۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۹
کد خبر: ۲۹۳۱۵۳
معاون فرهنگی و پیشگیری دادگستری قم تبیین کرد؛

پیشگیری از وقوع جرم؛ اصل مهم قرآنی و عقلی

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی و پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری استان قم گفت: تمام دستورات دینی بر اساس اصل پیشگیری است و بهتر است قبل از وقوع جرم راه‌های پیشگیری از آن را بیاموزیم.
حجت الاسلام يزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام عبدالمجید یزدی، معاون فرهنگی و پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری استان قم، امشب در مسجد خاتم الانبیای پردیسان قم، با اشاره به بحث پیشگیری از وقوع جرم از نگاه دین، گفت: ضرورت پیشگیری از جرم از دو منظر عقلی و نقلی قابل اثبات است.

 
وی خاطرنشان کرد: از نظر عقلی تمام عقلا پیشگیری را مقدم بر درمان می دانند و قبل از این که سرما بخورند لباس گرم می‌پوشند و از نظر عقلی ضرورت پیشگیری اثبات شده است.
 
حجت الاسلام یزدی با بیان این که این اصل از نظر نقلی هم تأکید شده است، گفت: این که در قرآن آمده نماز از فحشا جلوگیری می‌کند ناظر بر همین اصل است و تحقیقات هم نشان می‌دهد که کسانی که در دادگستری پرونده جرم دارند از جمله افرادی هستند که نماز را اقامه نمی‌کنند.
 
وی در ادامه اظهار داشت: اسلام در بحث حجاب هم به اصل پیشگیری اشاره می‌کند و می‌گوید برای اینکه در گناه نیفتید به نامحرم نگاه نکنید و عفت داشته باشید که این خود نگاه پیشگیرانه است.
 
معاون فرهنگی و پیشگیری دادگستری به روایتی از حضرت علی(ع) اشاره کرد و افزود: در روایات هم به بیان همین اصل پرداخته است و حضرت برای پیشگیری از بیماری، توصیه به پرهیز و خودداری از خوردن می‌کند.
 
وی افزود: رهبر معظم انقلاب پیشگیری را امری فرا قوه‌ای می‌دانند و می فرمایند هر کس در هر کجا باید اقدام به پیشگیری کند و این باید اولویت داشته باشد و قبل از این که در بلا بیفتید باید از آن جلوگیری کنید.
 
حجت الاسلام یزدی با اشاره به این اصل قرآن که می‌گوید هر معامله‌ای که انجام می‌دهید آن را بنویسید و شاهد بگیرید، خاطرنشان کرد: انسان موجودی پیچیده است و اگر به همین دستور قرآن عمل می‌شد بسیاری از دعواهای میان مردم کم می‌شد و اختلافی صورت نمی‌گرفت.
 
وی با تأکید بر این که اصل پیشگیری نیاز به یادگیری و آموزش دارد، گفت: باید با مشورت با افراد متخصص و متدین شیوه‌های پیشگیری را یاد بگیریم زیرا برخی رفتارها ممکن است نتیجه عکس بدهد.
 
معاون فرهنگی دادگستری گفت: فرزندان در 7 سال اول نیاز به الگوی خوب، در 7 سال دوم نیاز به آموزش خوب و در 7 سال سوم نیاز به مشاور خوب دارند و باید بدانیم که فرزندان ما هرگونه که ما رفتار کنیم خواهند بود و همه چیز را از پدر و مادر خود می‌آموزند.
 
وی با بیان این که بیشترین پرونده‌های دادگستری مربوط به ضرب و جرح است، اظهار داشت: باید فرزندان خود را طوری تربیت کنیم که اهل دعوا نباشند و در بحث امر به معروف هم وظیفه ما تا حد تذکر زبانی است و تنبیه بدنی رسید وظیفه قوه قضائیه است./843/پ202/ف
ارسال نظرات