حق حمایت از دوستان منطقه ای به واسطه برجام برداشته میشود
![حق حمایت از دوستان منطقه ای به واسطه برجام برداشته میشود](/Original/1394/07/16/IMAGE635799799862339237.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام روح در مراسم نقد و بررسی برجام هسته ای که در مسجد امام خمینی مشهد برگزار شد، گفت: آنچه که امروز منبع تحلیل ما خواهد بود، گزارش کمیسیون ویژه برجام است؛ گزارشی که درصحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شده و از روز صدور آن، فضاسازی ها و واکنش های مختلفی را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: آیت الله جنتی درباره برجام گفته اند «من نمی دانم ماهیت برجام چیست اما هرچه هست اتفاقی افتاده که رییس جمهور آمریکا می گوید آنچه که از جنگ با ایران بدست نمی آمد، با برجام هسته ای با موفقیت بدست آمده است.» نقشه عده ای این بود که در پیچ و خم رسیدگی به پرونده برجام، مجلس از رسمیت و صلاحیت خارج شود، اما بحمدالله با تدبیر رهبر معظم انقلاب توطئه شان درهم شکست.
حجت الاسلام روح با اشاره به محورهای پنج گانه گزارش کمیسیون برجام اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی برجام را درپنج محور بررسی کرده است؛ بخش سیاسی و نظامی، بخش علمی و فنی، بخش دفاعی و امنیّتی، بخش اقتصادی ـ مربوط به تحریم ها ـ و بخش حقوقی. این گزارش هم ماحصل 170 ساعت فکر و مطالعه کارشناسی است که جمعی از نمایندگان امین ملت در مجلس آن را تحریر کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: سوال اساسی بند سوم مقدمه این گزارش برای ما خیلی مهم است. اینکه اساسا چرا ما با آمریکا وارد مذاکره شدیم؟ کمیسیون برجام ازطریق نشست های مشترک با تیم مذاکره کننده و کارشناسان و متخصصین، دوپاسخ برای این پرسش یافته است؛ هدف اول ما از مذاکره با آمریکا، تثبیت حقوق هسته ای مان به صورت کامل بود و هدف دوم رفع تحریم های ظالمانه به طور کامل بود. از این رو درهر صورتی که این دوهدف ما از برجام مستفاد نگردد، یعنی مذاکره ما با آمریکا ناقص و بی اثر بوده است.
به صرف تلاش و زحمت زیاد الزاما نتیجه خوب حاصل نمی شود
حجت الاسلام روح گفت: وقتی از آقایان می پرسیم ماحصل این همه تلاش و رفت و آمد و مذاکره فشرده چه بود نگویند که ما برای نتیجه مذاکرات خیلی زحمت کشیدیم و خون دل خوردیم، به همین خاطرهم نتیجه آن در هر صورت ارزشمند است. اینکه تیم مذاکره کننده ما خالصانه درجهت حفظ منافع ملی تلاش کرده است، مورد تأیید و تحسین ماست اما بالاخره باید دید نتیجه آن چه شده است. می گویند جراحی پس از ساعت ها از اتاق عمل بیرون آمد. از او پرسیدند چه شد؟ گفت خیلی سخت بود، خیلی زحمت کشیدیم و توانستیم یک سنگ کلیه 20 کیلویی را از بدن بیمار خارج کنیم. پرسیدند حال بیمار چه طور است؟ گفت بیمار مرد.این که نمی شود، به صرف تلاش و زحمت زیاد که الزاما نتیجه خوب حاصل نمی شود.
گزارش کار کمیسیون برجام منطقی و قابل اطمینان است
وی با بیان نقطه مثبت برجام هسته ای، گزارش کمیسیون برجام را قابل اعتماد توصیف کرد و گفت: کمیسیون برجام مجلس می گوید مبنای حرکت خود را بر دو محور قرارداده است؛ یکی بی اعتمادی به آمریکا و یکی اعتماد به تیم مذاکره کننده هسته ای و ازاین بابت هم گزارش کار این کمیسیون منطقی و قابل اطمینان است. اما یکی از معدود مواردی که برجام حقوق ما را حفظ کرده است، ماحصل دیدار اعضای کمیسیون با آقای آمانو است. در این دیدار، چهار قول بزرگ از ایشان گرفته شده است؛ اول آن که با موضوع هسته ای ما برخورد سیاسی صورت نگیرد و مبنای گفتگو ها و موضع گیری ها فقط بحث فنی آن باشد، دوم آن که آژانس موظّف است اطلاعات کشور را حفظ کند و مشابه گذشته با آزانس های تروریستی همکاری نکند، سوم آن که به واسطه عضویت ما در NPTحق تحقیق و توسعه برای ما منظور گردد و قول چهارم اینکه آقای آمانو باید درجهت رفع سلاحهای هسته ای درجهان گام بردارد.
مکانیزم داوری برجام کاملا ضدّ ایرانی است
حجت الاسلام روح انتقادات موجود به برجام را درسه محور طبقه بندی کرد وگفت: نخستین انتقادی که به برجام مطرح است درباره انتخاب واژگان درمتن آن است؛ طوری که با یک نگاه کلی می توان دریافت که تعهدات ایران به صورت واضح، صریح و شفاف ذکر شده اما تعهدات طرفهای مقابل، به صورت مبهم و غیرصریح آمده است. انتقاد دوم درباره وضعیت داوری برجام و مرجع راستی آزمایی برای طرفین است؛ مرجع ما که آژانس است، یعنی هرگونه تخلفی از جانب ما به سرعت ازطرف آژانس مورد رصد و برخورد قرار می گیرد اما سوال اینجاست که اگر طرف های مقابل بدعهدی کنند و الزامات و تعهدات خود را انجام ندهند، چه مرجعی به آن رسیدگی خواهد کرد و اساسا چه داوری آنها را بازخواست خواهد کرد.
نباید دولت برای مجلس تعیین تکلیف کند
وی ادامه داد: سومین موضوع، بحث قلدری دولت است. این قضیه خیلی خطرناک و البته خیلی عجیب است. دولت مجلس را مکلّف کرده که حق اصلاح برجام را ندارد؛ به زبان ساده، یعنی بخوان و بگو خوب است یا بد، حال سوال اساسی اینجاست که در قانون اساسی، مجلس فرمانبر دولت است یا دولت فرمانبر مجلس؟ دولتی که رییسش باید درهمین مجلس سوگند یاد کند و تک تک اعضای کابینه اش از همین مجلس رأی اعتماد بگیرند، چطور برای مجلس تعیین تکلیف می کند؟ درجای دیگری هم کمیسیون تصریح می کند که وزارت امورخارجه به 40 سوال مجلس اصلا پاسخ نداده است. این یعنی چه؟ یعنی ما از مجلس فرمانبری نمی کنیم و قانون اساسی را قبول نداریم. این یک گردن کشی آشکار است.
تحریم ها به هیچ عنوان لغو نشده اند، بلکه به صورت یکجا تجمیع شده اند
حجت الاسلام روح با تکذیب ادعای برخی از افراد درموضوع لغو تحریم ها اظهار داشت: گفتیم یکی از اهداف اساسی ما برای توافق با دشمن شماره یک مان یعنی آمریکا، لغو کامل تحریم ها بود. کمیسیون در بند چهار بخش اقتصادی گزارش خود، صراحتا به این نکته اشاره می کند که تحریم ها به هیچ عنوان لغو نشده اند بلکه 6 قطعنامه قبلی درقالب یک قطعنامه تجمیع شده است. یعنی انگشت های دشمن باهم جمع شده و حالا ما با مشت آنها روبه رو هستیم. دراین باره، 1+5 تنها برخی از تحریم ها را لغو مشرو یا تعلیق کرده است، اما موضوع نگران کننده آن است که زیرساخت های قطعنامه های ضدّایرانی حفظ شده و دشمن هر زمان که بخواهد می تواند با یک بهانه ساده، همه تحریم ها را به وضع سابق برگرداند.
وی افزود: قسمت دردناک قضیه آن جایی است که ما دقیقا زمانی پذیرفتیم پای میز مذاکره بنشینینم و تن به سازش و تعامل سازنده با دنیا بدهیم که به اعتراف مقامات غربی، دیگر تیغ تحریم ها کُند و بی اثر شده بود. ما با مقاومت خود، در آستانه تسلیم کردن دشمن بودیم که ناگهان تسلیممان کردند!
ما هیچ گاه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی نبوده ایم
حجت الاسلام روح با اشاره به موضوع بند هفت و قطعنامه اعلان جنگ بین المللی علیه ایران خاطرنشان کرد: عده ای می گویند ما دوبار پیروز شده ایم؛ یکبار درجنگ و یکبار بر جنگ. این عده می گویند ما به خاطر پایمردی و مقاومت جانانه، به یک تهدید جهانی علیه امنیت بین الملل تبدیل شده ایم و به همین خاطر، دنیا قصد آغاز جنگ با ما را داشت اما به لطف برجام، صلح طلبی ما به جهان اثبات شد. کمیسیون برجام در گزارش خود تصریح می کند که ما هیچ گاه ذیل بند هفت و یا هرگونه تهدید نظامی بین المللی نبوده ایم و اساسا دنیا ما را به عنوان یک تهدید نمی شناسد. حقیقت آن است که آقایان از تهدید های جهانی نترسیده اند، بلکه از تهدیدات کدخدا ترسیده و با وحشت از گزینه های روی میز آمریکا، پای میز مذاکره نشسته اند.
به واسطه برجام، دیگر حق حمایت از دوستان منطقه ای خود را نداریم
وی موضوع حمایت جمهوری اسلامی از حزب الله و فلسطین و نهادهای مقاومتی منطقه را بزرگ ترین نگرانی دشمن خواند و گفت: مرزهای جمهوری اسلامی بسیار وسیع تر مرزهای جغرافیایی آن است. ما در لبنان نیرو داریم، در فلسطین نیرو داریم، به سوریه کمک می کنیم و در یمن هم نفوذ پیدا کرده ایم. محبوبیت و نفوذ ایارن درمنطقه تبدیل به کابوس دشمنان ما شده بود چرا که این گسترش قدرت، امنیت اسرائیل را بیشتر تحلیل می برد اما در برجام از این حمایت نیز دست برداشته شده است و ما پذیرفته ایم تا پنج سال هیچ کمکی به گروه های مقاومت اسلامی در منطقه نخواهیم کرد.
حجت الاسلام روح در پایان اظهار داشت: فارغ از تمامی اتفاقات ناگواری که ما پذیرفته ایم در برجام برایمان رُخ بدهد، یک مسأله از همه خطرناک تر است؛ اگر ما برجام را بپذیریم و دست از صنعت هسته ای مان برداریم و دیگر به متحدین مان در منطقه کمک نکنیم، دیگر دستمان از امتیازاتی که داشتیم خالی می شود، طوری که اگر در آینده بخواهیم بازهم مذاکره ای بکنیم هیچ برگ برنده ای در اختیار نخواهیم داشت و این تازه آغاز اتفاقات ناگوار آینده خواهد بود. از خدا می خواهیم که ما را از شر دشمنان حفظ بگرداند و دست آنها را از خاک و ناموس مان دور نگاه دارد./863/202/ب1