تکیه بر درون امری دینی و عقلانی است/ خط قرمز فتنه در مواردی نادیده گرفته شده است
حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تبیین نقاط قوت و ضعف دولت تدبیر و امید در طول دو سال گذشته پرداخت و گفت: دولت در حوزه پزشکی و سلامت به دلیل سرمایه گذاری صورت گرفته و به دور بودن از حاشیه های سیاسی نسبتا موفق بوده است.
وی افزود: در حوزه امنیت همانگونه که در دولت قبل موفق بوده در این دولت نیز امنیت خوبی بر جامعه حکم فرما است.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به نقاط ضعف دولت اشاره کرد و اظهار داشت: دولت در مذاکرات که مسأله بسیار سرنوشت ساز به مشار می رفت و دولت در این مدت بیشترین تلاش خود را بر این مسأله گذاشته بود مدرم را که ولی نعمت دولت هستند محرم خود ندانسته و اطلاع رسانی کافی و لازم را صورت ندادند.
وی ادامه داد: دولت تا حدی اطلاعات ناقص یا نادرستی داد که بعدا مشخص شد به گونه ای دیگر بوده است، این در حالی است که دشمنان ما اطلاعات را به صورت دقیق برای ملت خود حتی با گزافه گویی بیان کرده اند؛ ادر سالی که به عنوان همدلی نام گذاری شده انتظار می رود دولت همدلی بیشتری با مردم داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی با بیان این که در بیانات مسؤولان دولتی نسبت به گذشته سیاه نمایی های بسیاری صورت گرفته است، ابراز داشت: این مسأله جنبه ای منفی بوده و به ضرر دولت است، دولتمردان اگر بنا بود راجع به دولت گذشته قضاوتی کنند باید نقاط مثبت و نقاط منفی را با بیانی منصفانه بیان می کردند.
وی عنوان کرد: در هر مناسبت و به هر بیانی نباید به گونه ای وانمود شود که هر آنچه در گذشته بوده منفی به شمار می رود، این کار درست و حکیمانه نیست؛ در زمینه تبعیت از دستورات، رهنمودها و ایده های حضرت امام و رهبر معظم انقلاب در مواردی زوایه دولت را از این مسیر شاهد بودیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که خط قرمز فتنه در مسائل سیاسی در مواردی نادیده گرفته شد، خاطرنشان کرد: در زمینه مذاکرات باید خط قرمزها به صورت کامل رعایت می شد اما به صورت کامل رعایت نشد؛ در عزل و نصب ها، مواردی با ارزش های حضرت امام و رهبری مغایر بود.
وی اضافه کرد: استکبار ستیزی در این مدت باید برجسته می بود، در این مدت نه تنها برجستگی نداشت بلکه رو به ضعف رفته بود؛ جا داشت که دولت محترم با رعایت این موازین جایگاه و منزلت خود در جامعه و بین الملل افزایش می داد.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که همانگونه که اخیرا شاهد بودیم بر خلاف قانون اساسی و مصالح اظهار نظرهایی نسبت نظارت استصوابی شورای نگهبان صورت گرفت، گفت: در این گونه موارد دولت عملکرد مثبتی نداشته و نمونه های این مسأله که به مصالح کلی کشور ضربه می زند بسیار مطرح شده است.
وی افزود: مواردی همانند خالی بودن خزانه و امثال این در حین مذاکرات و در زمانی که از اقتدار و ملت گفته می شد به صلاح نبود که در آن شرایط از سوی مسؤولان به زبان جاری شود؛ در بعد سیاسی، بین المللی، ارزش ها و فرهنگ نقاط ضعف و منفی دولت فراوان بوده و امیدواریم دولت از این موارد درس بگیرد و آرمان های حضرت امام و اصول نظام را جدی گرفته و نقاط ضعف گذشته را جبران کند.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی با تأکید بر این که بنا به توصیه رهبر معظم انقلاب دولت باید از ظرفیت های درونی استفاده کند، اظهار داشت: آنچه که اقتدار یک کشور را می تواند تضمین کند تکیه بر نیروی درونی است.
وی ادامه داد: ما در جهانی زندگی می کنیم که ابر قدرت ها و ایادی آن ها دشمن درجه نظام و ارزش های کشور هستند، اعتماد به چنین سیستمی جز زیان برای ما پیامد دیگری نخواهد داشت؛ حتی کشورهای که موضع خصمانه ندارند قطعا به دنبال منافع خود هستند تا زمانی که منافع آن ها تأمین شود حاضر به همراهی هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که برای تأمین نیازها به بهترین وجه باید تکیه به درون داشت، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بر مسأله تکیه بر ظرفیت های درونی بسیار تأکید کرده اند، باید توجه داشت که این موضوع در آیات و روایات متعددی مورد اشاره بوده است.
وی ابراز داشت: آیات متعددی به انسان می فرماید که باید به نیروی درونی، مؤمن و متعهد تکیه کند،ضرورت تکیه بر دورن امری دینی و عقلانی است؛ تجربه نشان داده آنجا که اتکا به درون کردیم موق شده ایم، نود درصد پیشرفت کشور در زمانی بوده که امید ملت از بیرون قطع شده است.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اگر دولت نگاهش را به درون و ظرفیت های درونی معطوف می کرد مطمئنا اکنون در وضعیت بهتری قرار داشتیم، دولت در این مدت هم خود را برای نگاه به بیرون گذاشت تا استکبار جهانی و 1+5 را متمایل کند که تا حدی از حقوق مسلم ایران را بشناسد باید گفت حقوق مسلم ایران شناخته شده بود از همین رو نیازی به شناخت این کشورها نداشتیم.
وی اضافه کرد: در شرایطی که دشمنان درمانده شده بودند همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر مدتی صبر می کردیم می توانستیم از این ابزار دشمن عبور کنیم؛ در این جا باید اتکا به درون می شد و دولت باید به نخبگان درونی بها می داد اما دولت در این زمینه کوتاهی کرد و بیشتر نگاهش به بیرون بود، حتی کسانی که دلسوزانه می خواستند مشورت دهند تا نگاه به بیرون به زیان ملت تمام نشود دولت همدلی نداشت و با تعابیر زشت و نادرست آن ها را محکوم می کرد که مایه تأسف بود./1323/ت301/ش