۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶
کد خبر: ۲۹۷۶۷۰
استاد حوزه و دانشگاه:

قیام امام حسین چراغ بصیرت افزایی برای جامعه اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که اگر می خواهیم در مسیر امام حسین(ع) حرکت کنیم، باید تسلیم امر به معروف باشیم، گفت: خداوند این چنین خواسته بود تا قیام عاشورا چراغ بصیرت افزایی را برای بندگان روشن کند و همگان بدانند هر کس در مسیر الهی گام بردارد، از آتش و عذاب رهایی می‌یابد.
واقعه عاشورا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تربت حیدریه، حجت الاسلام محمد ضرغامی، استاد حوزه و دانشگاه، ظهر امروز در تالار این سینا شهرستان تربت حیدریه با اشاره به حقیقت بندگی خداوند متعال و تسلیم بودن در برابر امر خدا، اظهار کرد: تسلیم بودن انسان در برابر خداوند متعال بدین معنا تنها به منزله اطاعت ظاهری نیست بلکه حالتی قلبی است که با خلوص نیت در انسان پدیدار می شود.


این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: گاهی مقدمات برای تسلیم بودن فراهم نمی شود اما گاهی برخی ها همانند شیطان 6 هزار سال عبادت می کنند و از صف اجنه به صف ملائکه می رسند اما چون حقیقت بندگی در آنها ایجاد نشده است، اتصال حقیقی با معبود برقرار نمی شود؛ وقتی در قرآن کریم عبارت للملائکه آمد، شیطان جزء ملائکه بود اما چون جوهره بندگی در او ایجاد نشده بود، همه حقایق الهی را فراموش کرد و مقامات معنوی حاصله را به یکباره از دست داد.


وی با بیان این که برخی از نزدیکانی که تعامل مداوم با سید الشهدا داشتند به ایشان پشت کردند، تصریح کرد: برخی ها برنامه شان را طوری تنظیم کردند تا جلوتر از حضرت گام بردارند و اگر می خواهیم در مسیر امام حرکت کنیم، باید تسلیم امر به معروف و نهی از منکر باشیم.

 

حجت الاسلام ضرغامی با اشاره به بصیرت امام حسین(ع) نسبت به شرایط زمانه خاطرنشان کرد: خیلی ها برایشان این سوال مطرح شد که آیا امام حسین(ع)  عهد شکنی و نقض پیمان کوفیان را نمی دانست؟ در حقیقت ایشان نسبت به شرایط زمانه آگاهی و بصیرت کافی را داشتند اما گفتند که خداوند متعال خواسته است تا من را کشته  و خانواده ام را اسیر ببیند.


این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که داستان عاشورا داستان تسلیم بودن در برابر امر خداوند متعال بود، تاکید کرد: در قرآن کریم آمده است خودتان را با دست خودتان به هلاکت نیندازید، پس چرا امام حسین(ع) با عالم بودن نسبت به شرایط زمانه از شهادت استقبال کردند؟ پاسخ این شبهه را مرحوم سید ابن طاووس که عالم شناس قوی با درجه معنوی بالا می باشد، ذکر کرده است.


وی افزود: شأن نزول این آیه در قرآن کریم متعلق به کسانی است که به جهاد نرفتند و بیهوده خودشان را به هلاکت انداختند، در متن برخی از احکام دین همانند جهاد ضرر وجود دارد، جهاد هیچ گاه بدون ضرر نمی شود و حداقل خسارت مالی تحمیل می شود و امام حسین(ع) با علم به تمام بلایا سوی کربلا حرکت کردند، امام نیز خودشان این چنین می گفتند که خداوند قطعا خواسته است تا حسین را قتیل و کشته ببیند.


حجت الاسلام ضرغامی با بیان این که ماموریت امام حسین(ع) شهادت در راه خداوند متعال بود، گفت: خداوند این چنین خواسته بود تا قیام عاشورا چراغی را برای بندگان خدا روشن کند تا هر کس در مسیر الهی گام بردارد، از آتش و عذاب رهایی یافته و بدون توسل به ائمه اطهار هرگز امکان دستیابی به مقام معنوی وجود ندارد؛ همچنین اصل شدن محرم و صفر نکات زیادی را در خود دارد که نباید به راحتی از کنار آنها گذشت./864/202/ب1

ارسال نظرات