۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳
کد خبر: ۲۸۸۹۷۶
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان:

یکی از مشکلات والدین امروز، دوری فرزندان از تربیت صحیح دینی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه کرمان یکی از دلائل مشکلات والدین امروز در امر مواجهه با فرزندان خود و برآورده نشدن انتظاراتشان از آنان را دوری از تربیت صحیح دینی عنوان کرد و گفت: بی تردید دین برای خود یک نظام تربیتی دارد و کسی که می خواهد در مسیر تربیت دینی عمل کند و به هدفی که دین در تربیت ترسیم کرده است برسد، بایستی با مبانی و روش های تربیت دینی آشنا شود.
حضور کودکان در شبهاي احياء

اکرم باغخانی کارشناس دینی و مدرس حوزه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، افزود: دوری از تربیت صحیح دینی و یا مراجعه به منابع فکری غربی و روانشناسی مادی گرا، نه تنها انسان را به مطلوب و مقصد حقیقی در امرتربیت نزدیک نمی سازد، بلکه به دلیل فاصله داشتن این گونه منابع روانشناسی تربیتی از شناخت حقیقت انسان، هدف از زندگی، چگونه زیستن و نادیده گرفتن بُعد معنوی انسان و جهان، از ارائه راهکارهای صحیح تربیتی و حل مشکلات ناتوان کرده و انسان را به بن بست کشانده است.

 

وی با بیان اینکه مربیان در امر تربیت صحیح دینی نقش مهی دارند ،تاکید کرد: مربیان در امر تربیت باید به سراغ منابعی بروند که براساس مبانی فکری دینی بخصوص در دین اسلام و مذهب تشییع تالیف و ارائه شده باشد، که حقیقتا آموزه های تربیتی این مکتب تا حد زیادی مسیر را به روی تربیت صحیح هموار نماید.

 

باغخانی با اشاره به اینکه رسانه های متعددی در این راستا مددرسان مربیان هستند، اظهار کرد: کتابهای تربیت دینی، نشریات تربیتی، برنامه های کارشناسی و مشاوره های تلویزیونی و رادیو نیز می تواند در امر تربیت صحیح دینی برای مربیان موثر باشد و حقیقتا آموزه های تربیتی این مکتب حیات بخش برای رسیدن به هدف آفرینش است.

 

کارشناس دینی و مدرس حوزه کرمان، با بیان اینکه آیات و روایات بسیاری بر اهمیت و ضرورت تربیت صحیح دینی به والدین وارد شده است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال در سوره انفال آیه 28 فرزند را وسیله آزمایش پدر و مادر خوانده و از جمله مقاصد الهی این است که می خواهد با این آیه بر ضرورت تربیت صحیح فرزندان تاکید کند.

 

وی یادآور شد: همچنین در این خصوص امام صادق(ع) می فرمایند: فرزند بر والدین خویش حقوقی دارد و از جمله آنها جدیت در تربیت است.

 

باغخانی به دلیل برتری تربیت دینی در جامعیت آن پرداخت و بیان کرد: در حقیقت این نوع تربیت با نگاه حکیمانه به عالم ،بیان می کند که در آفرینش هر موجودی هدفی وجود دارد و خداوند در هر موجودی استعدادهای در جهت رسیدن به هدف آفرینش قرار داده است.

 

کارشناس دینی هدف آفرینش ،استعدادها و شیوه فراهم کردن زمینه برای رشد استعدادها در جهت رسیدن به هدف را از راهکارهای تربیت صحیح دینی برشمرد و افزود: از نگاه دینی هدف از آفرینش فقط خداست و انسان آفریده شده تا با قرار گرفتن در مسیر و کانال بندگی، به بالاترین و برترین رتبه هستی یعنی ،خدایی شدن برسد.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه خداوند در سوره ذاریات آیه 56 می فرمایند، و جن و انس را نیافریدم جز برای این امر که مرا عبادت کنند،تصریح کرد: در حقیقت این آیه بیان می کند که عبادت تنها طریقی است که انسان را به هدف حقیقی خلقت می رساند و او را به رنگ زیبای خدایی در می آورد.

 

باغخانی به حدیث زیبایی از امام صادق(ع) در این خصوص اشاره و بیان کرد: آن حضرت می فرمایند، بندگی گوهری است که باطن آن خدایی کردن است.

 

این کارشناس در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: هدف از تربیت در دین اسلام پرورش انسانی است که در مقابل خالق و پروردگار خویش در جایگاه بندگی و عبودیت قرار گیرد، که این مسأله یعنی تسلیم شدن در برابر ولی نعمت و زمینه پذیرش تربیت صحیح و نیکو و رشد استعدادهای انسان را تا حدود زیادی فراهم می آورد.

 

وی خاطرنشان کرد: خداوند در مسیر خلقت و ساخت انسان به گونه ای عمل کرده که ادراک خوبی ها و تمایل به آنها در مقابل انزجار از بدی ها در نهاد انسان قراد داده شده واین امر سبب سهولت تربیت صحیح انسانی می شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: این نحوه خلقت الهی در اصطلاح دین، فطرت نام دارد که سبب می شود دین با انسان امر بیگانه ای که مربی بخواهد با زور واصرارآن رابه متربی خویش تحمیل نماید، بلکه دین در متن ذات هر انسانی نهادینه شده و آیات و روایات بسیاری در متون دینی ما جایگاه واهمیت فطرت را بیان کرده است.

 

باغخانی شیوه فراهم کردن مسیر در جهت شکوفایی استعدادهای متربی را از مهم ترین بخش راهکارهای تربیتی عنوان کرد و افزود: هدف آفرینش واستعدادها بیشتر در راستای ایجاد بینشی صحیح وانتقال آن به متربیان و از جمله فرزندان از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

وی درپایان با بیان اینکه در شیوه فراهم کردن، رفتارها و عملکردهای صحیح مربیان و والدین مد نظر است، یادآور شد: این مورد در بردارنده توجه به مواردی از جمله محتوای تربیت، شرایط ومقتضیات، روش های تربیت، مراحل و مقاطع تربیت و سنجش تربیت می شود./972/302/ب3

ارسال نظرات