بنیادی پیشرو در تولید دانش و فرهنگ «خیر»
محمد صالح طیب نیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به تشریح فعالیتهای بنیاد خیریه پرداخت و اظهار داشت: این بنیاد فعالیت خود را از سال 1388 در اصفهان آغاز کرد و امروز در کل کشور و در دو حوزه «خیر جاری» و «خیر ماندگار» فعالیت میکند.
اهداف و مخاطبان بنیاد آلا
مدیر عامل بنیاد خیریه آلا افزود: مخاطبان ما در حوزه خیر جاری، بخشهای متنوعی از مردم هستند اما این بنیاد در حوزه ماندگار، با خیرین در ارتباط است.
وی بیان کرد: بنیاد آلا در عرصه خیر ماندگار با هدف راهبری جریان خیر کشور در حوزههای «تولید دانش در امر خیر»، «بهینه سازی مدیریت امر خیر» و «ترویج و فرهنگ سازی امر خیر» فعالیت میکند.
طیب نیا ادامه داد: بنیاد خیریه آلا تنها مجموعهای است که در عرصه خیر ماندگار فعالیت میکند و چنانچه برخی از مخاطبان آن مردم هم باشند، با هدف فرهنگ سازی انجام کار خیر است.
مراکز علمی و فرهنگی وابسته به بنیاد
وی با بیان اینکه این بنیاد در حوزه خیر جاری، 6 مرکز در کشور دارد، ابراز کرد: یکی از این مراکز که در اصفهان فعالیت میکند، آستانه حضرت زینب بنت موسی بن جعفر است که تولیت آن را از اوقاف اخذ کردهایم.
مدیر عامل بنیاد خیریه آلا این آستانه در منطقه زینبیه اصفهان واقع شده است، افزود: منطقه زینبیه محرومترین منطقه اصفهان است؛ از این رو طرح جامعی را در آستانه برای تحول فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برنامه ریزی کردهایم و در حال اجرایی کردن آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه دوم، مرکز فرهنگی تربیتی سلاله است که مخاطب آن سادات مستعد هستند؛ این مرکز سادات را در دو بخش دانش آموزی و طلاب، شناسایی میکند و زمینههای رشد و تعالی آنان را فراهم میکند.
راه اندازی مؤسسه عالی خاتم الاوصیاء(عج) در قم
طیب نیا با بیان اینکه فعالیتهای این بنیاد در اصفهان و قم میباشد و درسیستان و بلوچستان، لرستان و میناب نیز فعالیتهایی دارد، یادآور شد: یکی از فعالیتهای دیگر بنیاد در عرصه خیر جاری، راه اندازی مدرسه عالی خاتم الاوصیاء(عج) در قم است.
مدیر عامل بنیاد خیریه آلا تأکید کرد: شورای عالی مدرسه عالی خاتم الاوصیاء(عج) را حجج اسلام والمسلمین علیدوست، نکونام و صادقی رشاد تشکیل میدهند.
وی گفت: این مدرسه با هدف تربیت طلاب مجتهد، متخلق و آگاه به مسائل روز جامعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را ادامه میدهد تا فارغ التحصیلان آن در عرصههای تخصصی اقتصادی، فرهنگی و غیره فعالیت خود را آغاز کنند.
پژوهشگاهها و دانشگاههای فعال در عرصه خیر ماندگار
طیب نیا تصریح کرد: مدرسه عالی خاتم الاوصیاء(عج) یکی از مراکز تابعه بنیاد آلا و در عرصه خیر جاری است؛ اما این بنیاد در عرصه خیر ماندگار نیز دارای پژوهشگاهها، دانشگاهها و مراکز رشدی است که به فعالیتهای دانش بنیان در عرصه خیر مشغول هستند.
جامعه المرتضی؛ مرکزی برای ساماندهی تبلیغ بین الملل
وی با بیان اینکه یکی از مراکز تابع بنیاد خیریه آلا در عرصه خیر جاری، جامعة المرتضی است، تأکید کرد: پس از انقلاب اسلامی، عرصهای برای نظام فراهم شد تا مبلغانی در آن به تبلیغ بین الملل مشغول شوند؛ اما بسیاری از نهادهای تبلیغی نقصانهایی در این عرصه داشتند که جامعه المرتضی به دنبال پر کردن خلأهای موجود است.
مدیر عامل بنیاد خیریه آلا عنوان کرد: جامعة المصطفی العالمیه(ص) متولی تربیت طلاب خارجی بوده و رسالت اصلی آن، اعزام مبلغ نیست؛ همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات متولی اعزام مبلغان ایرانی است اما آنان را تربیت نمیکند و اعزامهای این سازمان نیز به صورت کوتاه مدت است.
وی اظهار داشت: جامعة المرتضی ارتباطات نزدیکی را با مجمع جهانی اهلبیت(ع)، جامعه المصطفی العالمیه(ص)، سازمان فرهنگ و ارتباطات و وزارت امور خارجه دارد تا خلأهای تبلیغی را پر کند.
فعالیتهای جامعه المرتضی
طیب نیا بیان کرد: همچنین جامعة المرتضی طلاب ایرانی را تربیت میکند و آنان را در کشورهای مقصد به صورت بلند مدت اعزام میکند تا در این فرصت، با تشکیل مراکز اسلامی رسمی یا غیررسمی، اقدام به تربیت طلاب علوم دینی کنند.
وی ادامه داد: برای جامعة المرتضی پنج عرصه تبلیغی تعریف شده است که یکی از آنان، تبلیغ چهره به چهره است؛ عرصههای دیگر تبلیغی جامعة المرتضی، تبلیغ مجازی، تبلیغ در عرصه رسانه، تبلیغ میان توریستهای خارجی و ترجمه کتابهای دینی به زبانهای مختلف است.
مدیر عامل بنیاد خیریه آلا در پایان گفت: جامعه المرتضی در عرصه تبلیغ میان توریستهای خارجی با اعزام مبلغ به اماکن توریستی همچون مسجد حضرت امام خمینی(ره) اصفهان، با توریستها ارتباط گرفته، به آنان کتاب هدیه میدهند و ارتباط مستمری را با ایشان کلید میزنند./997/ت300/س