روشهای تربیتی فرزندان از دیدگاه روایات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام میثم وافی کارشناس مسائل تربیتی شب گذشته در کارگاه آموزشی تربیت فرزند در مسجد امام حسین خیابان مهدیه کرمان، گفت: در گذشته مدل های تربیتی محدود بود و بچه ها معمولا در محیط های بسته بزرگ می شدند؛ کشوری مانند کره شمالی با مدلی بسته مدیریت می کند برای مثال کسی با تماسی قیمت برنج را از کره جنوبی پرسید چند ساعت بعد اعدامش کردند.
حجت الاسلام وافی اظهار داشت: در عصری زندگی می کنیم که سر مدل های تربیتی دعوا وجود دارد؛ مدل دیگری برای تربیت وجود دارد که مدل باز نامیده می شود؛ نظرات متفاوت است و هر کسی سعی می کند مدل خود را اعمال کند و بفهماند؛ انسان هایی هستند که قصد تربیت داشته و انسان هایی دیگر اقدامات ضد تربیتی می کنند.
وی افزود: افرادی هستند که در تربیت دغدغه دارند و از این دغدغه خواب نمی روند و کسانی دیگر هم دغدغه دارند اما دغدغه آن ها بالا نیست و هر کدام از این دو دسته می توانند 4 راه تربیت در محیط باز را پی بگیرند؛ مرحله اول تربیت زوری و فنری است که پدر و مادر مانند دستی بر روی فنر، فرزند خود را تحت فشار قرار می دهند و به محض برداشتن دست فشار فنر برداشته می شود و بچه رها می شود.
این کارشناس امور دینی ادامه داد: روش دوم تربیت شوری بوده که با تحریک احساسات و داغ کردن فرزند او را تربیت می کنند؛ این روش تا جایی جواب می دهد که آن ها داغ هستند؛ دخترشان را با تحریک احساسات داغ کرده و چادری می کنند و به محض ورود به دانشگاه سرد شده و حجابش را کنار می گذارد.
وی تأکید کرد: روشی که مشتری های زیادی دارد تربیت آموزش محور یا به تعبیر بنده تربیت قیفی است به این معنا که با یک قیف همه اطلاعات دینی را در ذهن فرزند می ریزند؛ وقتی به کسی که این گونه تربیت شده اشکال می گیریم می گویند من خودم این ها را حفظ هستم؛ اشکال این روش این است که تربیت شدگان خود را همه چی دان می دانند و نمی توانند نظر دیگران را بپذیرند.
حجت الاسلام وافی با اشاره به روایتی اظهار داشت: در روایات گفته شده که به فرزندان خود قبل از هفت سالگی چند ذکر مختصر یاد بدهید و در 7 سالگی جهت قبله را آموزش دهید؛ خیلی از مذهبی ها فرزندان خود را به دارالقرآن که کار خوبی هم هست می فرستند اما مدل آموزش محور هست که ممکن است این نوع تربیت به سرانجام های بدی برسد.
وی تأکید کرد: لازم است به کودکان خود آموزش دهیم اما مدل باید صحیح باشد؛ روایات گفته اند در زیر هفت "لا اله الا الله" را به بچه یاد دهیم اما بعضی ها می پرسند چه فایده ای دارد؛ روایات می خواهند ما به کودک خود در کودکی به طور اجمالی بفهمانیم که خدایی هست و وجود دارد./9704/202/ب1