۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹
کد خبر: ۷۹۷۶۴۴
مدیر حوزه های علمیه کشور:

آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه سه ضلع نورانی علم و معرفت‌ هستند

آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه سه ضلع نورانی علم و معرفت‌ هستند
خوزستان- آیت‌الله اعرافی گفت: حوزه علمیه استان باید متناسب با جایگاه بلند تمدنی خوزستان ارتقا یابد و در ایران، عراق و منطقه نقش‌آفرینی فرهنگی، اجتماعی و فکری داشته باشد. آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه سه ضلع مثلث نورانی علم و معرفت‌ هستند و باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری رسا از اهواز، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور در جریان سفر به استان خوزستان، در جمع طلاب، اساتید، فضلای حوزه و شخصیت‌های علمی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استان، به بیان دیدگاه‌ها و نکات مهم درباره جایگاه خوزستان، نقش مردم استان در تاریخ انقلاب و ضرورت اعتلای حوزه پرداخت.

تجلیل از مردم خوزستان و نقش تاریخی آنان

آیت الله اعرافی در ادامه با تشکر ویژه از مردم مقاوم و ارزشمند خوزستان افزود: ما در دین، مذهب و انقلاب خود مدیون مردم سرافرازی هستیم که در طول تاریخ همراه ارزش‌های الهی حرکت کرده‌اند. مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس با تمام وجود از اسلام، انقلاب و ایران دفاع کردند و سرمایه حقیقی ملت‌اند.

مدیر حوزه های علمیه کشور همچنین از طلاب، فضلای حوزه، اساتید، شورای حوزه استان، آیت‌الله جزایری، نماینده ولی فقیه در استان، آیت‌الله کعبی، استاندار، نمایندگان مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، مدیران کل، نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی و قضایی، ائمه جمعه و مسئولان حوزه قدردانی کرد.

خوزستان؛ استانی با جایگاه تمدنی و تاریخی ویژه

مدیر حوزه های علمیه کشور در ادامه به پیشینه تاریخی و تمدنی خوزستان اشاره کرد و گفت: این استان برخوردار از سرمایه‌های عظیم انسانی، فرهنگی، تاریخی و علمی است و باید این ذخایر ارزشمند را پاس داشت. مسئولیت مسئولان استان بسیار سنگین است و قوای کشور ــ به‌ویژه در برنامه هفتم توسعه ــ باید جایگاه راهبردی خوزستان را جدی بگیرند.

وی با اشاره به سابقه چند هزار ساله خوزستان و نقش پررنگ آن در پذیرش اسلام و پرچمداری تشیع، افزود: این استان در طول تاریخ، چهره‌هایی مانند علی بن مهزیار اهوازی، وحید بهبهانی، شیخ اعظم انصاری و خاندان‌های علمی بزرگ را تقدیم جهان اسلام کرده است. مجموعه این سرمایه‌ها، خوزستان را در جایگاهی ممتاز قرار می‌دهد.

ضرورت تقویت حوزه علمیه خوزستان

آیت الله اعرافی در ادامه تأکید کرد: حوزه علمیه استان باید متناسب با جایگاه بلند تمدنی خوزستان ارتقا یابد و در ایران، عراق و منطقه نقش‌آفرینی فرهنگی، اجتماعی و فکری داشته باشد. دانشگاه نیز همین‌گونه است. آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه سه ضلع مثلث نورانی علم و معرفت‌اند و باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.

مدیر حوزه های علمیه کشور با تقدیر از تلاش‌های مدیران سابق و فعلی حوزه، طلاب و بزرگان استان گفت: حوزه خوزستان گام‌های خوبی برداشت اما نباید به آنچه هست اکتفا کرد؛ باید افق‌های بلندتری دنبال شود. برای مسئولان جدید حوزه نیز آرزوی توفیق داریم.

اشاره به دو نکته مهم درباره حضرت فاطمه زهرا(س)

به مناسبت ایام فاطمیه، آیت الله اعرافی دو نکته درباره شخصیت بی‌نظیر حضرت فاطمه زهرا(س) مطرح کرد:

۱. فاطمه زهرا(س) راهبر تاریخ است

خطبه فدکیه و حضور ایشان در مسجد پیامبر اقدامی کوتاه‌مدت نبود؛ حرکتی بود برای صیانت از اندیشه ولایت در گستره تاریخ. اگر آن روشنگری‌ها نبود، بیم می‌رفت حقیقت امامت در تاریخ مغفول بماند.

۲. فاطمه زهرا(س) الگوی مدیریت بحران است

آیت الله اعرافی با اشاره به شرایط بحران‌زده مدینه پس از رحلت پیامبر(ص) گفت:در زمانی که هویت مدینه در حال فروپاشی بود، این بانوی جوان با بصیرت و شجاعت وارد میدان شد و مسیر تاریخ را دگرگون کرد؛ همان‌گونه که حضرت خدیجه در آغاز بعثت و حضرت زینب در عصر عاشورا نقش‌آفرینی کردند.

آیت الله اعرافی افزود: این‌ها نشان می‌دهد زن در اسلام موجودی اثرگذار، عالم و تربیت‌گر تاریخ است، نه ابزار دنیاطلبی. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر ضرورت تبیین فعالانه الگوی زن در اسلام تأکید کرده‌اند.

مدیر حوزه های علمیه کشور در ادامه با خطاب به طلاب اظهار داشت:انقلاب اسلامی نقطه عطفی بزرگ در تاریخ ماست. سختی‌ها نباید ما را ناامید کند. ایمان، صبر و توکل می‌تواند کوه‌ها را جابه‌جا کند. حوزه باید در تبیین حقایق و پاسخگویی به نیازهای فکری جامعه و مطالبه‌گری عدالت پیشگام باشد.

آیت الله اعرافی در پایان خاطرنشان کرد :برنامه‌های گسترده‌ای برای ارتقای حوزه‌های علمیه آغاز شده و حوزه خوزستان می‌تواند در این تحول نقش مهمی ایفا کند ,تقویت درس‌های خارج، توسعه رشته‌های مورد نیاز، فعالیت‌های تبلیغی و تبیینی، و حضور مؤثر در عرصه‌های منطقه‌ای و جهانی از جمله این برنامه‌هاست.

ارسال نظرات