مراسم نکوداشت فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر برگزار میشود/ نقش نظارتی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در تمام بخشهای نظام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست خبری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، با حضور دبیر این ستاد حجت الاسلام احمد زرگر، پیش از ظهر سهشنبه 21 مهر در محل این ستاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست و در بخش تشریح روند تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین زرگر با اشاره به تشکیل ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در سال 72، گفت: از همان ابتدای تشکیل ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تلاش میکردیم تا اصل 8 قانون اساسی مغفول نماند.
وی افزود: در سال 82 و در زمان دولت هفتم بحث لایحه را مطرح کردیم و این موضوع را در دولتهای بعدی نیز پیگیری کردیم، اما هر بار به دلایلی این لایحه از اولویت خارج شد و سر آخر در انتهای کار دولت دهم همان لایحهای که با نظر ائمه جمعه و کارشناسان تدوین شده بود برای تصویب و به عنوان یک طرح به مجلس ارائه شد.
حجت الاسلام زرگر درباره خواست مردمی برای تصویب این قانون، بیان داشت: بسیاری از مردم و روحانیان از ما درخواست داشتند که یک قانون مدون و جامع در راه احیای امر به معروف و نهی از منکر تهیه شود، در همین راستا طرحی با امضای 103 نماینده مجلس در دستور کار قرار گرفت.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره نظرات مختلف درباره طرح مورد نظر، اظهار داشت: عدهای میگفتند که باید تمام تشکیلات زیر نظر رهبری باشد، ضمن اینکه در همین زمان بحثی نیز به عنوان طرح حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر در مجلس مطرح شد.
وی ادامه داد: در راه تصویب این طرح دو کمیسیون قضایی و فرهنگی در یک راستا تلاش کردند تا بالاخره طرحی که مد نظر ما بود تصویب شد، هرچند همین طرح دوبار با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد اما سرآخر طرح به صورت یک قانون لازم الاجرا در تاریخ 30 تیر ماه امسال تصویب شد.
حجت الاسلام زرگر درباره اقدامات پس از تصویب طرح در مجلس، بیان داشت: بعد از قانونی شدن طرح تمام تلاش خود را انجام دادیم تا یک دستور العمل جامع و اجرایی را تدوین کنیم، در این راه با 6 وزیر از کابینه و بسیاری از کارشناسان استفاده کردیم.
وی با درخواست از رسانهها، تاکید کرد: اگر یک قانون بخواهد بهطور کامل معرفی شود باید توسط رسانهها بهطور کامل معرفی گردد، در همین راستا از تمام خبرنگاران و اصحاب رسانه میخواهیم تا ابعاد مختلف این قانون به همگان معرفی کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: قانونی که در مجلس تصویب شده است امروز بهصورت کتابچه منتشر شده است با تیراژ 500 هزار جلدی جهت آگاهی و مطالعه به تمام استانها ارسال شده است.
حجت الاسلام زرگر درباره وظایف پیش بینی در قانون برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر، گفت: این ستاد به هیچ عنوان در کارهای اجرایی دخالت نمیکند و تنها نقش هماهنگی و نظارتی را دارد، ضمن اینکه تلاش کردیم در تمام مجموعههایی که با همکاری میکنند یک اتاق فکر جهت همکاری و مشاره با ستاد تشکیل شود.
وی محوریترین نقش در اجرای قانون را بر عهده امامان جمعه سطح کشور دانست و تاکید کرد: در هر استان ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر بر عهده امام جمعه همان استان است، ضمن اینکه استاندار نیز به عنوان معاون وی فعالیت خواهد داشت.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص برنامههای پیش رو این ستاد در ایام هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر، گفت: بر اساس قانون هفته اول محرم به عنوان هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر معرفی شده است، در همین راستا ما نیز با دو برنامه کلی نکوداشت فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر و راهپیمایی تجدید پیمان با آرمان انقلاب در خصوص احیای امر به معروف و نهی از منکر خواهیم داشت.
وی افزود: نکوداشت فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر روز یکشنبه 26 مهر در برج میلاد برگزار خواهد شد، ضمن اینکه راهپیمایی تجدید پیمان با آرمان انقلاب در خصوص احیای امر به معروف و نهی از منکر در روز جمعه 24 مهر و پس از نماز خواهد بود، ضمن اینکه بیانیهای هم پس از این راهپیمایی قرائت خواهد شد.
حجت الاسلام زرگر درباره برنامههای دیگر این ستاد برای هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر، ابراز داشت: در سایر استانها نیز بنا داریم تا برنامههای مختلفی را در جهت آشنایی مردم با موضوع امر به معروف و نهی از منکر و معرفی قانون تازه تصویب شده برگزار کنیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در بخش پرسش و پاسخ این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری رسا در خصوص تعامل ستاد با دولت فعلی، بیان داشت: در راه تصویب قانون جامع امر به معروف و نهی از منکر رییس جمهور ایراداتی را به طرح وارد کردند، نمایندگان دولت نیز در جلسات مجلس نقطه نظرات خود را ارائه میدادند اما سر آخر به جایی رسیدیم که امروز در یک تعامل سازنده و خوب در حال تدوین برنامههای پیشرو میباشیم.
وی شرایط نیروهای اجرایی قاون امر به معروف و نهی از منکر را اینگونه معرفی کرد: این افراد باید حتما آموزشهای لازم را دیده باشند، سازماندهی کامل شده باشند و سرآخر بهصورت نیروی اجرایی بهکار گرفته شوند.
حجت الاسلام زرگر درباره تمرکز ستاد بر روی مصادیق امر به معروف و نهی از منکر، بیان داشت: موضوع حجاب یکی از اولویتهای ماست اما شبکههای اجتماعی، تورهای مسافرتی و گردشگری و حتی بازیهای رایانهای نیز زیر ذره بین ستاد قرار دارند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص نقش مردم، گفت: قطعا این قانون بدون حمایت کامل مردم به جایی نمیرسد، زیرا ما معتقدیم موضوع امر به معروف و نهی از منکر یک کار تعاملی است و باید مردم با یکدیگر همکاری کنند.
وی بسیج با بیان مطلبی درباره نقش آموزش و پرورش، بیان داشت: بر اساس بند 10 قانون تصویب شده آموزش و پرورش نیز مکلف شده است تا با ستاد همکاری کند، ضمن اینکه کتب درسی نیز از نظر موضوع امر به معروف و نهی از منکر مورد بازبینی قرار خواهند گرفت.
حجت الاسلام زرگر درباره رفتار مسؤولان نظام، گفت: نمیشود رفتاربد یک مسؤول را به کل خدمتگزاران انقلاب نسبت داد اما حتما ما رفتار مسؤولان را نیز رصد میکنیم و در مواقع ضرور به آنها تذکر نیز خواهیم داد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر احکام اسلامی را کاملترین قوانین بشری خواند و تصریح کرد: امکان ندارد قوانینی که ریشه اسلامی دارند مغایر به آزادیهای اجتماعی باشند و حتما این قوانین در جهت بهبود وضع جامعه خواهند بود.
حجت الاسلام زرگر در پایان با اشاره به اتفاقاتی که در اوایل انقلاب و در خصوص موضوع امر به معروف و نهی از منکر رخ میداد، گفت: اگر در آن زمان فردی دستگیر میشد هرگز از جانب ستاد نبود این کارها توسط قرارگاه امر به معروف و نهی از منکر بسیج صورت میگرفت، ضمن اینکه در ابتدا در مقابل احیای امر به معروف و نهی از منکر بسیاری از افراد مواضع تند میگرفتند اما با گذشت زمان مردم از ما خواستند که یک قانون مدون در این خصوص تدیون و تصویب شود.
گفتنی است، شعار کلی هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر،« امر به معروف و نهی از منکر، دولت و ملت، همدلی و همزبانی» میباشد، ضمن اینکه ایام هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر و برنامههای استانها به این شرح است: پنجشنبه 23 مهر «امر به معروف و نهی از منکر، فرهنگ عاشورایی و دفاع از مظلومان، برنامه در استانهای تهران، اصفهان، یزد، لرستان، قزوین و کردستان»، جمعه 24 مهر « امر به معروف و نهی از منکر، وحدت و اقتدار امت اسلامی، برنامه تجمع میثاق با امام حسین(ع) در تمام استانها»، شنبه 25 مهر « امر به معروف و نهی از منکر، عدالت قضایی و اقتصادی، برنامه در استانهای فارس، قم، چهار محال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه»، یکشنبه 26 مهر « امر به معروف و نهی از منکر، حفظ نظام و فرهنگ اسلامی، برنامه در استانهای آذربیاجان شرقی، گلستان، بوشهر، مرکزی و کرمان»، دوشنبه 27 مهر « امر به معروف و نهی از منکر، رونق، اقتصاد، تولید و علم، برنامه در استانهای خوزستان، مازندران، اردبیل، خراسان شمالی و زنجان»، سهشنبه 28 مهر « امر به معروف و نهی از منکر، سلامت و اعتلای محیط اخلاقی، برنامه در استانهای ایلام، آذربایجان غربی، هرمزگان، خراسان جنوبی و البرز» و چهارشنبه 29 مهر « امر به معروف و نهی از منکر، جمعیت، سلامت، محیط خانواده، برنامه در استانهای، خراسان رضوی، گیلان، سمنان، کهکیلویه و بویر احمد و همدان»./856/201/ب2