منبرهای سکولار نمیتواند تحول اجتماعی ایجاد کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، در جلسه افتتاحیه دوره تخصصی آموزش فن رثا که در حسینیه شهدای قم برگزار شد، به بیان ضرورت تأسیس مراکز آموزشی فن خطابه در میان حوزویان پرداخت و گفت: برخی مراکز تخصصی در حوزه علمیه به آموزش منبر، خطابه، روضه خوانی و مناجات و دعاخوانی میپردازد.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری بیان کرد: روایات متعدی از ائمه اطهار(ع) در فضلیت گریه کردن و گریاندن برای امام حسین(ع) وجود دارد و کمتر عباداتی در اسلام به اندازه روضهخوانی بر سیدالشهدا ثواب دارد.
وی به ضرورت آموزش مرثیه خوانی برای طلاب اشاره کرد و گفت: مناسب است که روحانیان آموزشهای لازم را در زمینه مرثیه سرایی، آشنای با تاریخ و مقاتل امام حسین(ع)، نحوه ورورد به روضه را کسب کنند و مهارت کافی در این زمینه بدست آورند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم بیان کرد: افزون بر این آموزشهای روضه خوانی باید حقیقت و عظمت حادثه کربلا دریابیم تا بتوانیم این مصیبت بزرگ را به مردم انتقال دهیم.
وی با بیان این که حادثه کربلا درگیری جبهه حق و باطل بوده است، گفت: درک عظمت حادثه کربلا سبب بصیرت افزایی، حق پذیری، آمادگی برای جهاد با جبهه باطل، آمادگی برای ظهور امام زمان(عج)، خونخواهی امام حسین(ع) و سیر و سلوک الهی در فرد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری ابراز کرد: بکای همیشگی برای امام حسین(ع) و اندیشه و تأمل بر ابعاد این حادثه سبب درک عظمت حادثه کربلا در افراد میشود و هر فردی به حقیقت این مصیبت رسید، می تواند آن را به دیگران انتقال دهد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم بیان کرد: امام سجاد(ع) تأمل و گریه دائمی بر حوادث کربلا داشتند؛ بنابراین توانستند ابعد مختلف این واقعه را به درستی در میان مردم و جامعه ترویج کنند.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: افزون بر مسائل آموزشی روضه خوانی باید مسائل فقهی و شرعی آن مدنظر روحانیان قرار بگیرد تا روضههای از مسیر خارج نشود وگرنه مرثیههای که همراه با دروغ و غلو است هیچ تأثیری بر مخاطبان ندارد و سبب جریان سازی نمیشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ضرورت آموزش سبکهای مناجات خوانی و دعا خوانی اشاره کرد و گفت: دعاها، مناجاتها و زیارتهای ائمه اطهار روح مخاطبان را راهبری میکند و آنها در مسیر سیر و سلوک الهی قرار میدهد و این دعاها احساس اضطرار و نیاز به درگاه حق را برای افراد دو چندان میکند.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری بیان کرد: فردی که بر قرائت دعاها، مناجاتها و زیاتها مداومت دارد، میتواند روح دعا و احساس نیاز به درگاه الهی و تحولات روحی در آنها ایجاد کند.
وی در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه معارف اهل بیت(ع) باید محور منبرها قرار گیرد، گفت: منبری ها نباید سکولار باشند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم اطهار کرد: مارکسسیمها قبل از انقلاب در میان برانگیختن احساس مخاطبان به جریان سازی اجتماعی میپرداختند و این امر سبب ایجاد انقلاب و درگیری آنها با رژیم شاه شده بود و چون این امر بدون بیان معارف اهل بیت(ع) بود به شکست منجر شد.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری ابراز کرد: سخنرانان با بیان معارف اسلامی و سیره اهل بیت(ع) برای افزایش بصیرت اجتماعی و ایجاد شور و موج سیاسی در مخاطبان اقدام کنند./998/پ203/س