اخبار کوتاه آستان قدس رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، معاون املاک و اراضی آستان قدس رضوی گفت: بیش از 350 هزار مستأجر از موقوفات آستان قدس رضوی بهرهبرداری کرده و از خدمات متنوع آن استفاده میکنند.
محمود مشجری با بیان این که 270 هزار مستأجر در مشهد و مابقی در شهرستانها حضور دارند،افزود: بر اساس آمار، بیشترین آمار مستأجر در مناطق شهری مشهد و کمترین آمار مستأجر در استانهای فارس و اصفهان وجود دارد.
وی ادامه داد: میزان مستأجرین با توجه به نقل و انتقالات و تفاوت در رویکرد بهرهبرداری از اراضی شهری و طرحهای مصوب شهری با تفکیک قطعات به لحاظ عرصه و اعیان، روز به روز در حال افزایش است.
مشجری اظهار کرد: اراضی مستقر در شهر مشهد براساس کاربریهای توزیعشده طرح تفصیلی است.
وی بیان کرد: از طریق شورای عالی شهرسازی وزارت راه و شهرسازی برای هر یک از شهرستانها با توجه به جمعیت ساکن در آن، طرحهای جامع و پس از آن طرحهای هادی و تفصیلی تعریف و تصویب میشود.
مشجری ادامه داد: توزیع کاربریها و شبکهی معابر و ارتباط این دو با هم و نیز طرح توسعه شهر و ضوابط اجرایی در نحوهی جرمگذاری و ساختوسازها به صورت کامل در طرح تفصیلی مشخص شده و آستان قدس رضوی به عنوان مالک در تفکیک و بهرهبرداری از اراضی موقوفه همواره رعایت مشخصات و الزامات طرح تفصیلی را در دستور کار خود دارد.
اهدای عکس قدیمی با مُهر«میرآقا» نخستین عکاس رضوی
عکس قدیمی از رجال خراسان با مُهرمیرآقا عکاسباشی، اولین عکاس آستان قدس رضوی، پس از افزون بر یک قرن، توسط یک شهروند مشهدی به مرکز اسناد آستان قدس رضوی اهدا شد.
کارشناس مسؤول بخش اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسنادآستان قدس رضوی، با اعلام این خبر گفت: در اسناد آستان قدس رضوی نام چند عکاس دیده میشود که مواجب دریافت میکردند و ظاهراً این امر از سال 1320 هجری قمری متداول شده است.
مهدی حسامی افزود: بر اساس اسناد موجود، "میرآقا" از سال 1326هجری قمری به بعد، از آستان قدس رضوی مواجب دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه بر طبق اسناد پرداخت مواجب، ظاهراً این فرد تا سال 1330 هجری قمری در قید حیات بوده، گفت: از او با نام های میرزا آقا عکاسباشی، آقا میر عکاسباشی و میرآقا عکاس باشی یاد شده است.
حسامی در ادامه با اشاره به اینکه از عکسهای با مُهر "میرآقا" تاکنون نشانی در دست نبوده است، از خانم نسرین مسعودی خراسانی به عنوان اولین اهدا کننده عکسی با مُهر "میرآقا" و با موضوع رجال خراسان نام برد .
وی تعداد عکسهای موجود در این مرکز را اعم از آنالوگ، دیجیتال، اسلاید، نگاتیو و کنتاکت، 100هزار قطعه ذکر کرد و گفت: موضوع حدود 25 هزار قطعه از این عکسها به نوعی با آستان قدس و حرم مطهر رضوی در ارتباط است که برگزاری اعیاد و جشنهای میلاد، مراسم باشکوه نخستین خط لوله کشی آب شهر مشهد به مسجد گوهرشاد در سال 1323 قمری، واقعه به توپ بستن حرم امام رضا علیهالسلام در سال 1330قمری، ساخت وسازهای حرم امام رضا علیهالسلام وتوسعه اماکن متبرکه رضوی از دوران پهلوی اول تاکنون و تعویض ضریح فولادی حرم امام رضا علیهالسلام با حضور محمد مهران(تولیت وقت) و رجال آستان قدس رضوی در سال 1338 شمسی از جمله این عکسهاست.
درخشش کارکنان سازمان کتابخانه ها و اسناد رضوی در جشنواره «سراج منیر»
در اختتامیه چهاردهمین جشنواره سراسری علوم قرآن و حدیث امام رضا(ع) به عنوان «سراج منیر»، 3 نفر از کارکنان سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مورد تقدیر قرار گرفتند.
رییس روابط عمومی و امور بین الملل سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از حضور «راحله یگانه»، «آزاده مشارموحد» و «مریم مستقیمی» در بین برگزیدگان جشنواره سراج منیر خبر داد.
محمدجواد قوی با اشاره به حضور پررنگ کارکنان سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و خانواده های آن ها در چهاردهمین جشنواره سراسری علوم قرآن و حدیث امام رضا(ع) گفت: راحله یگانه؛ کارشناس مسئول کتابخانه تخصصی تاریخ آستان قدس رضوی، موفق به کسب مقام اول در حوزه پژوهش های قرآنی و دریافت لوح تقدیر و تندیس این جشنواره و همچنین دریافت لوح تقدیر در بخش هنرهای قرآنی (نقاشی) شد.
وی اضافه کرد: آزاده مشارموحد؛ کتابدار واحد بانوان کتابخانه آیت الله حاج شیخ عباس تربتی(ره) وابسته به آستان قدس رضوی نیز لوح تقدیر در بخش هنرهای قرآنی (عکاسی) را توانست کسب کند.
وی اظهار کرد: همچنین در چهاردهمین جشنواره سراسری علوم قرآن و حدیث امام رضا(ع) از مریم مستقیمی؛ کارشناس آموزش سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان رابط آموزشی فعال تقدیر به عمل آمد.
قوی گفت: چهاردهمین جشنواره علوم قرآن و حدیث امام رضا(ع) «سراج منیر» در چهارچوب اهداف والای آستان قدس رضوی و همچنین تأکیدات مقام معظم رهبری آیت الله خامنهای(مدظله العالی) و نیز تولیت عظمای آستان قدس رضوی بر نقش قرآن و ائمه اطهار(ع) در جهت رشد معنوی و فکری افراد، با هدف پرکردن نقش قرآن و عترت در میان کارکنان آستان قدس رضوی و خانواده های آن ها در رشته های مختلف قرآنی برگزار شد.
ثبتنام بیش از 7 هزار فراگیر در مهدالرضا
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی از ثبت نام 7 هزار و 300 فراگیر قرآنی در مهدالرضاهای سطح شهر مشهد خبر داد.
حجت الاسلام سید جلال حسینی با بیان اینکه ثبت نام کلاس های مهدالرضا آستان قدس رضوی 14 و 15 شهریورماه در 79 شعبه شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در این کلاس ها روخوانی و روانخوانی قرآن به روش قصه و بازی ویژه خردسالان بالای 5 سال برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه کلاس های مهد الرضاهای آستان قدس رضوی هر ساله از مهرماه آغاز و تا اواخر اردیبهشت سال بعد ادامه پیدا میکند، گفت: فراگیران مهدالرضا(ع) برای یادگیری قرآن هفته ای سه روز در جلسات دو ساعته در مساجد و حسینیههای سطح شهر مشهد و شهرستانهای دارای نمایندگی آستان قدس رضوی که به عنوان مراکز قرآن رضوی مشخص شدهاند، حضور پیدا میکنند.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی ابراز کرد: در این کلاس ها قرآنآموزان نونهال ضمن آموزش روخوانی قرآن کریم به روش قصه و بازی و با لحن عربی، بعضی از سورههای کوتاه، آیات و روایات کاربردی و مفاهیم پیش دبستانی را هم آموزش میبینند.
وی اظهارکرد: 35 شهر از 11 استان همزمان با مشهد ثبت نام مهدالرضا(ع) را برای کودکان پنج سال تمام انجام داده اند که بیش از یک صد و 22 کلاس برای آن ها برگزار می شود.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: اداره علوم قرآنی آستان قدس رضوی کلاس های مهدالرضا(ع) را از سال 77 با فعالیت 2 شعبه در مشهد آغاز کرد و تاکنون 18 دوره از کلاس های مهدالرضا(ع) برگزار شده است و در سال تحصیلی جدید نیز نوزدهمین دوره آن را برگزار می کند./1308/203/ب1