خدمت به خلق شکر عملی نعمتهای خداوند است/ رونق کشاورزی پایه تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، حجت الاسلام والمسلمین سید محمود ترابی، امام جمعه دامغان در آیین افتتاحیه دومین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان که باحضور سفرای یمن و تاجیکستان، استاندار و مدیران کل میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و گمرک استان سمنان، فرماندار، شهردار، اعضای شورای اسلامی و مدیران دستگاههای اجرایی دامغان و بیش از 300 نفر از کارشناسان، محققان، تجار و فعالان بخش کشاورزی در سالن همایشهای هلال احمر دامغان برگزار شد، اظهار داشت: خدمت به خلق شکر عملی نعمتهای خداوند است.
وی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم بارها به جایگاه رفیع انسان در گردونه هستی اشاره نموده و میفرماید انسان را برای خودم خلق کردم، افزود: انسان خود بزرگترین نعمت و آفریده جهان هستی است که خداوند بارها در آیات نورانی قرآن او را بهعنوان مخلوق عزیز و شریف خود مخاطب قرار داده و تجلیل کرده است.
امام جمعه دامغان با اشاره به اینکه آدمی باید قدردان نعمت حیات و دیگر نعمات الهی باشد، تصریح کرد: شناخت نعمتهای بیشمار خداوند به تقویت جهانبینی و خداشناسی در وجود انسان منجر می شود و شکر عملی این نعمتها، اذعان به بندگی پروردگار متعال و استفاده از آنها در راه خدمت به خلق است.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی با تأکید بر این مطلب که برگزاری آیینهایی همچون جشنواره ملی پسته ایران در دامغان به معرفی این محصول استراتژیک کشور و زادگاه آن یعنی کهن شهر تاریخی و مذهبی دامغان کمک میکند، خاطرنشان کرد: توجه به بخش کشاورزی و رونق بخشیدن بدان، پایههای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و حصول خودکفایی ایران اسلامی است.
ساز و کارهای فرهنگی ارتقاء روابط ایران و تاجیکستان فراهم شود
نعمت الله امام زاده، سفیر کشور تاجیکستان نیز در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان با اشاره به مشترکات فرهنگی بسیار دو کشور ایران و تاجیکستان اظهار امیدواری کرد، ساز و کارهای فرهنگی ارتقاء روابط دو کشور در سطوح و موضوعات مختلف را تحقق بخشد و گفت: برگزاری روز فرهنگی تاجیکستان در همسایه گرانقدر ما ایران میتواند موجبات روابط نزدیکتر دو ملت را فراهم کند.
وی با اشاره به علاقه و احترام زاید الوصف مردم و اندیشمندان تاجیکستان به شعرا و بزرگان ایران زمین و زبان فرسی همچون مولوی، خیام حافظ و میرسید علی همدانی، افزود: مشترکات دینی، زبانی، فرهنگی و همسایگی دو کشور دوست ایران و تاجیکستان موجب ارتقاء تجارت دو کشور در همه زمینهها شود.
سفیر تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران، کشور خود را سرزمین "سر آب" معرفی و خاطرنشان کرد: ثروت عظیم کشور تاجیکستان وجود آب فراوان بهعنوان لازمه نخست رونق بخش کشاورزی است، بهگونهای که 65 درصد آبهای منطقه از کوههای تاجیکستان سرچشمه میگیرد.
امام زاده با تأکید بر مرغوبیت پسته ایران و بهویژه پسته دامغان اضافه کرد: جمهوری تاجیکستان دارای هفت هزار هکتار درختان پسته است که تنها سههزار هکتار از آن بهصورت باغات و مابقی به شکل درختهای پسته جنگلی میباشد.
وی با اشاره به سیاست دولت تاجیکستان بر گسترش کشت و تولید پسته بهعنوان محصولی ارزشمند در این کشور، تصریح کرد: مساعدت چمهوری اسلامی ایران در انتقال تجارب و دانش متخصصان و باغداران ایرانی در کاشت، داشت، برداشت و فراوری و عرضه پسته با کیفیت مطلوب میتواند موجب رشد تولید این محصول در کشور تاجیکستان شود.
استان سمنان ایرانی کوچک است
محمدزند وکیلی، استاندار سمنان نیز در آیین آغازین جشنواره ملی سه روزه پسته ایران در دامغان با اشاره به اینکه استان سمنان ایران کوچکی است که همزمان، چهار اقلیم را در خود جای داده است و باید از این اقلیمهای متنوع این استان در توسعه بخش کشاورزی و گردشگری استفاده ویژه شود، اظهار داشت: پسته دامغان به عنوان طلای سبز، یکی از محصولات استراتژیک کشور است.
وی با بیان اینکه کشاورزی، اصل و اساس اقتصاد مقاومتی است اضافه کرد: صادرات این محصول کشاورزی مهم، بیشترین ارزش افزوده را برای کشور در پی دارد و افزایش کشت پسته میتواند سبب ایجاد اشتغال پایدار در استان سمنان شود و توسعه چهار بخش کاشت، داشت، برداشت و عرضه پسته میتواند مشکل اشتغال را در تمامی مناطق این استان حل کند.
وکیلی از دامغان به عنوان مهد پسته ایران نام برد و با اشاره به وجود بیش از 16 هزار هکتار باغات پسته در استان سمنان که بیش از 14 هزار هکتار از این باغات پسته در شهرستان دامغان است، گفت: درآمدزایی بیش از 6 هزار میلیارد ریالی عرضه پسته استان سمنان و بهویژه شهرستان دامغان درحالی است که مجموع اعتبارات استانی سمنان در سال گذشته حدود 10 درصد از این مبلغ بوده است نشان از جایگاه این محصول استراتژیک دارد.
استاندار سمنان با بیان این مطلب که سالانه شاهد ورود نیروی کار از دیگر استانهای کشور به دامغان در فصل برداشت پسته هستیم و این موضوع نشان از ظرفیت بالای ایجاد اشتغال در این بخش است، افزود: باید محور اصلی این جشنواره موضوع آموزش کشاورزان و آشنایی آنان با فناوریهای نوین کاشت، داشت و برداشت پسته باشد
گفتنی است، سخنان رضا زارع زاده، دبیر برگزاری دومین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان، سخنرانی جهانگیر عرب قائم مقام معاون وزیر جهاد کشاورزی، اجرای آیین شکرگزاری، هنرنمایی گروههای هنری کردستان و گرمسار و برنامه تکخوانی میرکمالی هنرمند دامغانی، پخش نماهنگهایی با موضوع جاذبههای تاریخی و گردشگری شهرستان دامغان و اهداء تندیس پسته طلایی به سفرای یمن و تاجیکستان و دیگر میهمانان ویژه مراسم افتتاحیه این جشنواره از دیگر بخشهای این آیین باشکوه بود./977/201/ب2