۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۲۹۶۲۰۱
مدیر حوزه علمیه مازندران:

تقویت پژوهش در حوزه سبب شکوفایی فعالیت‌های علمی طلاب می شود

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه مازندران، پژوهش را مکمل فعالیت‌های آموزشی در حوزه دانست و با بیان این که امروز نیازمند آموزشی پژوهش محور در سطح مدارس علمیه هستیم، گفت: تقویت امر پژوهش در سطح مدارس سبب شکوفایی فعالیت‌های علمی در این مراکز بزرگ دینی خواهد شد.
مدير حوزه علميه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در جلسه استانی جشنواره علامه حلی استان در ساری، کمبود تولید و نوآوری را یکی از آفت های بزرگ در عرصه پژوهش دانست و پرداختن به نیازهای روز را مهم‌ترین عامل در تقویت جنبش نرم افزاری معرفی کرد.

 

وی امر پژوهش در مجامع علمی را یک اصل ضروری دانست و افزود: همه نهادهای علمی آموزشی نیازمند پژوهش هستند و حوزه های علمیه به شدت به این امر نیازمندند.

 

حجت الاسلام طاهری پژوهش را مکمل فعالیت‌های آموزشی در حوزه دانست و با بیان این که امروز نیازمند آموزشی پژوهش محور در سطح مدارس علمیه هستیم، گفت: تقویت امر پژوهش در سطح مدارس سبب شکوفایی فعالیت‌های علمی در این مراکز بزرگ دینی خواهد شد.

 

وی با بیان این که پژوهش هدفمدار و نظام‌مند نیاز امروز حوزه‌های علمیه است، افزود: تحقیق و وپژوهش به عنوان یک مسأله بنیادین در حوزه تنها با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری می‌تواند به نقطه مطلوب برسد.

 

مدیر حوزه‌های علمیه مازندران با اشاره به این که از آغاز تشکیل حوزه‌های علمیه تاکنون در هیچ برهه‌ای از تاریخ، آموزش در حوزه های علوم اسلامی، از تحقیق و پژوهش جدا نبوده است، ادامه داد: پژوهش زیربنای همه علوم است و بدون پژوهش اهداف مورد نظر محقق نخواهد شد.

 

حجت الاسلام طاهری با تأکید براین که آموزش‌های ما در سطح مدارس علمیه باید پژوهش‌محور باشد، تصریح کرد: آموزش منهای پژوهش امکان‌پذیر نخواهد بود و اگر مدارس علمیه تنها به دنبال آموزش بروند به یقین بازدهی علمی در آن حوزه‌ها کاهش خواهد یافت.

 

وی با بیان این که نظام آموزشی کنونی در حوزه با تقویت پژوهش به شکوفایی خواهد رسید، خاطرنشان کرد: پژوهش یک رکن اساسی آموزش در حوزه است و اساتید و مدیران مدارس باید پژوهش های کاربردی و محوری را در دروس حوزه تقویت کنند.

 

مدیرحوزه های علمیه مازندران با اشاره به این که پژوهش محوری باید از همان سال های ابتدایی ورود طلاب به حوزه به آنها آموزش داده شود، بیان داشت: حرکت در این مسیر می تواند پژوهش را به عنوان یک مسأله جدایی ناپذیر در میان طلاب نهادینه کند.

 

حجت الاسلام طاهری در ادامه سخنان خود برگزاری این جشنواره در مازندران را یک نقطه مثبت برای بالا رفتن سطح علمی استان دانست و ضمن بیان این مطلب که امسال هشتمین دوره این جشنواره برگزار می شود، افزود: استانی شدن این جشنواره کمک شایانی در جهت بهبود امر پژوهش در سراسر کشور خواهد کرد.

 

حجت الاسلام طاهری برگزاری این جشنواره را فرصتی برای رقابت طلاب جوان در عرصه پژوهش عنوان کرد و گفت: به حتم برگزاری استانی این جشنواره در شناسایی طلاب جوان پژوهشگر کمک شایانی خواهد کرد.

 

وی با بیان این که باید نگاه فعالیت های پژوهشی در میان طلاب تقویت شود، گفت: مسأله پژوهش باید به شیوه ای هدفمند و با سازوکاری مشخص در مدارس علمیه دنبال شود تا به یک نتیجه مثبت ختم شود. 

 

حجت الاسلام طاهری با بیان این که ظرفیت پژوهشی حوزه علمیه برادران به حتم بیشتر از دیگر مراکز حوزوی است، خاطرنشان کرد: متأسفانه از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نمی شود و به همین دلیل پژوهش در حوزه علمیه کمرنگ است.

 

وی با تأکید براین که باید از نظر پژوهشی در مدارس علمیه یک تحرکی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: باید شیوه مقاله نویسی و روش تحقیق از سوی اساتید و مدیران مدارس علمیه از ابتدای سال تحصیلی جدید به خوبی تبیین شود. 

 

مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان اهمیت کیفی سازی در امر پژوهش، ارزش کار پژوهشی را در کاربردی دانستن موضوعات پژوهشی عنوان کرد و با انتقاد از برخی کمبودها در حوزه سخت افزاری تصریح کرد: کتابخانه ها و خدمات دیجیتال مهم ترین ابزار در امر پژوهش هستند که متأسفانه در استان ها و شهرستان ها با کمبود آن مواجه هستیم.

 

حجت الاسلام طاهری بر ضرورت برگزاری یک دوره آموزشی روش تحقیق، مقاله نویسی و آئین نگارش از سوی مدارس علمیه برای طلاب همه پایه های مدارس علمیه تأکید کرد و گفت: متأسفانه در حال حاضر وضعیت پژوهش در مدارس علمیه مناسب نیست و نیازمند یک حرکت اساسی در این بخش هستیم./950/202/ب1

ارسال نظرات