آغاز فعالیت علمی 6 هزار طلبه در مازندران/ برپایی 16 کرسی درس خارج
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه استان که به میزبانی مدرسه علمیه جعفریه بهشهر برگزار شد، از حوزه علمیه به عنوان قدیمی ترین سازمان علمی و آموزشی در تاریخ شیعه یاد کرد و گفت: این تاریخ با ارزش به عصر ائمه اطهار(ع) به ویژه امامان صادق و باقر(ع) باز می گردد که زمینه رشد و رونق علم دین را در جامعه فراهم کرد.
وی با بیان این که در تاریخ اسلام ائمه اطهار(ع) و شاگردان آنها جلودار حرکت عظیم علمی و آموزه های دینی در حوزه های علمیه بودند، افزود: امروز نیز فقها، مراجع و علما پرچم دار این حرکت عظیم دینی در جامعه اسلامی هستند.
مدیر حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود به اهمیت علم در جامعه اشاره کرد و با بیان این که توجه به علم در اسلام همواره مورد نظر بوده است، بیان داشت: هر علم و موضوعی در اسلام جایگاه به خصوص دارد، اما علم دین در میان علوم دیگر بیشتر مورد توجه بوده است.
علم دین، ارزشمندترین علوم برای سعادت و کمال بشر
حجت الاسلام طاهری ارزشمندترین علوم برای سعادت و کمال بشر را علم دین دانست و خاطرنشان کرد: تنها علم دین است که انسان را به تعالی حقیقی می رساند.
وی از علم توحید به عنوان اشرف علوم در نظام هستی یاد و با بیان این که تنها علم دین است که انسان را به کمال مطلق می رساند، بیان داشت: علم دارای ارزش بالایی است، اما علم دین در مقایسه با دیگر علوم از جایگاه و عظمت بسیار بالایی برخوردار است.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که تاریخ مدرسه دارای از قرن سوم و چهارم در ایران و عراق به ثبت رسیده است، گفت: قدیمی ترین حوزه علمیه شیعی در کوفه و بغداد بود که از استیفای مخالفان اهل بیت(ع) در بغداد، با هجرت شیخ طوسی به نجف بزرگترین حوزه علمی شیعه از سال 448 هجری پایه گذاری شد.
حجت الاسلام طاهری با اشاره به این که امروز حوزه علمیه قم به عنوان بزرگترین مرکز دینی جهان اسلام مورد توجه جهان است، افزود: ثمره این حوزه علمیه کهن پرورش و تربیت شخصیت های بزرگی به دنیای اسلام است.
فعالیت 51 مدرسه علمیه با 6000 طلبه در مازندران
وی در بخش دیگری از سخنان خود از فعالیت سی مدرسه علمیه برادران با سه هزار طلبه در شهرهای مختلف مازندران خبر داد و گفت: همچنین 21 مدرسه علمیه خواهران با حدود سه هزار طلبه خواهر نیز در استان مشغول فعالیت علمی هستند.
مدیر حوزه علمیه مازندران همچنین افزود: در حال حاضر 28 مدرسه علمیه استان دارای سطح یک، 11 مدرسه سطح دو و پنج مدرسه سطح سه هستند.
برپایی 16 کرسی درس خارج در استان
حجت الاسلام طاهری همچنین از برپایی 16 کرسی درس خارج در شهرهای مختلف مازندران خبر داد و گفت: برپایی این دروس خارج از سوی علما و بزرگان، حوزه علمیه مازندران را به عنوان یکی از مراکز فاخر شیعی حوزوی در کشور تبدیل کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به دو وظیفه مهم طلاب حوزه علمیه اشاره کرد و بیان داشت: طلاب باید در تحصیل علم ایثار کنند و فراگیری علم دین باید فراتر از حد معمول باشد.
مدیر حوزه علمیه مازندران، کسب و تقویت تقوا را دومین وظیفه طلاب حوزه دانست و خاطرنشان کرد: طلاب باید در تحصیل علم تقوا داشته باشند با توانند جای خالی علما و بزرگان دینی را پر کنند.
حجت الاسلام طاهری با بیان این که معیار کمال در عرصه دین و دیانت علم، تقوا، جهاد و خدمت به خلق است، بیان داشت: همه این ویژگی ها در علما و فقهای دینی ما وجود داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه علمی مدرسه علمیه جعفریه رستمکلا اشاره کرد و گفت: آیت الله ایازی(ره) تا زمان حیات خود توانست سه هزار طلبه را برای نظام اسلامی تربیت و پرورش دهد.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که طلاب به عنوان سرباز امام زمان(عج) به ایشان انتصاب دارند، افزود: همچنین طلاب و روحانیان شاگردان مکتب امام صادق(ع) هستند که بای به این دو رسالت مهم خود عمل کنند.
حجت الاسلام طاهری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مدرسه علمیه جعفریه رستمکلا بهشهر سال تحصیلی خود را با 165 طلبه آغاز کرده است، افزود: در حال حاضر از این تعداد طلاب، 135 طلبه سطح یک و سی طلبه نیز سطح دو هستند./950/202/ب3