۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۲
کد خبر: ۲۹۸۶۵۲
استاد حوزه علمیه مطرح کرد؛

ضرورت بهره‌گیری از چهره‌های معنوی زمان

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: باید از چهره‌های معنوی زمان خود بهره ببریم و چیزی که به فضای جامعه چهره رحمانی و معنوی می‌دهد و راه کمال را به سوی انسان می‌گشاید استفاده از رهنمود‌های این افراد است.
حجت الاسلام والمسلمين احدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدی احدی استاد اخلاق شامگاه 7 آبان در مراسم سوگواری سیدالشهدا که در حسینیه بیت الرضا(ع) برگزار شد در توضیح اخلاق گفت: عبارتی که اساتید فن برای موضوع اخلاق دارند این است که آنجایی که عقل تابع نفس می‌شود اخلاق جلوه می‌کند و این تابعیت بسیار برای انسان راه‌گشا است به نحوی که جدایی این دو مسبب تمامی گناهان انسان است.
 

شرط رسیدن به اخلاق تابعیت نفس از عقل است
وی در بیان خصوصیت انسان جامع اظهار داشت: انسان جامع انسانی است که تمام جوامع نفس را زیر سلطه عقل می‌کشاند در اینجا منظور و غایت عقل به تعبیر آیت الله جوادی آملی عقل تجریدی است.

 

لذت‌های دنیا زود گذر است

حجت الاسلام احدی در توصیه به جوانان در چگونگی مهار نفس گفت: جوانانی که خواستار غلبه برنفس هستند باید به این نکته توجه داشته باشند لذت‌ها و خوشی‌های دنیا زود گذر است و با توجه به روایات و آیات قرآن انسانی که غرق در لذت‌های دنیوی است در پایان چنان به پوچی می‌رسد که می‌گوید دنیای وجود نداشته است و به این نکته می‌رسند که آنچه جاودانی است آخرت است.
 

این استاد اخلاق در ادامه افزود: توجه به جاودانی آخرت قبل از مرگ شکافته و مکشوف شود تا پشیمانی در آخرت برایش به ارمغان نیاورد.

 

وی با بیان اینکه عارف چیزی از ندامت و پشیمانی ندارد ابراز داشت: در آیه 57 سوره قصص آنچه که استنباط می‌شود این است که اگر انسان گمراه شود باید بداند که نفسش او را گمراه و به بی راهه کشیده است و اگر هدایت یافت و مسیر را پیدا کرد به سبب لطف خداوند و وحی او است منظور از وحی عقل تجریدی است.

 

حجت الاسلام احدی افزود: اگر انسان تقاضای رسیدن به نورالله اعظم را دارد باید تمام تمایلات نفسانی خود را زیر پا بگذارد و انسانی که از گناهان کبیره بری باشد خداوند وی را به مراتب عالی می‌برد.

 

این استاد اخلاق با اشاره به روایت امام سجاد(ع) که امام حسین(ع) در طول مسیر کربلا حضرت یحیی را یاد می‌کردند و از پستی‌های دنیا سخن می‌گفتند ادامه داد: امام حسین(ع) در رد دنیا می‌فرمودند: از پستی‌های دنیا این است که سر یک عزیز را انسان به سبب پیروی از هواهای نفسانی برای زناکاری از زناکارهای بنی اسراییل هدیه می‌برند.

 

باید از چهره‌های معنوی زمان بهره ببریم

وی خاطر نشان کرد: باید از چهره‌های معنوی زمان خود بهره ببریم و چیزی که به فضای جامعه چهره رحمانی و معنوی می‌دهد و راه کمال را به سوی انسان می‌گشاید استفاده از رهنمون‌های این عزیزان است.

 

حجت الاسلام احدی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن با کمال ادب سخن می‌گوید و اگر خواستار حرکت به سمت نیکی‌ها هستیم باید به این اصل عمل کنیم و در بیان خود ادب را رعایت کنیم.

 

این استاد اخلاق گفت: انسانی که برنفس خود مسلط است می‌تواند در مقابل آماج گناهان مقاومت نشان دهد؛ بزرگترین لقب برای انسان شهادت است که با از بین رفتن تمایلات نفسانی حاصل می‌شود.

 

نماز باید در اولویت کارها قرار بگیرد

وی با بیان اینکه باید نماز را در اولویت کارهایمان قرار دهیم به بیان ویژگی‌های نماز پرداخت و گفت: باید نماز با توجه قلب و آهسته خوانده شود چرا که این نماز است که در سه مورد یاور انسان می‌شود نخست در هنگام سکرات مرگ که انسان را بی‌هوشی فرا می‌گیرد ولی انسان با نماز بیدار و نظاره گر اهل بیت(ع) است.

 

حجت الاسلام احدی ادامه داد: دومین ویژگی نماز انسانی که به نماز بها می‌دهد تاریکی شب اول قبر را ندارد و سومین ویژگی اهل نماز در عالم قیامت این است که موقفی به عنوان نماز انسان را نگه نمی‌دارد.

 

این استاد اخلاق در پایان یادآور شد: تعقیبات نماز را هرگز فراموش نکنید چرا که اولیای الهی و بزرگان و علما در توجه به این بسیار تاکید کرده‌اند و در روایات گفته شده که در هنگام تعقیبات نمازخداوند در مقابل انسان است./9668/202/ب1

ارسال نظرات