از نفی سلطه و سلطه پذیری تا رسیدن به تمدن نوین اسلامی
در این عرصه، انقلاب اسلامی از یک سو، با نفی سلطه و سلطهپذیری، اجتناب از وابستگی، عدم پذیرش نظم و نظام ظالمانه، نفی خشونت و تجاوزطلبی، نفی فقر، فساد و تبعیض و در حقیقت نفی اسلام سکولار، لیبرال و امریکایی و جریانهای متحجر و در حقیقت جاهلیت مدرن به تمایزبخشی از گفتمانهای حاکم اقدام نمود و از سوی دیگر به معرفی و اثبات خود به شناساندن اسلام ناب محمدی(ص)، استقلال طلبی، معنویتگرایی، آزادیخواهی، عدالت طلبی، مردم سالاری دینی و پیشرفت همهجانبه و توجه به مصالح اسلامی و منافع ملی اقدام نمود.
برآیند امروز انقلاب و نظام اسلامی، حاکی از پویایی و پایایی نظام مقتدر جمهوری اسلامی در وضعیت ملی و منطقهای و الهامبخشی و تأثیرگذاری انقلاب اسلامی در عرصههای گوناگون منطقهای و جهانی است. در این شرایط، نقش نیروی انتظامی به عنوان حافظان نظم و امنیت و کانون مهم پیشروندگی انقلاب و نظام اسلامی و «مجاهدان فیسبیلالله» در عرصههای مواجهه با مسائل اجتماعی امنیتی، عامل اقتدار ملی و استواری نظام در چالشهای امنیت ملی و طوفانهای سیاسی فتنههای 78 و 88 و تصویرسازی مثبت و کارآمد از گفتمان انقلاب اسلامی در رسیدن به اهداف اسلامی قابل تقدیر و تجلیل است.
بی شک اهمیت و ضرورت پلیس در جامعه به اهمیت و ضرورت وجود امنیت در زندگی انسانهاست. از آنجا که امنیت نعمتی بیبدیل در همه ابعاد فردی و اجتماعی و از نیازهای اصلی فرد و جامعه میباشد و ایجاد و گسترش آن نیز وظیفه حکومتها، دولتها و آحاد ملت است، هیچ مکتب یا نظام حقوقی نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت باشد زیرا امنیت عامل مهمی برای پیشرفت و تعالی جامعه است. در کشور ما سازمان پلیس مظهر امنیت ملی، تدبیر، مدیریت، اقتدار و عطوفت نظام اسلامی است. پلیس اسلامی، از آشکارترین جلوههای اقتدار، رأفت و محبت نظام و میدان عملی شدن بسیاری از ارزشها و فضایل اسلامی است.
با مروری بر نقش و عملکرد پلیس در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانند تأمین امنیت عمومی شهرها و حفاظت از امنیت روستاها و مناطق دورافتاده کشور، تأمین امور انتظامی دستگاه عظیم اداری کشور توسط پلیس پیشگیری، مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر به عنوان ریشهدارترین تؤطئه فرهنگی- اجتماعی، انتظام بخشیدن به امور ترافیک و حمل و نقل شهری و نیز نظم و هدایت امور ترافیک جادهای به عنوان شریانهای حیاتی اقتصاد و ارتباطات کشور توسط پلیس راهور، انجام امور اجرایی مربوط به اتباع کشورهای خارجی در بُعد انتظامی و کنترل عملکرد آنان در داخل کشور، همکاری با شبکه جهانی پلیس (اینترپل) در راستای اهداف این سازمان بینالمللی در خصوص شناسایی و استرداد مجرمین طبق توافقنامهها و کنوانسیونهای بینالمللی، برگزاری موفق مراحل متعدد همهپرسیها و انتخابات در سراسر کشور طی سالیان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با حمایت انتظامی، امنیتی و حراستی، ایجاد بستری امن و آرام در فضای مجازی با تشکیل «پلیس فتا» و. . . میتوان ادعا کرد از خیابان تا بیابان، از محیط عینی کوچه و بازار تا فضای مجازی، حضور پلیس، امنیتبخش آحاد جامعه و نظام سیاسی بوده است. این مجاهدت فرماندهان و آحاد نیروهای ناجا در جنگ سخت، نیمهسخت و نرم، به گونهای بوده که مورد بغض دشمنان جمهوری اسلامی و تقدیر و اعطای مدال «مجاهدان واقعی فیسبیلالله» از سوی مقام معظم رهبری به تلاشگران سبزپوش ناجا شد.
حفظ این مدال پرافتخار اعطایی از سوی فرماندهی معظم کل قوا به مجاهدان ناجا، در گرو طلایهداری در ولایتمداری، آرمانگرایی واقعنگر، کارآمدسازی نظام اسلامی، توانمندسازی معنوی و بصیرتی، پیشتازی در حفظ امنیت اجتماعی و ملی، پرهیز از دنیاطلبی و فساد، هوشیاری و دشمنشناسی است. بر این اساس، نقش سازمان عقیدتی سیاسی، نقش پیشروندگی و پیشبرندگی ناجا در عرصه دینمداری و انقلابیگری و در حقیقت در منظر مقام معظم رهبری رسیدن به «سطح پلیس اسلامی» است. با همه این مجاهدتها، ایثارگریها و خستگیناپذیری کارکنان ناجا، هنوز تا تحقق اهداف اسلامی و تشکیل «دولت اسلامی»، «کشور و جامعه اسلامی» و «تمدن اسلامی» و مقدمهسازی انقلاب اسلامی برای تحقق «دولت کریمه مهدوی(عج)» فاصله معناداری است و لحظهای نباید از تحقق این آرمانها غفلت کرد. مهرماه و هفته ناجا علاوه بر تکریم و تجلیل از ناجا و اقتدا به شهدای پرافتخار این سازمان انقلابی، باید به تحلیل رسالت و مأموریت خطیر ناجا در شرایط حساس امروز نظام جمهوری اسلامی پرداخت. در شرایط پسابرجام، آحاد نیروی انتظامی بهطور ویژه باید تلاش کنند تا این نهاد انقلابی، علاوه بر نقش کمنظیر خود در برقراری نظم و امنیت داخلی و پویایی انقلاب و کارآمدی نظام اسلامی، خصوصاً پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی و مراقبت از نفوذ امنیتی، سیاسی و فرهنگی دشمن، سازمان خود را به سطح پلیس مطلوب و سازمان در تراز انقلاب اسلامی ارتقا نمایند.
از بیانات مقام معظم رهبری چنین به دست میآید که پلیس ضمن پاسداری و مصونیت از خود، باید با تمام ویژگیهای ارزندهاش، در همه ابعاد تقویت شود تا در بستر معنویت و بصیرت، عزت و استقلال و اتکا به خداوند متعال به کمالیابی خویش ادامه دهد و همچنان در نقش بسیار مهم خود به عنوان «مجاهدان فیسبیلالله» و پلیس حرفهای و مردمی در مجموعه نظام ولایی ایفای نقش نماید. «عناصر پلیس از بالا تا پایین، باید. . . این مجاهدت را بکنند که پلیس را به سطح «پلیس اسلامى» کامل برسانند»(04/07/1369).
با این توصیف، نیروی انتظامی، امانت گرانسنگی است که باید آن را به برکت شهدای مظلومش و مجاهدان پرافتخارش حفظ و تقویت کرد تا همچنان در جایگاه و منزلتی ایدهآل و منطبق با معیارهای پلیس مکتبی، نقش ارزنده خود را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایفا نماید. ازاینرو، از همه دستاندرکاران کشور انتظار میرود با تقویت و حمایت از این نهاد انقلابی، ناجا را پرتوانتر از گذشته در وظیفه خطیر برقراری نظم و امنیت و حراست از دستاوردهای انقلاب یاری نمایند./998/د102/س
منبع : روزنامه جوان