جشنواره اختراعات رویش کویر جنوب شرق با مدیریت کرمان برگزار می شود
علیرضا سعیدی، رییس بنیاد نخبگان استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، اظهار داشت: برطبق سند راهبردی کشور در امور نخبگان، به کسی نخبه می گویند که دارای استعدادها و توانمندیهای ذاتی بالا، کشف ویژگی های اکتسابی و مهم ترین عنصر نخبگی یعنی تأثیرگذاری بی نظیر در جامعه باشد.
وی هدف بنیاد نخبگان را تسهیل مسیر نخبگی عنوان کرد و با اشاره به سخن گهربار مقام معظم رهبری مبنی براینکه مدیریت تحولات کشور باید در دست نخبگان حوزوی و دانشگاهی کشور باشد، افزود: باید روزی برسد که کشور به دست دانشگاهیان و حوزویان مدیریت شود.
سعیدی خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در سال 84، بنیادی به نام بنیاد ملی نخبگان در کشور تأسیس شد که تأکید مقام معظم رهبری بر این بود این بنیاد زیر نظر هیچ وزاتخانه ای نباشد و هم اکنون بنیاد ملی نخبگان زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری رییس جمهور است.
وی به تأسیس بنیاد ملی نخبگان استانی اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر 30 بنیاد نخبگان استانی در کشور وجود دارد.
سعیدی با اعلام اینکه بنیاد نخبگان استان کرمان در دی ماه سال 90 تأسیس شد، یادآور شد: این بنیاد، تاکنون 350 نخبه و استعداد برتر را شناسایی و مورد حمایت خود قرار داده است.
وی همچنین از استعدادهای برتر خواست طرحهای خود را در جشنوارههای بنیاد شرکت دهند.
سعیدی بیان داشت: بعد از شرکت طرحها در جشنوارهها، بنیاد به این افراد وام می دهد و افراد از این طریق می توانند شرکت دانش بنیان راه اندازی کنند.
رییس بنیاد نخبگان استان کرمان به اعطای جایزه های تحصیلی به دانشجویان برتر استان در بنیاد نخبگان اشاره کرد و گفت: این جایزه در راستای حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا طراحی شده که دارای جایزه آموزشی، جایزه تحقیقاتی، جایزه فناوری و جایزه فرهنگی برای ارتقای فرهنگ ایرانی و دینی است.
وی با بیان اینکه هر استان برای دریافت این جایزه سهمیه ای جداگانه در بنیاد نخبگان کشور دارد، افزود: دانشگاه های آزاد فقط یک سهیمه دارند که سراسری است.
سعیدی، کسب مدال در المپیادهای دانش آموزی، کسب رتبه برتر در آزمون ورودی دانشگاه ها و برگزیده بودن در جشنواره های مورد تأیید بنیاد را از جمله این ویژگی ها عنوان کرد.
وی از دانشجویان متقاضی خواست، برای ثبت نام در جایزه تحصیلی تا 20 مهر امسال به سامانه http://soraya.bmn.i مراجعه کنند.
سعیدی خاطرنشان کرد: بعد ثبت نام ارزیابی اولیه از سوی بنیاد نخبگان استان ها انجام می شود و در شورای علمی مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از بررسی 1.5 برابر ظرفیت به بنیاد نخبگان کشور ارسال می شود.
وی تصریح کرد: اگر دانشجویی جایزه فناوری را دریافت کرد موظف است که یک کار فناوری را شروع کند.
سعیدی با اعلام اینکه جشنواره اختراعات از ابتدای تأسیس بنیاد نخبگان به شکل کشوری برگزار می شد، یاد آور شد: هم اکنون این جشنواره به شکل منطقه ای برگزار می شود که استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد و هرمزگان پهنه جنوب شرق و به سرپرستی کرمان هستند.
سعیدی با اشاره به اینکه سالانه در هر منطقه از کشور هشت جشنواره اختراعات رویش برگزار می شود، تصریح کرد: جشنواره اختراعات رویش کویرجنوب شرق در 26 تا 28 آبان امسال در زاهدان با مدیریت استان کرمان برگزار می شود و تا 15 مهر متقاضایان می توانندثبت نام کنند.
وی با اشاره به اینکه از ثبت اختراع اثر شرکت داده در جشنواره باید سه سال گذشته باشد، گفت: هر فرد می تواند یک اختراع خود را در این جشنواره شرکت دهد.
سعیدی افزود: بعد از داوری آثار که طی دو مرحله علمی و تجاری سازی صورت می گیرد ، افراد منتخب به عنوان مخترع سطح سه انتخاب می شوند و زیر پوشش بنیاد نخبگان قرار می گیرند.
وی با اعلام اینکه در گذشته پایه نخبگی و استعداد برتر را رتبه های برتر کنکور و یا المپیاد های کشوری قرار داده بودند، خاطرنشان کرد: هم اکنون طرح " شهاب" برای شناسایی استعدادهای برتر طراحی شده که مدیریت آن برعهده بنیاد نخبگان و مجری آن در هر استان آموزش و پرورش است.
به گفته ی سعیدی طرح شهاب بزرگترین طرح بنیاد است که به تدریج در کل کشور همه گیر می شود.
وی با بیان اینکه پارسال این طرح برای بیش از 700 دانش آموز پایه چهارم ابتدایی شهرستان زرند انجام شد، تصریح کرد: این طرح امسال علاوه برپایه چهارم ابتدایی برای پایه پنجم دانش آموزان شهرستان زرند و نیز پایه چهارم ابتدایی ناحیه یک شهرستان کرمان اجرا می شود./972/102/ب1