نماز جماعت دارای ابعاد تأثیرگذاری بر سلامت جسمانی و روانی انسان است
حجت الاسلام علی گلستانی، مسؤول فرهنگی کک و قطران شهرستان زرند در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، به اهمیت نقش نماز در مدارس پرداخت و افزود: خداوند در سوره طه آیه 132 خطاب به پیامبر اعظم (ص) می فرمایند«امرکن اهلبیت رابه صبروپایداری ونماز،ودر این کار ازخود استقامت نشان بده».
وی بیان کرد: امروزه همه مسؤولان، معلمان و اساتید دانشگاهها باید به این آیه جامع عمل بپوشانند و نماز جماعت را که عطیه الهی به امت پیامبر است قدر بدانند.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: در این راستا هرکس وظیفه ای را برعهده دارد، پدران و مادران با گفتار و کردار خود معلمان،دبیران و اساتید نیز با حضورشان در صفوف نماز جماعت سبب تشویق دانش آموزان ودانشجویان شوند.
حجت الاسلام گلستانی در ادامه نماز جماعت را جلوه وحدت و همدلی و هم فکری دانش آموزان خواند و خاطرنشان کرد: نماز جماعت شیوع تفرقه را از بین می برد و نماد بندگی دانشجوی الان و دانشمند فردا است.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: نماز جماعت سبب میشود که جو علمزدگی و بعضا روشنفکری غلط از محیط علمی و درسی دانشآموزان دور شود.
مسؤول فرهنگی کک و قطران زرند اظهار کرد: برپایی نماز جماعت در مدارس، نظریه جدایی علم و دین را ازبین میبرد بلکه میفهماند که یک عالم باید با دو بال علم و دین پرواز کند.
حجتالاسلام گلستانی در بخشی از سخنانش نماز جماعت را بیان کننده سلامت حاکمیت کشور اسلامی خواند و بیان کرد: این بدان معنا است که حکومت اسلامی به دنبال تربیت کردن نیروهای متخصص و متعدد است و تنها متخصص نیست.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: نماز جماعت حضور فعال اعتقادات دینی خانواده ها است و سبب تبخیر آلودگیهای احتمالی در مدارس است.
مسؤول فرهنگی کک و قطران زرند با بیان اینکه خانواده نقش مهمی را ایفا میکند، یادآور شد: برای دعوت کودکان و نوجوانان به نماز در درجه اول به نیت خود توجه کنیم و ببینیم که آیا ما فرزند و دانشآموز خود را برای خاطر خدا به نماز یا برای خاطر چیزهای دیگر فرا میخوانیم.
وی با بیان اینکه اگر در دعوت خود بیشتر نگران آبروی خود هستیم و فکر میکنیم اگر فرزند من نماز نخواند، دیگران در مورد من چه خواهند گفت، خاطرنشان کرد: اگر در دعوت خود، خودمان مطرح هستیم و احساس میکنیم اگر فرزند یا دانشآموز ما وقتی نماز نخواند، نشانه بیعرضگی ما است و یا نشانگر بیحرمتی به خواست ما است و در چنین شرایطی باید بدانیم که نمیتوانیم دعوت کننده خوبی برای نماز باشیم.
حجتالاسلام گلستانی یادآور شد:از یک سو عمل ما متعلق به سطح متعالی از انگیزشها نیست و نمیتواند قربه الی الله باشد و از سوی دیگر این احساس به متربی ما دست میدهد که ما او را برای خودمان دعوت به نماز می کنیم نه برای خاطرخود خدا این عمل را انجام می دهیم.
مسؤول فرهنگی کک و قطران زرند با بیان اینکه ما در دعوت آنان به نماز ضمن اینکه از تشویق های مادی و اجتماعی از قبیل خریدن هدیه و تشویق کلامی استفاده میکنیم، اظهار کرد: باید پیوسته به گونهای عمل کنیم که او را در سطوح پایین انگیزشی نگه نداریم و باید او را متوجه خدا کنیم و بگوییم که او نماز را باید بگونهای بجا بیاورد که او آن را بپذیرد.
وی افزود: توصیههای دینی را از آن جمله توصیه نماز را به گونهای به فرزندمان داشته باشیم که نشان دهیم همیشه در محضر خالق عالمیم و به همین جهت از تندگویی، پرخاشگری، عصبانیت و بی ادبی پرهیز کنیم.
حجتالاسلام گلستانی تصریح کرد: انسان وقتی در محضر بزرگی است اگر از چیزی حتی برای خاطر آن بزرگ ناراحت شود، سعی می کند ناراحتی خود را حفظ کند./972/303/ب2