۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۴
کد خبر: ۲۹۷۵۵۱
کارشناس مسائل مذهبی:

شرط کسب توفیق در جهاد با دشمن خارجی، خودسازی و تزکیه نفس است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام استادی گفت: شهادت طلبی و وجود روحیه ایثارگری و مبارزه با دشمنان، سبب عزت و سربلندی اسلام می شود و البته شرط بقای این گفتمان در میان امت اسلامی، پرداختن به جهاد اکبر است.
حجت الاسلام مرتضي استادي

حجت الاسلام مرتضی استادی استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل مذهبی در رسانه های برون مرزی، در حاشیه نشست صمیمی پرسش و پاسخ آزاد دینی که در محل مدرسه پریزاد مشهد واقع در حرم مطهر رضوی برگزار شد، درگفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، گفت: به خاطر کاربرد نابجای واژه «جهاد» برای اقدامات خصمانه گروه های تکفیری، درقبال گفتمان جهاد و شهادت افراد دچار سوء برداشت می شوند.

 

جهاد واقعی، جهاد با نفس انسان است

حجت الاسلام استادی جهاد با نفس را لازمه جهاد با دشمنان خواند و اظهارداشت: قرآن کریم در توصیف مجاهدان فی سبیل الله می گوید «مُجاهِدونَ بِاَموالِهِم» یعنی کسانی می توانند به مجاهده ظاهری با دشمن بپردازند که نفس خود را تزکیه کرده باشند و با فداکردن ثروت، قدرت و سایر نعمات الهی در راه خدا دلبستگی های خود به عالم مادی را از بین برده باشند. در واقع جهاد واقعی، جهاد با نفس انسان است.

 

وی افزود: کسی که بتواند نفس خود را تربیت کند، علی القاعده خواهد توانست دل را از تعلقات رها کرده و به جهاد با دشمن بیرونی برود. فرهنگ شهادت طلبی در کسانی متبلور است که در جهاد اکبر پیروز شده اند و به جای آن که خود تسلیم هواهای نفسانی شان باشند، نفس را تسلیم اهداف متعالی خود کرده اند. یاران امام حسین (ع) در روز عاشورا از مصادیق بارز نفس های تزکیه شده و تربیت شده هستند.

 

شرط کسب توفیق در جهاد با دشمن خارجی، خودسازی و تزکیه نفس است

استاد حوزه و دانشگاه پدید آمدن تحرکات التقاطی و گروه های تکفیری را ناشی از نبود روحیه خودسازی و جهاد با نفس دانست و تصریح کرد: شهادت طلبی و وجود روحیه ایثارگری و مبارزه با دشمنان، سبب عزت و سربلندی اسلام می شود و البته شرط بقای این گفتمان در میان امت اسلامی، پرداختن به جهاد اکبر است. اساسا هرگاه فرهنگ جهاد و شهادت و به تبع آن روحیه خودسازی و تزکیه نفس کمتر مورد توجه قرار گرفته، تحرکات التقاطی و گروه های تکفیری قدرت بیشتری گرفته اند.

 

حجت الاسلام استادی تاکید کرد: اگر یک تروریست تکفیری با حمله انتحاری به عزاداران حضرت سیدالشّهدا (ع) و به شهادت رساندن جمعی از برادران مسلمان خود، توهّم سعادت اخروی و ورود به بهشت را دارد به این خاطر است که تنها پوسته ای از دین را درک کرده است و معارف والای دینی برای او نادرست تعریف شده است.

 

وی افزود: تنها کسی فریب افراد ناصالح را می خورد و تعاریف نادرست فرائض دینی را باور می کند که به شناخت قلبی صحیحی از دین نرسیده باشد. خودسازی و مداومت بر مناجات و راز و نیاز با خدا، یکی از راه های وصول به معرفت صحیح دینی است که نفس های تزکیه شده را از تبلیغات ناسالم و فضاسازی های ضدّدینی مصون نگاه می دارد.

 

تکفیر به قصد مخدوش کردن چهره فرهنگ شهادت طلبی به وجود آمده است

استاد حوزه و دانشگاه ضمن هدفمند خواندن اقدامات افراطی گروه های تکفیری، ضربه به فرهنگ متعالی جهاد و شهادت را فلسفه تشکیل سلفی گری در منطقه دانست و تشریح کرد: قطعا اقدامات خشونت بار و افراطی گروه های تکفیری دارای اهدافی تعیین شده است. استکبارجهانی قصد دارد تا چهره فرهنگ ایثارگری و شهادت طلبی را مخدوش کند و سلفی گری را مصداق جهاد اسلامی معرفی کند.

 

وی ادامه داد: رشد محبوبیت چهره مقاومت اسلامی در لبنان و یمن و سایر کشورهای اسلامی، دشمن را بر آن داشته تا با تبلیغات مسموم و آلوده کردن فضای فرهنگی منطقه علیه گفتمان شهادت طلبی تبلیغات رسانه ای به راه بیندازد. اما در مجاهدان راه خدا، مؤمنان واقعی و انسان های آزاده که با اقتدا به شهدای کربلا، نفس های خود را برای رضای پروردگار مورد تزکیه قرار داده اند، فضاسازی های رسانه ای دشمن هیچ تأثیری نخواهد داشت.

 

حجت الاسلام استادی در پایان خاطرنشان کرد: مداومت بر جهاد اکبر، شرط اصلی پیروزی بر توطئه ها و انحرافات است. نفسی که در راه دین تزکیه شده و تسلیم خواست خدا باشد، از کشته شدن برای رضایت پروردگار نیز واهمه ای ندارد. این استقبال از مرگ در راه خدا همان شهادت طلبی است که به وسیله آن جامعه از صدمات داخلی و خارجی مصون خواهد بود. امیدواریم خداوند متعال توفیق شناخت صحیح دین و پیروزی در جهاد اکبر را به ما عنایت بفرماید./863/302/ب1

ارسال نظرات