۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۲۸۶۸۸۸
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی:

انتقال فرهنگ به نسل‌های امروزی باید یکی از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه فرهنگ باشد

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی، مهندسی فرهنگی را بستری برای دستیابی به فرهنگ مطلوب در جامعه دانست و گفت: انتقال فرهنگ صحیح به نسل های امروزی باید یکی از مهم ترین برنامه های حوزه فرهنگ در کشور باشد
ميرباقري- قائم مقام وزير کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، مرتضی میرباقری، قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی، ظهر امروز در نشست هم اندیشی مباحث فرهنگی در استانداری اردبیل، گفت: اثرگذاری مقوله فرهنگ در تمام مسایل کشور باید مورد توجه ویژه قرار گیرد چراکه مهندسی فرهنگی که سال‌ها پیش از این مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته بود همواره در دستور کار برنامه‌ریزان و دستگاه‌های مرتبط قرار گرفته وتاکنون هیچ فعالیتی در این رابطه صورت نگرفته است. 

 

وی افزود: زمانی که در یک جامعه فرهنگ کار نهادینه گردد کار به عنوان یک ارزش تلقی شده و همه افراد جامعه در سطوح مختلف کار کردن را مسیر توسعه موزون جامعه دانسته و از طریق درست کارکردن به توسعه اقتصادی کمک می کنند.

 

میرباقری، بیان کرد: این فرهنگ است که چگونگی زندگی کردن را به افراد می آموزد و آثار آن، به صورت های گوناگون در تمام صحنه های زندگی فردی واجتماعی حضور دارد.

 

قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه فرهنگ، اندیشه و رفتارها در روابط میان افراد، طبقات و اقشارگوناگون جامعه موجب تنظیم فرهنگ جامعه در تمامی مسایل زندگی می شود،گفت: باید زمینه های مهندسی فرهنگی در جامعه فراهم شده و در این زمینه اقدامات اساسی شکل بگیرد.

 

این مسؤول ادامه داد: امیدواریم با  تاسیس دانشکده های مرتبط در استان ها بتوانیم سبک زندگی اسلامی و قرآنی را بیش از پیش در جامعه ترویج و توسعه دهیم تا با مهندسی فرهنگی در جامعه به منویات مقام معظم رهبری جامعه عمل بپوشانیم .

 

قائم مقام وزیرکشور درامور اجتماعی وفرهنگی اذعان داشت: در واقع می توان گفت مهندسی فرهنگی بستری برای دستیابی به فرهنگ مطلوب در جوار منابع و مقدورات موجود است و برای ترسیم ابعاد مختلف مهندسی فرهنگی و اجرای صحیح و همه جانبه آن در کشور باید شاهد تحرک بیشتر نهاد های فرهنگ سازی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

 

میرباقری با اشاره به اینکه انتقال فرهنگ به نسل های امروزی باید یکی از مهم ترین برنامه های دست اندرکاران حوزه فرهنگ درکشور باشد، افزود: فرهنگ هر قوم و ملت به ‌وسیله نهادهای خانواده، حکومت، آموزش و پرورش، نخبگان، روحانیت و دیگر عناصر تاثیر گزار به ‌صورت ارزش‌ها، اعتقادات و هنجار‌های اجتماعی و غیره از نسلی به نسلی دیگر انتقال می‌‌یابد و هر نسلی فرهنگ پدران خود را می‌آموزد و سپس آن را با دگرگونی متناسب با عصر و زمان می‌پذیرد و به نسل بعد منتقل می‌کند و از این طریق فرهنگ به تکامل می‌رسد.

 

قائم مقام وزارت کشور درامور اجتماعی و فرهنگی، تاکیدکرد: اگر تغییرپذیری فرهنگ‌ها را شاخصه و ویژگی فرهنگ‌ها بدانیم، نتیجه منطقی این است که جوامع چاره‌ای جز پذیرفتن تحولات فرهنگی ندارند و باید همواره شاهد دگرگونی و تغییر و تحول در فرهنگ خود باشند .

 

میرباقری افزود: مهندسی فرهنگی با هدف هدایت تحولات فرهنگی در مسیری مثبت که بتواند به تکامل فرهنگی منجر شود و در نتیجه تداوم و بقای فرهنگی یک جامعه و حفظ هویت آن را تأمین و تضمین نماید به عنوان یک ضرورت خودنمایی می‌کند و از این رو همه افرادی که به خیر و صلاح فرهنگ یک جامعه و حفظ هویت آن جامعه می‌اندیشند، از این اقدام حمایت می‌کنند که البته عملیاتی کردن آن پیچیده، پرمساله و دشوار است.

 

وی بیان کرد: درباره وضعیت فرهنگی و اجتماعی استان‌های مختلف کشور مطالعات و بررسی‌های علمی توسط وزارت کشور انجام شده تا بتوانیم شاهد ارتقای این وضعیت‌ها باشیم./937/202/ب3

 

ارسال نظرات