۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۲
کد خبر: ۲۸۹۴۶۲
استاد حوزه علمیه تشریح کرد؛

راهکارهای رفع اختلاف در خانواده ها

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام عدالتیان گفت: سنجیدن دیگران با رفتار و نیت درونی، توجه به اختلاف سلایق خانواده ها، توجه به نتیجه کار، پرهیز از تجسس و تذکر صمیمانه به همسر از راهکارهای رفع اختلافات خانوادگی به شمار می روند.
حجت الاسلام عدالتيان

به  گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا  در مشهد، حجت الاسلام مهدی عدالتیان، استاد حوزه و دانشگاه، امشب در حسینیه بیت الحسین مشهد با اشاره به راهکارهای رفع اختلافات خانوادگی اظهار کرد: گاهی همسران از یکدیگر انتقاد می کنند، باید تلاش کنیم اگر انتقاد به ما وارد است، بی دلیل دفاع نکنیم و در جهت اصلاح مشکلات درونی خودمان باشیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر برادر ما خطایی می کند و همسر ما نسبت به خطا انتقاد دارد، باید آن را دوستانه و به دور از هرگونه تحمیلی به او تذکر دهیم که از دیگران حرف نزنیم، اما اگر در چنین شرایطی نسبت به خطای صورت گرفته جبهه بگیریم، این تصور برای همسر به وجود می آید که ما فردی بی منطق و غیر اصولی هستیم؛ در حقیقت بازتاب برخی از رفتارها به محیط خانواده ها بر می گردد، بنابراین نباید در هر شرایطی لجاجت کنیم.

 

وی با بیان این که در اختلافات باید دیگران را با نیت هایشان بسنجیم، تصریح کرد: گاهی اوقات شخصی قصد انجام عمل نیک و شایسته ای را دارد اما زحمت انسان را بیشتر می کند، در چنین زمانی باید به نیت او نگاه کنیم، ‌در زندگی های روزمره تذکر خانواده همسران از سر دلسوزی است و نباید آن را با نیت بد و هدف شوم در نظر بگیریم. 

 

حجت الاسلام عدالتیان با بیان این که باید تلاش کنیم تا افزون بر نیت رفتارمان را نیز درست کنیم، خاطرنشان کرد: نیازی به کشف نیت همه انسان ها نیست بلکه در نظر گرفتن نیت خیر و به صلاح دیگران یکی از ملزومات دینی است؛ بنابراین خیلی از اطرافیان ما به سبب خیرخواهی چیزی را در نظر می گیرند و نباید کارهای آنان را حمل بر مشکلات کنیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که تجسس پایه زندگی خانوادگی را به تزلزل می کشاند، گفت: گاهی اوقات خود ما زمینه ساز اختلاف می شویم، وقتی که از زندگی بستگان همسر سوال می کنیم، چون تحمل نداریم یا پذیرش آن برایمان دشوار است، ناراحت می شویم. در قرآن کریم نیز آمده است سوالاتی را که از پاسخ آن نارحت و اندوهگین می شوید، نپرسید.

 

وی با بیان این که در سوره حجرات آمده است که تجسس مکنید، یادآور شد: عالمان دین هم این نهی قرآنی را دلیل بر حرام بودن تجسس دانسته اند به ویژه در کارهایی که هیچ گونه ارتباطی با ما ندارند، بنابراین هنگامی که بدون هیچ گونه عذری در کار شخصی جستجو می کنیم به دنبال فهم اسرار زندگی دیگران هستیم و افزون بر اینکه مرتکب گناه شده ایم، دیگران را به ناراحتی دچار کرده ایم./864/202/ب1

ارسال نظرات