۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۵
کد خبر: ۲۸۶۲۰۳
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده:

اقتصاد موجود به سود نظام سرمایه‌داری است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان این که نظام اقتصادی کشور حامی نظام سرمایه‌داری است، گفت: مبنای اقتصادی و بانکی روشنی در اسلام وجود دارد، اما این مبنای باید به صورت عملیاتی در جامعه تحقق یابد تا بهبود معیشت مردم حاصل شود.
امين مجد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، زهرا امین مجد عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده، عصر امروز در برنامه «صدف» رادیو معارف، با بیان این که مصرف‌گرایی خانواده‌ها بر اساس الگوپذیری از فضای پست ‌مدرن است، گفت: نظام سکولار سلیقه و فکر هر شخصی معتبر می‌داند و به تعداد افراد فکر، عقیده و سلیقه وجود دارد و هر فردی هرگونه در جامعه می‌تواند عمل و رفتار کنند و در انتخاب دین و مسلک مجاز هستند و خط قرمز آن تنها منافع نظام سرمایه‌داری است.

 

امین مجد بیان کرد: نظام سرمایه‌داری تنوع سلیقه را لازمه حفظ نشاط و پویایی بازار اقتصادی می‌داند، بنابراین انواع کالاهای مختلف و غیرضروری را تولید و روانه بازار می‌کند.

  

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده ابراز کرد: نظام سرمایه‌داری، برای افزایش ثروت و سرمایه خویش، کالاهای جدید و بی‌کیفیت تولید می‌کند تا همیشه خانوارها به تعمیر و تعویض کالا نیاز داشته باشند.

 

امین مجد تصریح کرد: این نظام اشتغال تمام وقت بانوان خارج از خانه ذائقه سازی کرده است و این امر سبب می‌شود، زنان شاغل احساس نیاز به ابزارهای کمکی در خانه می‌کنند و زمانی که وسیله‌ای همانند ماشین ظرف‌شویی تولید شد به خوبی در بازار به فروش رسید.

 

وی به تشکیل دولت رفاه از سوی نظام سرمایه‌داری اشاره کرد و گفت: دولت رفاه تصدی‌گری رفاه مردم بر عهده گرفته است، برای نگهداری پیران، خانه سالمندان ایجاد کرد و خدمات بیمه‌ها برای سالمندان قرار داد، برای نگهداری کودکان مهدکودک‌ها را در جامعه تشکیل داده‌اند.

 

این کارشناس رسانه ملی اظهار داشت: والدین در گذشته داشتن فرزندان زیاد کمکی برای سن پیری می‌دانستند، بنابراین گرایش فرزندآوری داشتند اما دولت رفاه نگرانی سالمندان برطرف کرده و خانواده‌ها گرایش به فرزندآوری را از دست داده‌اند.

 

امین مجد با بیان این که دولت رفاه با استفاده از تکنولوژی به آزادسازی زمان بانوان پرداخت، گفت: زنان در گذشته متمرکز بر خانه‌داری و تربیت فرزند بودند اما در این دوران با کارگیری تکنولوژی در خانواده، بسیاری از اوقات خویش را در خارج از خانواده و فضای کار سپری می‌کنند.

 

وی در ادامه سخنانش به اهمیت اصلاح الگوی مصرف از سوی خانواده‌ها تأکید کرد و گفت: در عرصه عمل، الگوی مصرف خانوارها بر اساس مبانی اسلامی تعیین نشده است در حالی که مبنای اندیشه اقتصادی اسلامی مناسبی در این زمینه وجود دارد.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که نظام اقتصادی کشور حامی نظام سرمایه‌داری است، افزود: استفاده از الگوهای اقتصادی غربی در جامعه به امر اجتناب ‌ناپذیر تبدیل شده است در حالی که نظریه‌پردازی دینی مناسبی در زمینه اقتصاد وجود دارد اما در عمل بدیل و جایگزینی مناسبی برای نظام اقتصادی غربی معرفی نشده است.

 

امین مجد بیان کرد: کشور نیاز به بانکداری دارد اما بدیل و جایگزین مناسبی برای بانکدار غربی وجود نداشت بر اساس الگوی بانکداری مدرن عمل کرد، همانند این که بانک‌ها سود سپرده را از طریق دریافت سود تسهیلات به مردم اعطا می‌کنند.

 

وی با بیان این که بانکداری با شیوه مدرن آثار اجتماعی نامطلوبی برای اقتصاد کشور دارد، گفت: وجود ربا در سیستم بانکی سبب تغییر ذائقه و فرهنگ مصرف در خانوارها ایرانی و از بین رفتن اعتقاد به برکت و توکل برای دست آوردن روزی می‌شود.

 

امین مجد بیان کرد: مبانی اقتصادی و بانکی روشنی در اسلام وجود دارد، اما این مبانی باید به صورت عملیاتی در جامعه تحقق یابد تا بهبود معیشت مردم حاصل شود./998/پ202/ف

ارسال نظرات