۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
کد خبر: ۲۹۳۱۱۳

اخبار کوتاه از جشنواره مردمی فیلم عمار

خبرگزاری رسا ـ نمایش و بررسی فیلم سینمایی فرشتگان قصاب، گفت‌وگو با اکران کننده عمار در بدره ایلام و گفت‌وگو با اکران‌کننده شهرستان خمین استان مرکزی از عناوین اخبار کوتاه اکران فلیم‌های جشنواره مردمی فیلم عمار است.
جشنواره عمار

به گزارش خبرگزاری رسا، نمایش و بررسی فیلم سینمایی فرشتگان قصاب و گفت‌وگو با اکران کننده عمار در بدره ایلامو گفت‌وگو با اکران‌کننده اکران کننده شهرستان خمین استان مرکزی از عناوین اخبار کوتاهاکران فلیم‌های جشنواره مردمی فیلم عمار است.

 

 

نمایش و بررسی فیلم سینمایی فرشتگان  

در چهلمین نشست فیلمسازان جوان سینمای انقلاب اسلامی با نمایش فیلم سینمایی «فرشتگان قصاب»، اشغالگری آمریکا در افغانستان مورد بررسی قرار می گیرد.

 

چهلمین نشست فیلمسازان جوان سینمای انقلاب اسلامی، به مناسبت سالروز آغاز تهاجم نظامی آمریکا و انگلیس به کشور افغانستان، فیلم سینمایی «فرشتگان قصاب» به کارگردانی سهیل سلیمی نمایش و مورد بررسی قرار می گیرد.

 

در این نشست که با حضور سهیل سلیمی کارگردان و محمدسرور رجایی شاعر مستندساز افغانستانی همراه است، آثار 14سال اشغالگری آمریکا در کشور افغانستان بررسی می‌شود.

 

فیلم سینمایی «فرشتگان قصاب» که موفق به دریافت فانوس فیلمنامه داستانی در چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار است، داستان اشغال افغانستان و جنایت پرستار اسرائیلی در قاچاق اعضای بدن کودکان افغانستانی را به تصویر می‌کشد.

 

این نشست فردا سه‌شنبه‌ 14 مهر 94 از ساعت 15 در محل حسینیه هنر واقع در خیابان 16 آذر، روبروی پورسینا، پلاک 60 برگزار می‌شود.

 

اکران کننده عمار در بدره ایلام؛

مردم دوست دارند خودشان را در فیلمها ببینند

اکران کننده فیلم های عمار در شهرستان بدره گفت: مردم بیشتر از فیلم‌هایی استقبال می‌کنند که حرف‌ها و درد و دل‌های آنها را بیان کند، وگرنه فیلم‌هایی که مبلغ زندگی‌ بالاشهری هستند، مورد استقبال قرار نمی‌گیرند.

 

 

  میثم کُهزادی، از اکران‌کننده‌های مردمی فیلم های جشنواره عمار در شهرستان بدره ایلام است که از دو سال پیش به عمار پیوسته است و فیلم‌ها را در این شهرستان و روستاهای اطراف اکران می‌کند. با وی گفت‌وگویی داشتیم که بخشی از آن را می‌خوانید:

 

چطور با جشنواره عمار آشنا شدید؟

از طریق حاج آقا دوستی، رابط اکران استان، با جشنواره عمار آشنا شدم و بخاطر علاقه‌ام به کارهای فرهنگی، اکران فیلم‌ها در بدره را برعهده گرفتم.

 

از چه زمانی اکرانها را شروع کردید؟

از اوایل سال 93 شروع کرده‌ایم ولی بدلیل این‌که شهر بدره، تنها یک مسجد جامع دارد و به غیر از اکران، برنامه‌های دیگری هم در مسجد، اجرا می‌شود، معمولا در ماه بیشتر از دو اکران نمی توانیم داشته باشیم، به همین خاطر، اکران‌ها را در مساجد روستاهای شهرستان گسترش دادیم.

 

کدام روستاها؟

روستاهای گچ‌کُوان، گَله‌دار، کُلم، آب چشمه، چشمه شیرین و آبهَر پایین.

 

مردم از چه فیلم‌هایی استقبال کردند؟

بیشتر، فیلم‌های بومی استان را پخش کردیم که از طرف مردم هم استقبال خوبی از آن‌ها شد، حتی در چند روستا، به درخواست مردم، دو روز پشت سر هم، این فیلم‌ها را اکران کردیم.

 

در اکران‌ها، برنامه‌های جنبی هم داشتید؟

بله، در اکران‌های مسجد جامع، حاج آقا زمانی، امام جمعه شهر را دعوت کردیم که خیلی هم از کار ما، استقبال کرد، حتی برای اکران روستاها، همه فیلم‌ها را دیدند و براساس شناختی که از روستاها داشتند، فیلم‌های مناسب را پیشنهاد دادند.

 

خاطره‌ای هم از اکران‌ها دارید؟

یکبار موقع پخش فیلمی درباره جانبازان، متوجه شدم یکی از جانبازان به شدت گریه می‌کند، بعد از فیلم، علت را پرسیدم که در جواب گفت: صحنه‌های این فیلم، یاد و خاطره جنگ و دوستانم را برایم زنده کرده است.

 

بیشتر، با چه مشکلاتی روبرو شدید؟

مشکل اصلی، دیر رسیدن بسته‌های اکران است، مشکل دیگر، تهیه امکانات پخش است، در حال حاضر، چون مسئول بسیج شهرستان هستم، با مسئولیت خودم و با استفاده از ظرفیت بسیج، فیلم‌ها را اکران می‌کنیم، ولی مواقعی که پروژکتور دچار مشکل می‌شود، امکان پخش نداریم.

 

جشنواره عمار، روی چه دسته‌ای از مخاطبان باید تمرکز داشته باشد؟

مخاطبان اصلی عمار، جوانان و نوجوانان هستند، کسانی که بیشتر از 30-40 سال دارند، شخصیت آن‌ها شکل گرفته است و دیدن فیلم تاثیر چندانی روی آن‌ها ندارد، اما چون جوانان و نوجوانان، شخصیتشان هنوز به طور کامل شکل نگرفته، مخاطبان خوبی برای تماشای فیلم هستند.

 

فیلم‌سازان باید به چه نکاتی توجه کنند؟

استان ایلام از مناطق محروم کشور است و مردم، بیشتر از فیلم‌هایی استقبال می‌کنند که حرف‌ها و درد و دل‌های آن‌ها را بیان کند، فیلم‌سازها باید حرف‌های مردم را مطرح کنند وگرنه فیلم‌هایی که تبلیغ زندگی بالاشهری هستند، مورد استقبال قرار نمی‌گیرند.

 

از جشنواره عمار چه توقعی دارید؟

در شهرستان، فارغ التحصیلان فیلم‌سازی داریم که می‌توانند کارهای بومی خوبی تولید کنند، ولی بخاطر نداشتن پشتوانه‌ای که آن‌ها را هدایت کند، نتوانستند کاری کنند، درخواستم این است که دبیرخانه مرکزی با همکاری ستاد اکران استان، برای حمایت از این‌ها، زمینه‌های لازم را فراهم کند.

 

برای بهتر دیده شدن فیلم‌ها هم پیشنهاد می‌کنم، با توجه به این‌که جوانان بیشتر به سمت شبکه‌های موبایلی کشیده شده‌اند و مخاطبان اصلی عمار هم، همین جوانان هستند، جشنواره عمار هم به این سمت حرکت کند.

 

 گفت‌وگو با اکران‌کننده شهرستانی؛

مساجد، پاتوق ثابت اکران عمار هستند

 

مهدی حامدی، اکران کننده شهرستان خمین استان مرکزی گفت: در برخی مساجد شهرستان، پاتوق ثابت اکران فیلم عمار داریم و بعد از نماز مغرب و عشا، مردم به تماشای فیلم‌های جشنواره می‌نشینند.

 

یکی از ویژگی‌های اکران مردمی جشنواره عمار، اتکای آن بر نیروهای مردمی است، طوری که اقشار مختلف جامعه اعم از دانشجو، طلبه، معلم، خانم خانه‌دار به عنوان اکران کننده در آن مشارکت می کنند.

 

مهدی حامدی، یکی از این اکران‌کننده‌ها است که فیلم‌های عمار را در شهرستان خمین استان مرکزی اکران می‌کند و اخیرا رابط اکران مردمی جشنواره در این شهرستان شده است. با وی گفت‌وگویی داشتیم که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید:

 

چطور با جشنواره عمار و اکران‌های آن آشنا شدید؟

من بخاطر فعالیت‌های دوران دانشجویی و ارتباط با فعالان فرهنگی، از ابتدای جشنواره، در جریان آن بودم ولی بدلیل خدمت سربازی نتوانستم به عنوان اکران کننده کمک کنم اما از سال قبل، فیلم‌های جشنواره را از مرکز استان تهیه و در خمین اکران می‌کنیم.

 

متاسفانه تا سال 88، بچه‌‌های حزب‌الهی به لحاظ رسانه‌ای ضعیف عمل می‌کردند، ولی شروع جشنواره عمار در گرامی‌داشت حماسه 9 دی، فضای خوبی ایجاد کرد که آنها هم به طور جدی وارد کار رسانه‌ای شوند، من هم احساس کردم که باید در حد وسعم قدمی در این راه بردارم و فیلم‌های عمار را اکران کنم، گرچه در شهرستان با مشکلاتی مواجه شدیم، اما، با قوت، کار را ادامه می‌دهیم.

 

در چه جاهایی اکران داشتید؟

معمولا در مدارس و مساجد شهرستان اکران می‌کنیم و بیشتر مخاطبان ما را جوانان و دانش آموزان تشکیل می‌دهند.

 

در دو مسجد حضرت قمر بنی هاشم و حضرت خاتم الانبیاء (ص) شهرستان هم، پاتوق ثابت اکران فیلم عمار داریم و بعد از نماز مغرب و عشا، فیلم، پخش می‌کنیم. در مدارس هم، بعضا خود دانش آموزان، فیلم‌ها را در اوقات فراغت اکران می‌کنند که متاسفانه رسانه‌ای نمی‌شود.

 

برای تبلیغات و تهیه امکانات اکران چه کار می‌کردید؟

پوسترهای جشنواره از ستاد اکران استان می‌گرفتیم و اطلاعیه اکران خودمان را روی آن می‌زدیم، در مدارس هم از طریق انجمن اسلامی دانش آموزان یا بسیج دانش آموزی اطلاع‌رسانی می‌کردیم.

 

در مورد تهیه امکانات هم، اوایل از بسیج هنرمندان شهر، ویدیو پروژکتور امانت می‌گرفتیم، ولی بعد از این‌که تاثیرگذاری اکران‌ها دیده شد، یکی از خیران شهر که همیشه در کارهای فرهنگی مشارکت می‌کنند، یک دستگاه ویدیو پروژکتور و پرده اکران، به مبلغ 2 میلیون و 50 هزار تومان، تهیه کردند.

 

در اکران‌ها با چه مشکلاتی روبرو شده‌اید؟

یکی از مشکلات، دیر رسیدن بسته‌های اکران است که باید از طرف دبیرخانه جشنواره برای رفع این مشکل، هماهنگی بهتری با استان‌ها، صورت بگیرد، اما بیشترین مشکل، بی‌تجربگی خودمان بود، مثلا در مساجد برای اکران، برخی ملاحظات باید رعایت شود، ولی در ابتدا بخاطر بی‌اطلاعی از این موضوع، به مشکل برمی‌خوردیم اما الان، فیلم‌ها را متناسب با فضای اکران انتخاب می‌کنیم که مشکلی پیش نیاید.

 

 مسئله دیگر، این بود که مردم، معمولا از فیلم‌های طولانی استقبال نمی‌کردند، به همین دلیل فیلم‌هایی که برای پخش درنظر می‌گیریم، بیشتر از 15 الی 20 دقیقه نمی‌شود.

 

از خاطرات اکران‌هایتان بگویید.

در یکی از مدارس، نماهنگ «مرگ بر آمریکا» حاج صادق آهنگران را پخش می‌کردیم که دانش آموزان، همراه با نماهنگ، شروع به هم‌نوایی کردند که خیلی جالب بود، اتفاق دیگری که خیلی به ما روحیه می‌داد، مربوط به استقبال زیاد از فیلم‌ها می‌شود که بیشتر در اکران فیلم علمک شاهدش بودیم.

 

پیشنهادی برای جشنواره عمار دارید؟

پیشنهادم این است که دبیرخانه جشنواره، همراه با بسته‌های اکران، برخی کلیپ‌های متناسب با مسائل روز را هم به عنوان مکمل اکران‌ها درنظر بگیرد که در ابتدا و انتهای پخش فیلم‌های عمار نمایش داده شوند، پیشنهاد دیگرم این است که دبیرخانه، اکران فیلم‌ها در مدارس را تقویت کند و به این بخش بیشتر توجه داشته باشد، برای این موضوع می‌توان از ظرفیت انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، بسیج دانش آموزی و حلقه‌های صالحین مدارس استفاده کرد./998/ت303/ف

 

منبع: جشنواره عمار

ارسال نظرات