمی سالخورده تصریح کرد: با توجه به شروع عملیات اجرایی فاز دوم و ایجاد تعهد برای طرح، انصراف متقاضیان پس از تایید ثبت نام، مقدور نخواهد بود.

 

وی افزود: شرایط و ضوابط ثبت نام در تکمیل ظرفیت فاز دوم طرح مسکن، همان مواردی است که در اطلاعیه ثبت نام فاز دوم قید شده است.

 

دبیر طرح مسکن طلاب با بیان این که انجام ثبت نام در این مرحله به منزله پذیرش قطعی در طرح نمی باشد، گفت: پس از بررسی مدارک و تکمیل پرونده، نسبت به عقد قرارداد با افراد بر اساس اولویت یعنی تاریخ ثبت نام و واریز کامل وجه، اقدام خواهد شد.

 

وی ابراز داشت: متقاضیان می بایست مبلغ 370 میلیون ریال وجه ثبت نام را به حساب شماره 440080003807 بانک مسکن شعبه المهدی به نام طرح مسکن طلاب حوزه علمیه خراسان واریز و اسکن کرده و تصویر فیش واریزی را در زمان ثبت نام پیوست کنند.

 

خصوصیات اجرایی فاز دوم پروژه و مبلغ علی الحساب هر واحد

حجت الاسلام قاسمی سالخورده با بیان اینکه رویکرد مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در بخش تهیه مسکن کاملاً غیر انتفاعی و تنها به عنوان خدمتی ماندگار در جهت تامین مسکن طلاب می باشد، اظهار داشت: بر این اساس هزینه های تمام شده هر واحد اعم از هزینه طراحی، ساخت، آماده سازی زمین، هزینه های اجرایی و ... محاسبه و از متقاضیان بدون در نظر گرفتن منفعتی، صرفاً بر مبنای قیمت تمام شده واحدها دریافت خواهد شد.

 

وی با اشاره به این که مرکز مدیریت سعی و تلاش می کند با بکارگیری ظرفیت های موجود و توان فنی و مهندسی روز ضمن اجرای پروژه ظرف مدت سی ماه از تاریخ شروع پروژه ، کیفیت ساخت واحد ها را نیز لحاظ کند، گفت: واحدهای احداثی بصورت مجتمع آپارتمانی 24 واحدی و دارای فنداسیون و سازه اسکلت فلزی و بتنی، با میانگین حدود 120 متر غیرمفید دارای دو خواب ، آسانسور، پارکینگ ، انباری، آماده بهره برداری تحویل متقاضیان محترم خواهد شد.

 

مدیر اجرایی طرح مسکن طلاب خراسان، منابع مالی جهت ساخت و ساز واحدها را شامل مبالغ دریافتی از متقاضیان در طول دوره ساخت و وام دریافتی از بانک با شرایط و ضوابطی که در زمان عقد قرارداد با بانک مشخص خواهد شد، اعلام کرد.

 

تجلیل از برترین های قرآنی حوزه علمیه خراسان در محضر آیت الله مکارم شیرازی

برترین های قرآنی حوزه علمیه خراسان که در مسابقات بین المللی و کشوری رتبه برتر را از آن خود کرده اند، در محضر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تجلیل شدند.

 

جت الاسلام یوسف شریف زاده، مسؤول دفتر فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خراسان   افزود: در این دیدار که با حضور حجت الاسلام و المسلمین فرجام، مدیر حوزه علمیه خراسان برگزار شد، از 3 نفر از برادران طلبه که در مسابقات قرآنی کشوری و بین المللی رتبه های برتر را کسب کرده اند، تجلیل شد.

 

دفتر فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خراسان در سال های اخیر در زمینه فعالیت های قرآنی برنامه های خوبی اجرا کرده است که سال پیش و امسال کسب رتبه های برتر کشوری و بین المللی طلاب این حوزه در رشته های حفظ قرآن و تلاوت نتیجه این برنامه ریزی ها و اهتمام نسبت به ورود طلاب این حوزه به عرصه حفظ، تلاوت و ترتیل است./934/پ203/ب4

ارسال نظرات