۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۲۹۵۱۲۳
مسؤول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری کرمان:

وجه هنری تعزیه در اولویت قرار گیرد

خبرگزرای رسا ـ مسؤول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری استان کرمان گفت: حوزه هنری اگر بخواهد تعزیه را در شکلی جامع و فراگیر در سطح استانی و ملی حمایت کند، باید وجه هنری تعزیه را در اولویت قرار دهد.
نخستين سوگواره تعزيه در خراسان شمالي

بابک دقیقی مسؤول واحد هنرهای نمایشی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: حمایت از تعزیه در شکلی فراگیر و گسترده بر اساس تصمیمات گرفته‌شده در دوره جدید فعالیت حوزه هنری کرمان حفظ می‌شود.

 

وی از وجود دو بخش محتوایی و هنری در تعزیه اشاره و تصریح کرد: اهمیت پیراستن انحرافات و مطالب وهن‌آلود از بخش محتوایی تعزیه که مربوط به تاریخ اسلام و به ‌ویژه مسأله عاشورا بوده ‌است و از اعتقادات قلبی ما نسبت به خاندان اهل‌بیت (ع) ناشی می‌شود بر کسی پوشیده نیست، اما در بخش دیگر آنکه به شکل هنری و اجرایی تعزیه برمی‌گردد نیز همه ما مسؤول هستیم.

 

دقیقی عنوان کرد: تعزیه یکی از اشکال اصلی نمایش ایرانی است و حوزه هنری اگر بخواهد تعزیه را در شکلی جامع و فراگیر در سطح استانی و ملی حمایت کند باید وجه هنری تعزیه را در اولویت قرار دهد.

 

مسؤول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری کرمان خاطرنشان کرد: ورود افراد تحصیل‌کرده به تعزیه موجب ارتقای سطح تعزیه در استان کرمان می‌شود.

 

دقیقی از برگزاری دومین سوگواره تعزیه استان کرمان خبر داد و بیان کرد: به گروه‌های تعزیه که متقاضی شرکت در بیست و دومین سوگواره تعزیه استان کرمان هستند تا 22 آبان مصادف با اول ماه صفر فرصت داده‌ می‌شود تا با ارائه گزارشی از توانمندی‌های خود، فیلم یکی از بهترین اجراهای محرم سال جاری را به همراه نسخه مجلس غریبی که توان اجرای آن را دارند به دبیرخانه سوگواره ارسال کنند.

 

وی افزود: سوگواره بیست و دومین استان کرمان در دهه پایانی ماه صفر برگزار می‌شود و نمایندگانی از گروه‌های منتخب به همراه چهار کارشناس استانی و کشوری بر این سوگواره نظارت می‌کنند.

 

دقیقی خاطرنشان کرد: تعزیه دارای دو بُعد اعتقادی و هنری است که متاسفانه اکثر گروه‌های تعزیه در استان، بُعد هنری تعزیه را نادیده گرفته‌اند و تعزیه یک هنر آیینی است و وقتی تعزیه پیشوند هنر را در بر می‌گیرد، باید ملزومات هنری آن نیز از سوی تعزیه‌خوانان رعایت شود.

 

مسؤول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری کرمان بیان کرد: ابزارهای هنری جامعه‌ی امروز را در حال تغییر است و اگر هنر آیینی تعزیه بخواهد طراوت خود را حفظ کند، باید نوگرایی را در دستور کار قراردهد؛ ضمن این‌که نباید از اصالت تعزیه فاصله گرفت.

 

وی تاکید کرد: تعزیه‌خوانان باید بدانند که یک پای آن‌ها همیشه در هنر است؛ بنابراین اگر تمام اصول فنی و هنری را در تعزیه لحاظ کنند، می‌توانند تعزیه را در تمام روزهای سال با عنوان‌های مختلف اجرا کنند و مورد استقبال مردم هم قرار گیرند./972/302/ب3

ارسال نظرات