۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۳
کد خبر: ۲۸۷۹۳۹

چند خبر کوتاه از استان مرکزی

خبرگزاری رسا ـ برگزاری دومین همایش فرهنگی ادبی «روستا» با محوریت دفاع مقدس، فقر فرهنگی مقدمه‌ای برای فقر مادی است، بی‌توجهی به مشکلات، قاریان را به سمت مشاغل غیر مرتبط می‌کشاند و دانش آموزان ساوه عنوان پرچمداران حجاب کشور را کسب کردند برخی از عناوین اخبار کوتاه استان مرکزی است.
اخبار کوتاه استان مرکزي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی،  احمد جوانمرد، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زرندیه عصر امروز دوشنبه 23شهریور در جمع خبرنگاران از برگزاری دومین همایش فرهنگی ادبی روستا در تاریخ هفتم مهر خبر داد.

 

وی در ادامه گفت: این همایش به مناسبت روز روستا همزمان با هفته دفاع مقدس وعید سعیدغدیرخم  در محل سالن اجتماعات روستای علیشار از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه استان مرکزی با هدف ارج نهادن به مقام شامخ شهداء و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس و نخبگان و مشاهیر شهرستان و بخش خرقان برگزار می‌شود.

 

جوانمرد افزود: در این همایش که با حضور مسئولین، نویسندگان، شعرا، ادبا، پیشکسوتان عرصه ایثار و شهادت، فرهیختگان و عموم مردم شهرستان و استان برگزار خواهد شد برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری از جمله شعرخوانی، آشنایی با فرهنگ و گویش منطقه، اجرای سرود و موسیقی محلی نیز اجرا می‌گردد، علاوه بر این برپایی نمایشگاه جنبی شامل صنایع دستی، آثار نویسندگان و شعرای منطقه، عکس شهداء و ایثارگران، توانمندی‌های منطقه و همچنین خاطره‌گویی یادگاران هشت سال دفاع مقدس، گلباران مزار شهداء و دیدار با خانواده‌های معظم شهداء از دیگر برنامه‌های این همایش است.

 

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زرندیه افزود: حفظ و صیانت از فرهنگ و آداب و رسوم بومی و محلی مسئولیت خطیری است که بر عهده ادارات و ارگان‌های فرهنگی به‌ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، دراین راستا ادراه فرهنگ و ارشاد شهرستان اقداماتی از جمله  برگزاری این همایش برای دومین سال، برگزاری همایش منطقه‌ای شعر و موسیقی محلی، تأسیس انجمن قلم و برگزاری جلسات تخصصی این انجمن، برپایی نمایشگاه آثار مکتوب نویسندگان و شعرای شهرستان در محل اداره فرهنگ وارشاد اسلامی و ... در دستور کار دارد.

 

فقر فرهنگی مقدمه‌ای برای فقر مادی است

محمد مهدی ناصری، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان مرکزی گفت: فقر فرهنگی مقدمه‌ای برای فقر مادی است، بنابراین اعتلای سطح فرهنگی و توانمندسازی فکری خانواده‌های تحت حمایت، از مهمترین اهداف حوزه فرهنگی کمیته امداد امام خمینی است.

 

وی افزود: اعتلای سطح فرهنگی خانواده‌های تحت حمایت را از مهم‌ترین اولویت‌های فرهنگی کمیته امداد عنوان کرد و گفت: مهمترین هدف حوزه فرهنگی کمیته امداد توانمندسازی فکری و فرهنگی خانواده‌های تحت حمایت است.

 

ناصری فقر فرهنگی را مقدمه‌ای برای فقر مادی  دانست و ضمن تشریح برنامه‌های فرهنگی این نهاد گفت: کمک به تحصیل فرزندان تحت حمایت تا طی کردن مدارج بالا، احیاء و تقویت عزت و کرامت فردی، تقویت اعتماد به نفس خانواده‌ها، ارائه مشاوره‌های متنوع فرهنگی، غنی‌سازی اوقات فراغت فرزندان مددجویان و شناسایی و حمایت از استعدادهای درخشان و نخبگان جوان از برنامه‌های فرهنگی این نهاد در حمایت از خانواده‌های تحت حمایت است.

 

مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد بیان داشت: در حال حاضر بیش از 46 هزار و 634 خانوار در قالب 90 هزار و 266 نفر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی استان مرکزی قرار دارند.

 

بی‌توجهی به مشکلات، قاریان را به سمت مشاغل غیر مرتبط می‌کشاند

محمدرضا فیضیان، قاری برجسته استان مرکزی  گفت: مسؤولان نباید اجازه دهند کار به جایی برسد که قاریان به دلیل مشکلات مادی به سمت دریافت هدیه با زبان خود بروند یا به دلیل داشتن حیا و برای تأمین مخارج زندگی رو به مشاغل غیر مرتبط آورده و دست از تلاوت بردارند.

 

وی با اشاره به  تلاوت‌های بدیهی و تقلیدی در جامعه قرآنی گفت: تقلید و تکرار تا اندازه‌ای مثبت است ولی باید توجه کرد قاریان بیش از اندازه به این امر نپردازند، قراء مصری نیز در ابتدا تقلیدی کار می‌کنند اما به تقلید بسنده نکرده و خود را در معرض آزمون و خطای فراوان قرار می‌دهند تا در نهایت صاحب سبک شوند.

 

فیضیان با بیان این مطلب که صرف تکرار و اجراهای مداوم به صاحب سبک شدن منتج نمی‌شود، تصریح کرد: اگر همه از یک و یا چند قاری تقلید صرف داشته باشند نمی‌توانند نتیجه قابل قبول را ارائه دهند چون هر قاری صدای خودش را دارد و خداوند توانایی‌های منحصر به فردی را به هرشخصی داده است، پس هر قاری باید به دنبال پیشرفت و ارائه تلاوتی جدید و در چارچوب درست باشد نه اینکه همیشه تقلید کند.

 

به گفته وی قاریان صاحب سبک هم، از الحان قاریان دیگر استفاده می‌کنند؛ ولی قالب تلاوتشان به خودشان تخصیص دارد، بنابراین نوجوانانی که قدم در این راه گذاشتند باید در وهله اول تقلید کرده و پس از آن سبکب مستقل را اتخاذ و برای تلاوت‌های زیبا و منحر بفرد تلاش بیشتری داشته باشند.

 

دانش آموزان ساوه عنوان پرچمداران حجاب کشور را کسب کردند

محمد رشید معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش ساوه با بیان این که  دانش آموزان ساوه عنوان پرچمداران حجاب کشور را کسب کردند گفت: این مهم در همایش ملی شوراهای دانش آموزی برتر استان های سراسر کشور به دست آمد.

 

وی اظهار داشت: دانش آموزان هنرستان صدیقه کبری که به عنوان شورای دانش آموزی برتر استان انتخاب شده بودند با شرکت در این همایش در کنار سایر افراد از شهرستان های استان توانستند با تلاش خود و با بهره گیری از آموزش های لازم به کسب این عنوان نائل شوند.

 

معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش ساوه بیان کرد: دانش آموزان ساوه در طول برگزاری این همایش با اهتمام به رعایت حجاب و داشتن رفتار موقر و برازنده از میان 32 استان به عنوان پرچمداران حجاب و عفاف انتخاب شدند. /842/203/ب2

ارسال نظرات