تیم مذاکره تمام برگ برنده های خود را همان اول روی میز قرار داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عصر امروز در نشست بررسی ابعاد اقتصادی برجام که در سالن همایش های دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها برگزار شد، با بیان این که تحریم ها تا شش ماه دیگر به صورت قطعی ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: نقطه آغاز رفع تحریم ها شش ماه دیگر خواهد بود و این شش ماه فرصتی است برای طرفین تا این توافق را قبول کنند و یا آن را رد کنند.
وی با بیان این که البته جمهوری اسلامی ایران در این بین باید برخی از تعهدات خود را اجرا کند، افزود: کاهش اورانیوم غنی سازی شده و تعداد سانتریفیوژها برخی از تعهداتی است که جمهوری اسلامی باید اجرا کند و البته اتحادیه اروپاه و آمریکا نیز تعهد کرده اند تا تحریم ها را لغو کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان این که بعد از توافق حدود 124 هزار میلیاردتومان از دارایی های بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد، بیان کرد: طبق برجام شش میلیارد دلار از پول های بلوکه شده سهم دولت، 23 میلیارد دلار نیز از دارایی های بانک مرکزی، 40 میلیارد دلار نیز از حساب های بانک مرکزی در خارج از کشور، 40 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی و همچنین پنج میلیارد دلار از منابع شرکت های دولتی در بانک های خارج و 10 میلیارد دلار از منابع ارزی ایران که بر اثر تسخیر لانه جاسوسی بلوکه شده است نیز آزاد خواهد شد.
وی با بیان این که دولت باید برای پسا تحریم برنامه ریزی لازم را انجام دهد،تصریح کرد: تحریم های آمریکایی ها دو وجهی است،یکی تحریم هایی که کاربرد آن برای شرکت های آمریکایی است و تحریم هایی که برای شرکت های سایر کشورها است که با ایران داد و ستد نداشته باشد.
حجت الاسلام مصباحی مقدم با بیان این که نمی توان منکر تاثیر تحریم ها در بسته شدن اقتصاد ایران شویم، اظهار کرد: اگر در پسا برجام تحریم های بانک مرکزی لغو شود، بانک های ایرانی می توانند براحتی با بانک های جهانی داد و ستد انجام دهند و همچنین پس از رفع تحریم های نفتی، جمهوری اسلامی می تواند توان تولید و صادرات نفت خود را افزایش دهد.
وی با بیان این که با رفع تحریم ها بیش از 30 درصد از هزینه های مبادله ای ما کاهش خواهد یافت، بیان کرد: ما در طول سال های تحریم مجبور بودیم تا مبادله نفت را بوسیله پرچم های سایر کشور ها انجام دهیم که و همچنین ناوگان نفتکش ایران که سومین ناوگان نفتکش جهان است نمی توانست از تمام ظرفیت خود استفاده کند و فقط 20 درصد از ظرفیت خود استفاده می کرد.
این استاد دانشگاه با بیان این که ما اگر بخواهیم در پسا تحریم کشورمان را به بهترین نحو اداره کنیم، باید به ظرفیت های داخلی توجه بسیار زیادی داشته باشیم، تصریح کرد: ما باید در اقتصاد مدیریت جهادی داشته باشیم نه اینکه چشممان به دروازه های غرب و آمریکا باشد.
وی گفت: چشم دوختن به دست کسانی که دشمن قسم خورده اسلام و مسلمانان هستند کار غلطی است و این امر دل بستن به سراب خواهد بود، ما نمی گوییم مناسبات بین المللی ما در پسا برجام بهبود نیابد بلکه می گوییم بهبود مناسبات نیازمند اقتدار ما است که آن هم با تقویت قدرت داخلی امکان پذیر خواهد بود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ما نباید از این موضوع غافل شویم که غرب و آمریکا به این مذاکرات و توافق بیشتر نیاز داشتند، اظهار کرد: البته ما به عملکرد تیم مذاکره کننده انتقاداتی داشتیم و اینکه تیم مذاکره کننده ما همان ابتدا تمام برگ برنده های خود را روی میز مذاکره قرار دادند و این امر باعث شد تا آنها از موضع قدرت با ما برخورد کنند./858/پ202/ش