ارزش حفظ آبروی افراد از نگاه اسلام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان حجت الاسلام علی اکبر صمدی یزدی، استاد حوزه و دانشگاه صبح امروز در مسجد قائم کرمان با اشاره به فرازی از زیارت عاشورا گفت: در زیارت عاشورا از خداوند می خواهیم مارا به حسین در دنیا و آخرت آبرو ببخشد؛ می شود گفت خدا را به امام حسین قسم می دهیم یا اینکه می گوییم به وسیله حسین به ما آبرو بدهد تا در دنیا در پیشگاه مؤمنان آبرو داشته باشیم و در آخرت در پیشگاه اولیا خداوند سربلند باشیم.
این استاد حوزه علمیه گفت: در زیارت عاشورا درخواست آبرومندی در دنیا و آخرت را داریم که در خواست کمی هم نیست در واقع حضرت عیسی چنین مقامی داشت؛ از خداوند می خواهیم همان مقامی را که به عیسی مسیح داده است به ما نیز عنایت کند.
وی اظهار داشت: علامه امینی شخصیتی بزرگوار بود که خدمات ویژه ای به اسلام کرد و با نوشتن کتابی مانند الغدیر همه را شگفت زده کرد؛ فرزندش می گوید پس از رحلت ایشان اورا خواب دیدم و از عوامل نجاتش در آخرت سؤال کردم که گفت زیارت عاشورا باعث نجات من شد.
حجت الاسلام صمدی یزدی تأکید کرد: در زیارت امین الله از خداوند می خواهیم نفس ما را به گونه ای قرار دهد که در مقابل قضا و قدر تو مطمئن و راضی باشد و اولیای تو را دوست داشته باشد و در نهایت در دنیا و آخرت آبرویی داشته باشیم که محبوب خلق باشم.
وی اظهار داشت: وقتی حضرت مریم فرزند خود را به دنیا آورد نگران از آبروی خود بود به قدری که گفت کاش پیش از این مرده بودم؛ مسأله آبرو بسیار مهم است و ارزشی که دین اسلام برای آبرو قرار داده است برای چیز دیگری قرار نداده است.
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: آبروی افراد از جان هم مهم تر است برای مثال در فقه ما وقتی دو نفر عادل شهادت دهند فردی قاتل است قاتل بودن فرد ثابت می شود اما برای عمل منافی عفت باید چهار نفر با خصوصیاتی خاص شهادت دهند؛ ترور شخصیتی از ترور شخص گناهش بیشتر است اما ترور شخص و کشتن آن انسان را رشد می دهد.
حجت الاسلام صمدی یزدی گفت: شهید مطهری اگر ترور نشده بود این گونه شناخته نمی شد؛ امام حسین با شهادت این گونه در محضر مردم دنیا معرفی شد و آن چنان وجهه ای در میان مردم پیدا کرد که هیچ کس نمی تواند به آن برسد.
وی تأکید کرد: وقتی آبروی کسی ریخته شد و شخصیتش ترور شد شخص سقوط می کند بنابراین انسان حق ندارد تجسس کند و آبروی افراد را بریزد؛ در روایتی می گوییم اگر انسانی از خلاف فردی خبر داشته باشد و آن را بپوشاند خداوند 70 عیب و گناه آن را می پوشاند؛ وقتی جایی مرکز خلاف شد باید خبر داد اما اگر کسی در خفا خلافی کرده لازم نیست آبروی او را بریزیم.
این استاد حوزه علمیه گفت: نفس انسان حرمت دارد و در قرآن داریم کسی که یک نفر را بکشد انگار همه انسان ها را کشته اما جای تعجب دارد چگونه افرادی که ادعای خادم الحرمین را دارند در ماه حرام بمب بر سر مردم یمن می ریزند و چند هزار نفر را در منا با بی تدبیری به کام مرگ می فرستند.
وی تأکید کرد: در روایتی از رسول اکرم توصیه شده است دنبال آبروریزی از افراد نباشیم زیرا اگر کسی به دنبال این باشد خداوند دنبال آبروی آن خواهد بود و او را رسوا می کند حتی اگر در خانه اش باشد؛ اگر کسی یک سخنی از کسی نقل کند و به کسی نسبت دهد فقط به این قصد که او را از چشم مردم بیندازد شیطان هم به او چشمی ندارد.
این استاد حوزه علمیه گفت: مسائل را باید با دقت و اندیشه منتشر کرد تا آبروی مؤمنی به خاطر مسائل سیاسی و مسائل دیگر ریخته نشود؛ کسی که تظاهر به فسق می کند و توطئه ای دارد حسابش جدا است.
وی تأکید کرد: شخصی وکیل مالی سید ابوالحسن اصفهانی شد و خبر رسید که دارد فساد می کند و اموال را حیف و میل می کند؛ سید ابوالحسن اصفهانی گفت این شخص درصدی آبرو قبل از وکالت من داشت و بعد از ان آبروی آن دو برابر شد و من باید به گونه ای عمل کنم تا آبروی پیش از وکالت آن باقی بماند.
حجت الاسلام صمدی در پاین گفت: انسان مؤمن باید هوشیار باشد تا کاری نکند که آبرویش ریخته شود یا آبروی کسی را بریزد؛ همیشه از خداوند باید بخواهیم مسأله ای پیش نیاید که آبروی ما ریخته شود./9704/202/ب2