موفقیتهای علمی در حوزه نیازمند توجه به مباحث اخلاقی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در جمع معاونان تهذیب مدارس علمیه، حضور اساتید اخلاق اعزامی از قم در مدارس علمیه استان خبر داد و گفت: پنج استاد اخلاق حوزه علمیه به مدت پنج روز در بیست مدرسه علمیه استان حضور یافته که با استقبال خوب اساتید و طلاب حوزه روبرو بوده است.
وی با اشاره به این که علما و بزرگان حوزه همواره بر توجه به مباحث اخلاقی تأکید داشته و دارند، گفت: سیره علمی و اخلاقی مراجع تقلید و فقهای دینی ما بهترین الگو برای طلاب جوان است.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که فعالیتهای حوزه بر دو محور اصلی علم و اخلاق استوار است، گفت: علم همراه با اخلاق می تواند در رساندن انسان به قله های تعالی بسیار اثرگذار باشد.
وی با تأکید بر اینکه طلاب باید به مباحث اخلاقی توجه ویژه ای داشته باشند، افزود: آموزش و اخلاق دو بال برای حوزه است و موفقیت علمی حوزه در توجه ویژه به اخلاق و مباحث تهذیبی است.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که طلبه مهذب مسیر کمال، رشد و پیشرفت را زودتر از دیگران طی خواهد کرد، بیان داشت: اهتمام به مباحث تهذیبی باید از اولویت های مدارس علمیه باشد.
حجت الاسلام طاهری با اشاره به این که علما و بزرگان حوزه همواره بر توجه به مباحث اخلاقی تاکید داشته و دارند، خاطرنشان کرد: سیره علمی و اخلاقی مراجع تقلید و فقهای دینی ما بهترین الگو برای طلاب جوان است.
مدیر علمیه مازندران با تاکید براین که طلاب جوان باید سیره علمی و اخلاقی علما و فقهای دینی را به خوبی مطالعه کنند تا مسیر صحیح را انتخاب کنند، بیان داشت: نصایح و پندهای علمای بزرگ شیعه همچون چراغی ارزنده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مشاوره چراغ های متعددی را برای طلبه روشن می کند، خاطرنشان کرد: طلاب با مشاوره می توانند مسیر صحیح را برای رشد علمی و اخلاقی خود انتخاب کنند و این می تواند نقطه روشنی برای تقویت جایگاه یک طلبه در حوزه باشد.
حجت الاسلام طاهری بر ضرورت تقویت فرهنگ مشاوره در بخش های مختلف جامعه اسلامی به ویژه حوزه های علمیه تأکید کرد و گفت: تأکید اسلام بر تقویت فرهنگ مشاوره است، اما متأسفانه بخش های دینی و فرهنگی به ویژه حوزه های علمیه کمتر به مسأله مشاوره پرداختند.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که مدیران و اساتید مدارس بیشتر به مسأله مشاوره در میان طلاب توجه کنند و آن را سبک نشمرند، گفت: مشاوره در مسائلی نظیر ازدواج، مباحث طلبگی و مباحث علمی یک ضرورت است که باید در حوزه های علمیه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
حجت الاسلام طاهری با بیان این که با حضور مشاور در مدارس علمیه می توان جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی احتمالی در مدارس را گرفت، افزود: در حال حاضر بسیاری از طلاب ما در بخش انگیزه، هدف گذاری، مدیریت زمان و مدیریت تحصیلی دچار ضعف هستند که با فعال شدن واحد مشاوره می توان این مشکلات را مرتفع کرد.
وی با بیان این که مشاوره چراغ های متعددی را برای طلبه روشن می کند، خاطرنشان کرد: طلاب با مشاوره می توانند مسیر صحیح را برای رشد علمی و اخلاقی خود انتخاب کنند./950/202/ب2