شاخص ترین مولفه ها در رفع مشکلات دنیوی
![حجتالاسلام مهدي عدالتيان](/Original/1392/01/28/IMAGE635018058291406250.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی عدالتیان، استاد حوزه و دانشگاه، امشب در مسجد توفیق با اشاره به حکمت 108 نهج البلاغه و نیت وجودی انسان اظهار کرد: قلب بشر محل تلاقی افکار و حالات مختلف انسانی بوده و در هنگام گرفتاری های مادی و دنیوی برای تیره نشدن قلب انسان، باید به وظایف الهی که از سوی خداوند متعال تبیین شده است، عمل کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: انسان باید در تنگنا های زندگی به ریشه یابی مشکلات بپردازد، زیرا که عامل خطاهای رفتاری و درونی خود انسان بوده و امتحان الهی در چنین شرایطی می تواند سبب ترفیع درجه، بیداری از خواب غفلت، آگاهی نسبت به عقوبت گناهان و بصیرت نسبت به آینده پیش رو شود.
وی با بیان این که ذکر حضرت یونس در زندان «لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَک إِنِّی کنتُ مِنَ الظَّالِمِینَ» بود، گفت: استغفار هنگام گرفتاری و مشکلات، در مغفرت الهی موثر بوده و حضرت یونس(ع) همواره منزه بودن خداوند متعال را برای خود یادآوری می کرد، دومین نکته ای آیه مورد نظر این است که پیامبران در عین معصوم بودن، استغفار می کنند، خداوند نیز وعده داده که ما همه امت را در صورت استغفار همانند حضرت یونس(ع) نجات می دهیم.
حجت الاسلام عدالتیان فکر و مشورت در رفع گرفتاری را ضروری دانست و تصریح کرد: مشورت سبب می شود تا آن چه را که دیگران با سخت، قیمت گران و خرج آبرو به دست آورده اند، ما با ارزانترین بها همچون مشورت و سوال معمول روزمره کسب کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: تلاش در انجام وظیفه، پند از مشکلات، ناامید نشدن از شکست های دنیوی، کوشش با جدیت فراوان و دعا و توسل از شاخص ترین عوامل در رفع گرفتاری ها هستند، ممکن است والدین و سایر همراهان انسان دستشان از رفع برخی مشکلات کوتاه باشد اما خداوند همواره یار و یاور انسان بوده و ناامیدی از رحمت پروردگار یکی از بزرگترین امید های شیطان و عظیم ترین گناهان درگاه الهی است.
وی با بیان اینکه اجابت دعا ها و گشایش در مشکلات بشر با اراده خداوند متعال است، خاطر نشان کرد: بر اساس فرمایش ائمه اطهار(ع)، انتظار فرج و گشایش ارزشمند است، همچنین همراه با انتظار فرج باید دعا و توسل کرد، در همین راستا گاهی به دنبال لغزش ها، ائمه اطهار(ع) را واسطه قرار دهیم و این سیره عقلای عالم است، در قرآن کریم نیز اشاره می شود برادران یوسف برای طلب مغفرت از درگاه خداوند متعال به یعقوب نبی روی آوردند.
حجت الاسلام عدالتیان با بیان این که همراه با توسل و توکل باید پویا و فعال بود، یادآور شد: انسان هایی که از کار و کوشش غافل هستند، در وجودشان فکر و شیوه غلط راه می دهند و مشکلات و سختی ها آن ها را در بر می گبرد، انسان باید همراه با حرکت و تلاش انتظار لطف الهی را داشته باشد، تنبلی، بیکاری و تلقین منفی اثرات مخربی را به دنبال دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که در هر کاری باید از افراط و تفریط فاصله گرفت، گفت: افراط و تفریط در همه امور دنیوی از جمله خوردن و آشامیدن انسان را به رنج می اندازد، در فقر و غنا باید اعتدال پیشه کرد و چشم و هم چشمی، رقابت منفی و تحقیر شخصیتی آثار و نتایج اسف باری را به دنبال دارد./864/202/ب3