۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳
کد خبر: ۲۹۲۶۱۵
کارشناس قرآن و معارف اسلامی:

دوست نقش مهمی در شکل گیری شخصیت فرزندان دارد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس قرآن، علوم و معارف اسلامی با بیان اینکه دوستان در شکل گیری شخصیت فرزندان بخصوص جوانان نقش مهمی دارند، گفت: خانواده ها باید به فرزندان خود معیار بدهند و آنان را با خصوصیات و ویژگی‌های دوست خوب و بد آشنا کنند و در جلسات خانوادگی و جشن‌ها و مراسم مواظب باشند که فرزندان در دام دوستان ناباب گرفتار نشوند.
نمايشگاه کتاب «سبک زندگي ايراني ـ اسلامي»

حسن مجیدی فر کارشناس قرآن علوم و معارف اسلامی در گفت وگو باخبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: یکی از عوامل مهم تربیت انسان محیط است، انسان معمولا در چند محیط خانوادگی، آموزشی، مذهبی، و شغلی تربیت و در آن ساخته می شود.

 

وی با بیان این که یکی از مهم‌ترین و حیاتی ترین نیازهای جوانان دوست یابی و انتخاب دوست خوب و مناسب است، تصریح کرد: از نظر اسلام دوست یابی و داشتن رفیق از اهمیت زیادی برخوردار است و در اسلام به آن بسیار تاکید شده است.

 

مجیدی فر خاطرنشان کرد: بعد ازمحیط خانوادگی و محیط آموزشی انسان در محیط رفاقتی قرارگرفته و در آن روش می گیرد و در آن ساخته می شود.

 

وی بیان کرد: خانواده نقش مهی در انتخاب دوست دارد، در معاشرت و همنشینی های خانوادگی، انسان می تواند دوستان نیکویی برای خود برگزیند و از منظراسلام دوست ارزش والایی دارد که حتی در سرنوشت انسان تاثیرگذار است.

 

کارشناس قرآن علوم و معارف اسلامی در ادامه به فرمایش رسول اکرم در انتخاب دوست اشاره وابراز کرد: آن حضرت می فرمایند«سعادتمندترین مردم کسی است که بامردمان بزرگوار همنشینی داشته باشد».

مجیدی فربیان کرد: فرزندان باید در انتخاب دوست خوب دقت کنند و دوستی با خوبان آدمی را در شمار آنان قرار می دهد و دامنه تجربیات انسان در پرتو دوستی وسیعتر و عمیق تر خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: تعریف خاطرات والدین درباره دوستان خوب می تواند یک راهکار برای معرفی انتخاب نقش دوست خوب برای فرزندان باشد و داشتن دوست خوب باعث اعتماد و اطمینان دیگران نسبت به آنان می شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) درباره دوست خوب، اظهار کرد: آن حضرت می فرماید« از رفاقت با کسانی که افکارشان خطاست واعمالشان ناپسند برحذرباش زیرا آدمی به راه وروش رفیق خو می گیرد و به افکارشان معتاد می شود».

 

کارشناس قرآن علوم و معارف اسلامی یادآور شد: رفت و آمدهای فرزندان با دوستان موجب تغییر نگرش و رفتار آنان می شود و والدین می توانند با آگاهی دادن و راهنمایی آنان را در انتخاب راه درست زندگی هدایت و یاری کنند.

 

مجیدی فر در ادامه افزود: حضرت علی (ع) درباره انتخاب دوست می فرمایند« با مردم آنچنان بیامیز وقتی که تو مردی گریه کنند و وقتی هستی با شادمانی به نزد توبیایند».

 

وی تصریح کرد: در انتخاب دوست خوب به فرزندان خود یاد دهیم دوستانی را که انتخاب می کنند آنان را محک بزنند و متوجه شوند آیا تنها در خوشی ها او را همراهی می کنند یا در سختی ها نیز با او هستند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه دوست خوب تکیه گاه و سرمایه و پشتوانه مطمئنی در شرایط گوناگون زندگی افراد است، ابراز کرد: حضرت علی (ع) در حدیث دیگری می فرمایند« ازدوستی کردن با افراد احمق بپرهیزید زیرا او به خیر و نیکی تو دستور نمی دهد و شری را هم نمی تواند از تو دفع کند وچه بخواهد به توسودی برساند، ولی به خاطر حماقت به توضربه می زند پس مرگ او بهتر از زندگی و سکوت بهتر از سخن گفتن است».

 

مجیدی فر خاطرنشان کرد: جوانان ما از روحیه ای پاک و سرشار از زیبایی و مهربانی برخوردار هستند واین روحیه حساس او در رسیدن به اهداف خویش بسیار با ارزش است و نباید این روحیه دچار آسیب شود و در انتخاب دوست باید شناخت آگاهی نسبت به آنان پیدا کنیم.

 

وی نقش خانواده را در رعایت آداب معاشرت مهم خواند و افزود: خانواده ها با رعایت آداب معاشرت و طبق معیار معین شده با خانواده ها برخورد کنند که معاشرت آنان پسندیده باشد.

 

این کارشناس مذهبی در پایان یادآور شد: والدین باید در انتخاب دوست به فرزندان نوجوان خود کمک کنند تا مبادا رفیق نارفیق آن ها عمر نوجوانی آنان را تباه کند./972/303/ب3

ارسال نظرات