محوریت حرکت امربهمعروف تقویت برنامههای فرهنگی در بطن جامعه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، سید ناصر اسحاقی عصر امروز در نشست اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر اردبیل، با اشاره به لزوم ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، خاطرنشان کرد: اولین و مؤثرترین شیوه در امر به معروف و نهی از منکر تبلیغ عملی است و فعالان در این حوزه فرهنگی و مذهبی باید تلاش کنند تا با عمل بیشتر به این امر مقدس بپردازند.
وی افزود: نتیجه این که امر به معروف و نهی از منکر همچون خون در پیکره دین جریان دارد و ضامن حیات اسلام است، خیزش و قیام مصلحان در جامعه اسلامی نیز بازتابی از عمل به این فریضه است و اگر مصلحان بزرگی همچون امام حسین(ع) نمی بودند، ارزش های انسانی و الهی از بین رفته و اسلام قرن ها پیش توسط تبهکاران دفن می شد.
اسحاقی با تبیین ارزش ها و پیامدهای تاثیر گذار امر به معروف و نهی از منکر در جامعه امروزی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران، خود یکی از ثمرات و نتایج با ارزش این اصل در جنبه های سیاسی و حکومتی است که توسط امام خمینی(ره) رهبری شده و به پیروزی رسید و هم اکنون به زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی به راه خود ادامه می دهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، افزود: در مکتب اسلام از فریضه امر به معروف و نهی ازمنکر به عنوان سرسلسله و سرآغاز انجام سایر واجبات الهی یاد میشود به طوری که هر کس از انجام این فریضه غفلت کند قطعا در انجام سایر فرایض الهی با مشکل روبهرو می شود.
اسحاقی جوهره انجام این فریضه الهی را جوهره ارزشی و توجه به بار معنوی این فریضه اعلام کرد و افزود: همه بدون استثنا از مدیر و مسؤول گرفته تا طبقات مختلف جامعه باید خودشان را موظف و مکلف به انجام این فریضه الهی بدانند و بکوشند تا امر الهی به بهترین شکل در جامعه ساری و جاری شود.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم و سیره و سلوک اهلبیت(ع) بر انجام فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر تاکید شده تا در سایه آن جامعه به یک صیانت دائمی و همیشگی دست پیدا کند، یادآور شد: گناه و معاصی میتواند یک جامعه را از پای درآورد اما در سایه اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر میتوان آثار گناه و معاصی و اعمال ضد ارزشی را از جامعه و چهره آن زدود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان، تصریح کرد: باید محوریت حرکت در حوزه امر به معروف و نهی از منکر تقویت برنامههای فرهنگی، هنری و آگاهسازی افراد جامعه باشد تا همه به صورت خودجوش در احیای این فریضه و امر واجب الهی تلاش کنند.
این مسؤول جهتگیری برنامههای فرهنگی و هنری را در حوزه پیشگیری از جرم و صیانت از ارزشهای اسلامی یادآور شد و گفت: همه باید به سمتی حرکت کنیم تا بهترین و شایستهترین قالب ارزشی و دینی شکل گرفته و جا بیفتد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل فرارسیدن ماه محرم را به عنوان بهار امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد و گفت: فلسفه قیام امام حسین (ع) جز احیای این فریضه الهی چیز دیگری نمیتواند باشد چرا که تمام شعار و پیام عاشورا بر محوریت اصلاح جامعه از زشتیها، پلیدیها و کجرویها است.
اسحاقی ادامه داد: اگر ما میخواهیم از ظرفیت ماه محرم به عنوان بزرگترین محل گردهمایی شیعیان و محبان اهل بیت(ع) در ترویج اندیشههای اسلامی همچون امر به معروف و نهی از منکر استفاده کنیم باید این مساله را آگاه باشیم که با حرکت فرهنگی و خرد جمعی و مشارکت عمومی میتوانیم از این فعالیتها و اقدامات نتیجه بگیریم.
وی اظهار کرد: باید در ماه محرم و صفر تمام آیینها و سبک و سیاق عزاداری ما نمودی از فریضه امر به معروف و نهی ازمنکر در جامعه باشد چرا که حقیقت ماه محرم حقیقت ترویج امر نیک و دور شدن از پلیدیها و زشتیها و منکرات است.
مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی اردبیل، بیان داشت: باید امر به معروف و نهی از منکر کننده بداند آنچه ترک نموده، واجب و یا آنچه مرتکب گردیده از منکرات است و بر کسی که چنین علم و آگاهی از کار دیگری ندارد، واجب نیست./937/202/ب3