استاد حوزه علمیه جیرفت:
خانواده پایدارترین نهاد انسانی و سنگ بنای جامعه است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه جیرفت با اشاره به اهمیت و ارزش بنیان خانواده، گفت: خانواده نخستین و پایدارترین نهاد انسانی و سنگ بنای جامعه است و این بنیاد معنوی بالاترین سرمایه اجتماعی است.
حجت الاسلام محمد شهریاری، استاد حوزه علمیه جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به اهمیت و ارزش بنیان خانواده، گفت: خانواده نخستین و پایدار ترین نهاد انسانی و سنگ بنای جامعه است و این بنیاد معنوی بالا ترین سرمایه اجتماعی است.
وی با بیان نقش خانواده در پیشبرد اهداف اجتماعی، افزود: خانواده اولین مکان برای رشد و بالندگی انسان است و زمینه ساز تکامل بشر است و از آنجایی که افراد رشد یافته در خانواده ها در مجموع اعضای جوامع را تشکیل می دهند، بنابراین جامعه ای سالم خواهد بود که خانواده های سالمی داشته باشد.
وی با تبیین ارتباط نزدیک خانواده و رشد جامعه، گفت: سلامت ، نابودی و فساد جامعه انسانی در گرو سلامت و یا فساد خانواده است و خانواده هایی که کارکرد های صحیح خود را در جامعه داشته باشند جامعه سالمی را خواهند ساخت.
استاد حوزه علمیه جیرفت با اشاره به فرمایش های رهبر انقلاب، اظهار داشت: طبق سخنان مقام معظم رهبری هر خانواده یکی از سلول های پیکره اجتماع و بدنه اجتماعی است؛ وقتی این ها سالم بودند، وقتی این ها رفتار درست داشتند، بدنه جامعه یعنی پیکره جامعه سالم خواهد بود.
وی با اشاره به اهتمام دین اسلام به خانواده، تصریح کرد: نظام خانواده، نظام ارزشمند و محبوبی است که در اسلام هیچ بنایی محبوب تر از آن پایه ریزی نشده است و این دین مقدس به عنوان مکتبی انسان ساز بیشترین توجه را به تکریم، تنزیه و تعالی خانواده دارد و این نهاد مقدس را کانون تربیت و مهد مودت و رحمت میشمرد.
حجت الاسلام شهریاری با اشاره به روایاتی از پیامبر گرامی اسلام (ص)، افزود: براساس فرمایش پیامبر اکرم (ص) هیچ فایده ای بعد از نعمت اسلام برتر و مفیدتر از این برای مرد مسلمان نیست که او همسری داشته باشد که هر وقت به او نگاه کند مسرور و شاداب گردد و هنگامی که به او دستور بدهد اطاعت نماید، و هر وقتی که از نزد او برود، حافظ جان خود و مال همسرش باشد.
وی تاکید کرد: اسلام سعادت و شقاوت جامعه انسانی را منوط به صلاح و فساد این بنا میداند و هدف از تشکیل خانواده را تأمین نیازهای مادی، عاطفی و معنوی انسان از جمله دستیابی به سکون و آرامش برمیشمارد.
استاد حوزه علمیه جیرفت با تبیین شرایط و ویژگی های خانواده مطلوب، گفت: ایجاد مودت و دوستی در خانواده، ارتباط قوی بین والدین و اعضاء خانواده ،توجه به ارزش های اسلامی و اخلاقی در خانواده و تفریحات سالم از مهم ترین عواملی هستند که باعث رشد و کمال خانواده و اعضای آن می شوند.
حجت الاسلام شهریاری در پایان با بیان مهم ترین عوامل تشکیل خانواده سالم و دینی، افزود: الگو گیری از زندگانی معصومین(ع)، صداقت و یک رنگی، ساده زیستی، احترام متقابل به هم دیگر و توجه به نیازهای افراد از مهم ترین عوامل تشکیل دهنده خانواده سالم هستند که لازم است به این اصول توجه شود./9704/302/ب2
ارسال نظرات