فاصله افکار فرزندان ناخلف انقلاب با عقاید امام ثمره تحول فکری غرب است/ ضرورت صیانت از سبک زندگی در برابر تهدیدهای استکبار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، دکتر امیر حسین بانکی، استاد دانشگاه اصفهان شامگاه چهارشنبه در سلسله نشست های بزم اندیشه که در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان این که غرب برای آنکه بتواند به دنیا سیطره فرهنگی پیدا کند، دست به چندین جریان نفوذی زد، گفت: همواره در فضای استدلالی بستر های محکمی برای ارائه بیان ها وجود دارد اما غربی ها به دنبال بستر های غیر استدلالی هستند تا افکار خود را به جامعه تزریق کنند.
وی با بیان این که عقیده تناسخ را فلاسفه اسلامی رد کردند زیرا که پایه اعتقادی، علمی و عقلی ندارد، تصریح کرد: تناسخ عقیده دارد روح انسان پس از مرگ به بدن دیگری منتقل می شود و صاحبان این عقیده از فیلم ، داستان و قصه برای انتقال افکار خود به جامعه استفاده می کنند،در حقیقت انان می خواهند تا در این قالب فقدان و ضعف استدلال و عقلانیت را نشان دهند.
بانکی با اشاره به سه جریان تزریق شده از سوی غرب در جامعه خاطرنشان کرد: اولین جریان آنان بهرهگیری از محافل فرهنگی برای انتقال تفکر غربی بود، همچنین روابط عمومی ها ابزار این هدف انان شمرده می شد و امروزه چیزی که از آن دوره به یادگار باقی مانده است، همان روابط عمومیها است که پیش از این جریانی فکری برای انتقال فرهنگ به شمار میآمد.
این استاد دانشگاه اصفهان با بیان این که دومین تیر نشانه غرب به سوی نهادهای افکارسنجی هدف گرفته شد، تأکید کرد: آنها بر این عقیده بودند که نهادهای افکار سنجی ظاهر و باطن افکار جامعه را در دست دارند، در آن زمان هواپیمای مسافربری ایران بر روی خلیج فارس توسط ناو آمریکایی زده شد و شاید در بستر تاریخ با شرابط منطقه پدیده چندان معقولی به شمار نمی آمد.
وی با بیان اینکه هدف آنان اماده سازی افکار مردم و انتقال پیام هایشان به ایران بود، افزود: آنان همواره تلاش می کند تا با استفاده از افکار جامعه فعالیتها و برنامه هایشان را کاملا طبیعی به خورد مردم بدهند، همچنین موج سوم غربی ها ضربه به سبک زندگی اسلامی بود؛ آنها معتقد بودند که چه عقاید بسیجی و چه تفکرات سکولاریزم غرب در استدلال و منطق ابتر بوده و قدرتی ندارند.
ارائه جذاب عقیده غربی با رسوخ پر شتاب سبک زندگی هدف شمشیر استکبار است
این استاد دانشگاه اصفهان با بیان این که بر اساس گفته شهید مطهری ماتریالیسم اخلاقی بر ماتریالیسم عقیدتی تقدم دارد، اظهار کرد: غرب اعتقاد دارد عقیده بر سبک زندگی مقدم است و با ارائه جذاب بی نیاز به استدلال آن تلاش می کند تا شمشیر ضعیف عقیدتی خود را با رسوخ پر شتاب سبک زندگی غربی در بدنه جامعه وارد کند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به عنوان دیده بان انقلاب بر روی سبک زندگی تأکید خاصی دارند، تصریح کرد: ایشان معتقدند کسانی که دچار انحراف و تزلزل می شوند، عقاید انقلابی شان دگرگون شده و سبک زندگیشان متناسب با استکبار شکل گرفته است، امروزه نیز برخی فرزندان نا خلف افکارشان فاصله زیادی با عقاید امام دارد و این نتیجه تحول فکری غرب است.
بانکی با بیان این که تحول فکری نوین به راه افتاده در جامعه افکار تازه ای را نیز به نسل جوان القا می کند، خاطرنشان کرد: تمام معضلات اجتماعی کشور در سبک زندگی ریشه دوانده است و تغییر سبک زندگی عدهای از انقلابی های پایبند به اصول نگذاشت شرایط حماسی آنها حفاظت شود و این یک تهدید غرب بود.
این استاد دانشگاه اصفهان افزود: جامعه در دوران ابوبکر و عمر از نظر جریان عقیدتی دچار نوعی کج روی شد اما در حقیقت سبک زندگی خلفا همان سبک زندگی پیامبران اسلام بود اما به تدریج در دوران عثمان سبک زندگی به شکل کاملا بارزی تغییر پیدا کرد، همچنبن کسانی که در زمان خلیفه اول و دوم با امیر مومنان بودند، نتوانستند در برابر تغییر سبک زندگی بشر مقاومت کنند.
ضرورت صیانت از سبک زندگی در برابر تهدیدهای استکبار
وی با بیان این که نباید تنها روی شناسنامه فرزند ولایی و انقلابی باشیم، تصریح کرد: اگر از شیوه زندگی مان صیانت نکنیم، چند سال آینده از کسانی که برایشان بدگویی میکنیم، شرایط فجیع تری پیدا خواهیم کرد؛ همچنین در فضای عاشورا تغییر سبک زندگی بر مبنای لقمه حلال و حرام بود و همین لقمه حرام و آلوده، آنان را از پذیرش سبک زندگی ضد دینی منع می کرد.
بانکی با اشاره به اهمیت شب زنده داری در برجسته کردن ارزشهای دینی، خاطرنشان کرد: کسانی که سحرخیز و اهل شب زنده داری، دعا و مناجات نباشند، بر اساس گفته قرآن کریم سبک زندگیشان دچار نوعی تحول می شود و این انقلابیون از خط نظام و انقلاب فاصله می گیرند و کلامشان دیگر تأثیرگذاری خود را از دست می دهد.
این استاد دانشگاه اصفهان ادامه داد: امروزه روح و روان انسانها در پی ارتباط با تجملات و زینتهای دنیایی به هم ریخته است، شاید که در گذشته کسانی که تجملات داشتند، نمی گذاشتند دیگران حسرت بخورند و زمینه انقلابی بودن از دست برود اما کلیشه های اعتقادی امروز دچار نوعی تزلزل شده است، اگر از سبک زندگی مراقبت و مدیریت نکنیم، منفعل خواهیم شد.
وی با بیان این که منفعل بودن بر خلاف انتظاراتی است که از یک مومن جوان انقلابی می رود، تاکید کرد: جوان انقلابی باید توده ساز باشد؛ متاسفانه امروزه شرایط جامعه همچون فضای مجازی و تکنولوژی های روز دنیا همانند شبکه های موبایلی با سرعت بالا جوامع را در برگفته و همه را اسیر زمان کرده است و با خود به هر سو می کشاند.
بانکی با بیان این که جوانان باید از فعالیتهای سنگین رهبر انقلاب که روز به روز فزونی می گیرد، پند بگیرند، گفت: امروزه سنتها و افکار غربی رسوخ کرده در کشور تا آن جا پیش رفته است که سبک خواب و استراحت، عبادت، زیارت، کار و همه فعالیتهای روزمره تغییر یافته و به تناسب آن بیماریهای جسمی و روحی فراونی را به همراه خود آورده است، باید جامعه تلاش بیشتری کنند تا از انفعالی بودن خارج شده و پویایی خود را کسب کنند./864/202/ب2