راه غلبه بر مشکلات اقتصادی تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جمع فعالان و نخبگان روستا ها و عشایر کشور، بیان کرد: پیادهسازی اصلاحات حوزه اقتصاد و جبران عقبماندگیهای دهه اول چشمانداز، و دستیابی به رشد اقتصادی شتابان، پایدار، و اشتغالزا، حیاتی و از اهداف ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است.
آقا محمدی اظهار کرد: اگرچه ایران به لحاظ تولید ناخالص داخلی در رتبۀ 18 قرار دارد ولی بر اساس پتانسیلهای بالقوه سرزمینی و نیروی انسانی، میتواند در رتبۀ 12 جهان قرار گیرد و جزو اقتصادهای پیشرو در جهان به شمار آید.
وی خاطر نشان کرد: سند چشم انداز بیست ساله کشور بعد از قانون اساسی، مهمترین سندی است که اهداف و آرمانهای نظام را برای یک دوره بیست ساله ترسیم مینماید.
ایران مخزنی از استعدادهای انسانی و سرزمینی بهرهبرداری نشده
آقامحمدی،دست یافتن به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی را افق چشم انداز جامعه ایران معرفی نمود و در ادامه افزود: ترکیه و عربستان سعودی رقبای اصلی ایران د رحوزه اقتصاد میباشند.
وی با اشاره به دستاوردهای دهه اول سند چشمانداز و پیشرفت در حوزۀ علم و فناوری، نفوذ سیاسی در منطقه و ارتقای اقتدار نظامی در منطقه و جهان، تصریح کرد: این دستاوردهای عظیم علمی و فناوری نتوانسته بهطور شایسته به کل اقتصاد کشور سرایت کند و تحول اساسی در اقتصاد و تولید ملی بر پایه دانش بهوجود آورد و در خلق ثروت ملی نقشآفرینی اساسی داشته باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ایران به لحاظ پتانسیلهای انسانی و سرزمینی استفاده نشده در رتبۀ اول در سطح جهان است. به تعبیری دیگر ایران مخزنی از استعدادهای انسانی و سرزمینی بهره برداری نشده میباشد. و افزود: دستیابی به رشد اقتصادی شتابان، مستلزم تغییر نگرش به فرهنگ کار و کسب دانش است.
آقامحمدی با اشاره به انسان مطلوب آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در افق بیستساله کشور(1384-1404)، بیان کرد: انسان مطلوب، فردی است که با بهرهگیری و استفاده از فرصتها و امکانات نظام آموزشی بتواند با توجه به تغییر و تحولات آینده، ویژگیها و مهارتهای لازم را برای زندگی کسب نماید.
وی فراگیری سواد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی هنری، معنوی، علمی، میان فرهنگی، اقتصادحرفه ای، فناوری، بهداشت و زیست محیطی، را 10 محور سوادهای چندگانه انسان مطلوب بیان کرد.
وی ادامه داد: برای تبدیل روستاها از وضع کنونی به وضع جدید باید سطح سواد روستائیان را در بخش های مختلف ارتقا داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای فرهنگ سازی در روستاها باید دوره های آموزشی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی پیاده و اجرا شود.
اقتصاد مقاومتی، مقاومسازی اقتصاد ملی در مقابل تغییرات
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فرمان رهبری« نظام برای تحول اساسی در اقتصاد کشور»، اظهار کرد:ایران اسلامی، اگر از الگوی اقتصاد بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، اقتصاد مقاومتی، پیروی کند، بر مشکلات اقتصادی فائق میآید و دشمن را که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صفآرایی کرده، به شکست و عقبنشینی وا میدارد.
آقامحمدی خاطر نشان کرد: ایران در فضای موجود که بحرانهای مالی، اقتصادی و سیاسی در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینههای مختلف، به پیشرفت خواهد رسید.
وی در ادامه افزود: تداوم پیشرفت و تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی و سند چشمانداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالتبنیان، درونزا و برونگرا، پویا و پیشرو، الگوئی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت می بخشد.
آقامحمدی مقاومسازی اقتصاد ملی در مقابل تغییرات، مخاطرات و تهدیدهای داخلی و خارجی بر سر راه پیشرفت و دستیابی به اهداف چشمانداز کشور را به عنوان تعریفی از اقتصاد مقاومتی بیان کرد.
و در ادامه خاطر نشان کرد: استفاده از سرمایه ناملموس علاوه بر سرمایه های طبیعی و تولیدشده، از مهمترین برنامه ها می باشد.
وی در تشریح سخن خود افزود: حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی، اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی، جلوگیری از اقدامات، فعالیتها و زمینههای فسادزا، تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری، کارآفرینی، سرمایهگذاری و اشتغال مولد، ویژگیهای رفتاری و فرهنگی جامعه ایران در اقتصاد مقاومتی می باشد.
آقا محمدی افزود: تمایل حدود 90 درصد افراد برای سرمایهگذاری فردی،با عدم شکلگیری همکاریهای اقتصادی مواجهه می شود و موجب بازدهی پایین اقتصادی میگردد.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی برای پیشرفت و توسعه اقتصاد کشور ضروری است، بیان کرد: تهدیدات داخلی و خارجی به ما ضربه وارد می سازد، در مقابل این ضربه های اقتصادی باید با رشد بالاتری حرکت کرد.
گفتنی است، چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر، با حضور بیش از 700 نفر از فعالان و نخبگان روستا ها و عشایر کشور از 23 تا 26 شهریور ماه در دانشگاه فرهنگیان مشهد در حال برگزاری است../865/پ202/ج