۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۶
کد خبر: ۲۹۶۰۰۰
نکاتی پیرامون حرکت امام حسین؛

حقیقت هجرت، حرکت درونی از ضلالت به سعادت است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه با بیان این که هجرت بیرونی برای پایداری حرکت درونی است، گفت: گاهی ممکن است حرکت درونی نباشد و برای این که حرکت درونی ایجاد شود باید هجرت بیرونی کنیم، و گرنه نفس هجرت بیرونی هیچ ارزشی ندارد.
آقا تهراني مجتبي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، گزیده‌ای از سخنان مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی در برنامه سلوک عاشورایی پخش شد؛ ایشان راجع به حرکت امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: در باب مسأله هجرت اگر بیرونی باشد هجرت اصغر است؛ هجرتی که حرکت بیرونی است و انبیا هم داشتند؛ حسین(ع) هم داشت خودش موضوعیت ندارد و نفس آن مطلوبیت ندارد بلکه هدف از این حرکت چیز دیگری است و آن عبارت است از آن حرکت درونی یا ایجاد حرکت درونی.


وی با بیان این که هجرت بیرونی برای پایداری حرکت درونی است، گفت: گاهی ممکن است حرکت درونی نباشد و برای این که حرکت درونی ایجاد شود باید هجرت بیرونی کنیم؛ و گرنه نفس هجرت بیرونی هیچ ارزشی ندارد.

آیت الله تهرانی اظهارداشت: پیامبر(ص) فرمودند« نماز را به پادار و زکات بده و گناه را ترک کن و در محل خویشان خود ساکن شو و مهاجر باش» پس معلوم می شود حرکت بیرونی هیچ ارزشی ندارد و آنچه ارزشمند است حرکت درونی از ضلالت به سعادت است و حرکت بیرونی برای حفظ حرکت درونی است.

وی با بیان این که اگر هجرت بیرونی نداشته باشیم یا هجرت درونی شکل نمی گیرد و یا اگر شکل بگیرد حفظ نمی شود، افزود: خداوند در قرآن فرموده اگر دیدی جایی هست که مرکز فساد است و اگر آنجا باشی فاسد می‌شوی باید هجرت کنی و نباید آنجا بایستی زیرا زمین خدا وسیع است و تا آنجا که توان داریم باید برای حفظ هجرت درونی که ایمان است تلاش کنیم.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که پیامبر(ص) فرمودند هر کس برای دینش از جایی به جای دیگر کوچ کند ولو شده یک وجب مهاجر است، گفت: اسلام دقیقا توجه به مسائل دارد و عذر هم پذیرفته نمی شود؛ نام هجرت را نمی شود بر کسی گذاشت مگر این که حجت خدا را بشناسد و نمی‌شود اسم مستضعف بر کسی نهاد مگر کسی که از نظر دل، پیوند با حق ندارد و منشأ آن هم دنیا است.

وی با اشاره به نامه امام حسین(ع) به برخی افراد از جمله حبیب بن مظاهر، گفت: کسانی که در سپاه امام حسین(ع) بودند همگی اهل هجرت درونی بودند و به معنی واقعی مهاجر الی الله بودند./843/پ202/ف
ارسال نظرات