۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۸
کد خبر: ۲۸۷۶۳۶
حجت الاسلام حسینی قمی:

امام جواد در عرصه‌های علمی، عبادی و اجتماعی سرآمد بود

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام‌ حسینی قمی در بیان عظمت مقام علمی و عبادی و اجتماعی حضرت، گفت: امام جواد(ع) عالم ترین زمان خود بود به گونه ای که در تاریخ احتجاجات زیادی از امام(ع) وارد شده و شیخ طوسی از اصحاب و روات امام جواد(ع) صد و پنجاه نفر نام می برد، اما حضرت در کنار مقام علمی از عبادت خداوند و رسیدگی به امور مردم غافل نبودند.
حجت الاسلام حسيني قمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌ سیدحسین حسینی قمی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، مراسم شام شهادت امام جواد(ع)، که در موسسه فقهی دارالثقلین برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت این امام همام به محضر امام زمان(عج) به بیان نکات مهمی در زمینه ویژگی های آن حضرت پرداخت.

 

تفاوت نگاه اهل بیت و اهل سنت در بحث امامت

وی عنوان کرد: نگاهی که اهل بیت(ع) و قرآن نسبت به مسأله امامت دارند با نگاه عامه اهل سنت فرق های زیادی دارد؛ در نگاه اهل سنت امام کسی است که ریاست مردم را برعهده دارد و بر آنها حکومت می کند، هر چند شروط امام مثل عدالت و فضیلت و علم را نداشته باشد، همانند ریاست جمهوری های و سلطنت های امروزی که در آن ها هیچ گونه از این موارد شرط نیست.

 

وی افزود: باقلانی از علمای اهل سنت در کتاب «التمهید» خود نقل می کند امام هر چند فسق و فجور کند، آدم کشی کند و عدالت را رعایت نکند از امامت خلع نمی شود اما نکته مهم افتراق ما و اهل سنت در بحث امامت این است که آنها نصب امام را از طرف مردم می دانند.

 

حجت‌الاسلام‌ حسینی قمی با اشاره به نظر قرآن در بحث امامت ابراز داشت: از منظر قرآن، امامت منصب الهی و هم ردیف نبوت است چرا که وقتی حضرت ابراهیم(ع) تمام امتحانات الهی را پشت سر گذاشت خداوند در حق او فرمود«انی جاعلک للناس اماما».

 

امام رضا برای امام هفتاد ویژگی بر می شمرد

وی اظهار داشت: امام رضا(ع) در مجلسی که برای جمعی از مردم سخنرانی می کردند برای امام هفتاد ویژگی نقل می کند که عادل ترین بودن، شجاع ترین بودن، و باتقواترین زمان خود بودن را از مهمترین ویژگی امام برمی شمرد و حتی شیخ مفید در کتب خود نقل کرده اعطای منصب امامت غیر از خواست الهی بخاطر ویژگی های درونی هر امامی قبل از رسیدن به امامت است.

 

استاد حوزه علمیه در ادامه با طرح شبهه ای که می گویند نصب امام از طرف مردم بیشتر با دموکراسی می سازد، بیان داشت: جواب این شبهه را شهید مطهری در کتاب سیری در سیره ائمه اطهار(ع) داده است که پیامبر(ص) دو شأن دارد یک شأن حکومت و زمامداری امور و یک شأن دیگر مرجعیت علمی زمان است که غیر از خداوند کسی آن را تشخیص نمی دهد.

 

وی با اشاره به ایام شهادت امام جواد(ع) و اینکه ایشان اولین امامی هستند که در سن کودکی به امامت رسیدند، اظهار داشت: سن و سال برای امام اهمیت ندارد اما در آن زمان برخی از شیعیان بی بصیرت در این امر تشکیک کردند اما افراد با معرفتی همچون علی بن جعفر(ع) العریضی بودند که جلوی این گونه فتنه ها را با کلام خود می گرفتند.

 

حجت‌الاسلام‌ حسینی قمی در پایان در بیان عظمت مقام علمی و عبادی و اجتماعی حضرت، گفت: امام جواد(ع) عالم ترین زمان خود بود به گونه ای که در تاریخ احتجاجات زیادی از امام(ع) وارد شده و شیخ طوسی از اصحاب و روات امام جواد(ع) صد و پنجاه نفر نام می برد، اما حضرت در کنار مقام علمی از عبادت خداوند و رسیدگی به امور مردم غافل نبودند بنابراین ما هم سعی کنیم تا جایی که می توانیم خودمان را به اماممان نزدیک کنیم./1330/پ202/ف

ارسال نظرات